Úgy érzed, mintha valami állandóan akadályozná a boldogságodat? Az utóbbi időben az életed szerencsétlen események sorozatává vált? Talán a probléma, mélyen a gondolataidban rejtőzik.

Hiszed vagy sem, minden, amit napi szinten érzel és tapasztalsz, az egész valóságod, azt leginkább a fejedben lévő gondolatok formálják. Ezért is igaz, mikor azt mondom, hogy ha nem vagy boldog, akkor valamiért te vagy az, aki akadályozod a saját boldogságodat. Azok a dolgok,  melyek az elménket uralják, végül teljesen átveszik az irányítást, és megteremtik mindazt, ami körülöttünk van.

Ezért is fontos megérteni és tudatosan ügyelni a gondolatainkra. Íme néhány mérgező gondolat, mely szerencsétlenül befolyásolhatja az életünket.

Eljön a megfelelő idő

Nincs olyan, hogy megfelelő idő. Ha mélyebben magadba merülsz, rájössz, hogy az életben semmit sem ígérnek. Látni fogod, hogy az idő csak most létezik, nincs más. Amikor úgy érzed, hogy nem vagy hajlandó megtenni egy lépést, akkor ezzel az igazságod az, hogy soha nem leszel kész rá. Halogatod, magyarázatokat adsz az elmédnek, hogy miért ne cselekedj már most. El kell kezdened bízni az ösztöneiben, és tovább kell haladnod. Ha eredményeket, változásokat szeretnél látni az életedben, el kell engedni a halogatást és itt és most lépéseket tenned a céljaid felé. A kis lépés is lépés.

Elég jó vagyok a társamnak?

Ahelyett, hogy azon tűnődsz, vajon elég jó vagy a partnerednek, gondolkodj el azon, miért vagy még mindig olyan valakivel, aki bizonytalanná tesz. Nézd meg azt is, hogy te vajon miért érzed kevésnek magad, honnan ered valójában ez az érzés? A társ ugyan csak tükröt tart nekünk a belső érzelmi világunk állapotáról, de a szerelmi kapcsolataink szeretetre, elfogadásra, támogatásra és tiszteletre kell hogy épüljenek. Egy igazán jó kapcsolatban egymást emelik a felek, inspirálóan hatnak egymásra. Ha olyan valakivel vagy, aki mellett megkérdőjelezed az önértékelésedet, az nem jelenti egyből azt, hogy a társad nem hozzád való, hiszen rengeteg belső feszültségünket, bizonytalanságunkat vetítjük ki egymásra a kapcsolatainkban.

Ha te egészséges énképpel rendelkeztél, és csak a jelenlegi kapcsolatodban merült fel benned a bizonytalanság, akkor szükségszerű, hogy újra értékeld a kapcsolatodat.

Senki nem tud belőled olyat a felszínre hozni, aminek a gyökere tudat alatt, ne lapult volna már benned. Ezeket érdemes hálásan és hasznosan felhasználni a növekedésed érdekében.

Ennek ellenére, ha azt tapasztalod, hogy a társad mérgezően hat az önértékelésedre, a lelkivilágodra, akkor érdemes átértékelned a vele való kapcsolatodat. Az önszeretetünk útján, sokszor az is egy vizsgafeladat, hogy felismerjük, és kilépjünk a számunkra méltatlan, lehúzó kapcsolatokból.

Mit fognak gondolni az emberek?

Mindaddig, amíg te elégedett, boldog vagy, nem számít mások véleménye. Ha boldoggá tesz valami, kit érdekel, mit gondolnak mások? Rengeteg ember a környezete kedvéért eldobja az álmát, vagy folyamatos megfelelési kényszerből, sosem él igazán.

Ne pazarold az energiádat olyan emberekre, akik örülnének, ha kudarcot vallanál vagy olyanokra, akik elnyomják az igazi vágyaidat. Ne fordíts hátat az igazi természetednek, szíved vágyainak csak azért, hogy a többiek befogadjanak.

Félelem a kudarctól

A világon minden ember, már legalább egyszer kudarcot vallott. Mindenki megjárta a fent-lent állapotokat. Te sem buktál el, főleg, ha tanulsz a hibákból. Ezen az úton bontogatod a szárnyaidat. Minden veszteséggel vagy kudarccal, kapsz egy másik lehetőséget, hogy újrakezd és akár bizonyíts saját magadnak.

Jobbnak lenni másoknál

Őszintén szólva, ez a fajta hozzáállás sehova sem vezet. Természetesen nem vagy jobb, mint mások. Nem számít, mennyire képzett, tehetséges vagy, mindig lesz valaki, aki jobb. De nem ez a lényeg, hanem az alázat. Ha úgy érzed valaki valamiben jobb nálad, tekints rá inspiráló példaként. Ha úgy érzed te vagy az, aki valamiben jobb másoknál, ne bánj lekezelően ezért másokkal. Senki sem több vagy kevesebb, mindannyiunkban ott lapul egy különleges tulajdonság, adottság, ami csak az övé.

Félek

„Az élet ott kezdődik, ahol a félelem véget ér.”Mindannyian félünk valamitől. Mindannyian menekülünk a félelmeinktől, miközben szembe kell néznünk velük. Az igazság az, hogy a félelem csak a fejünkben létezik. Ne hallgass a félelmeidre, inkább nézd meg, hogy mi történik akkor, ha mégis elindulsz abba az irányba, amitől annyira féltél. Legtöbbször pozitív csalódás lesz az eredmény, és az önbizalmad is erősödni fog.

Gondolataink tudatos ellenőrzése, és uralása, belső békéhez vezet. Sosem szabad elfelejtenünk, hogy ami a fejünkben létezik, az nem feltétlenül egyenlő a valósággal. Mi adunk erőt nekik, mi keltjük életre a figyelmünkkel és rajtunk áll, hogy hatalmat adunk nekik, vagy sem.

Virág Klaudia

Képek: pexels.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.