Volt már olyan álmod, amiről azt hitted, hogy számodra elérhetetlen, mert meghaladja a képességeidet? A válasz erre valószínűleg az lesz, hogy igen. Nem vagy egyedül, ritka az olyan ember, aki így vagy úgy, ne korlátozná önmagát, de ahogy minden máson, ezen is tudatosan változtathatsz.

Az önkorlátozó hiedelmek alapvetően negatív gondolatok, melyek mélyen, a tudatalatti elménkben gyökereznek és megakadályozzák, hogy sikeresen elérjük a céljainkat.

Ezek a hiedelmek, gyakran a gyerekkorban alakulnak ki és az idő során folyamatosan egyre több ilyen hurkokat akasztunk önmagunkra. Ezek öntudatlanul beágyazódnak az agyunkba, anélkül, hogy észrevennénk őket és tudnánk róluk.

Ezeknek a negatív gondolatoknak, hiedelmeknek a felismerése az első lépés lehet, hogy felszabadítsuk önmagunkat alóluk, hogy már ne hassanak ránk a jövőben.

Most bemutatok három egyszerű lépést, ami segíthet ezeket feloldani.

Láss rá tudatosan a gondolataidra

Milyen hozzáállásod, a kapcsolatod az olyan dolgokkal, mint a pénz, az emberek, kapcsolatok, önértékelés? A másokkal folytatott párbeszéded is egy nagyon jó rálátást ad, visszajelzést, hogy mit is mondasz, gondolsz tudatalatti szinten.

Kapcsold át az elméd pozitív üzemmódba

Tévedés ne essék, nem kell, hogy egészségtelenül megrögzött pozitív gondolkodó legyél, csak állj be középre. Ne arra fókuszálj, hogy milyen szörnyűséges kimenetele lehet egy ügynek, hanem arra, hogy milyen lehetőségeket nyitott meg az életedben. Mi mindent hozhatsz ki, egy adott szituációból, hogy előrébb juss. Tápláld az elméd és a gondolataidat pozitív vizualizációkkal és attitűddel.

Legyen ez a napi rutinod

A negatív hiedelmeket is réges-régen valaki elültette benned, majd a környezeted és a társadalom öntözte, “dédelgette” benned. Így lettek ezek a hiedelmek ma az igazságaid. Felülírni ezeket, új, pozitív magokat elültetni a fejedben is csak így tudsz. Táplálnod kell a meggyőződéseidet, az új szemléletmódodat. Ehhez szükségesek az új tapasztalatok begyűjtése. Nyisd meg magad az új lehetőségeknek és nézőpontoknak, tedd félre, a régi negatív berögződéseidet és adj teret magadban a korlátlan megnyilvánulásokra, válaszokra. Az életben nem csak egy megoldás létezik, bontsd le a korlátokat és engedd, hogy az élet megmutassa mennyi színe, hány fajta végkimenetele lehet a dolgoknak. Ne akard jobban tudni, ne írj előre forgatókönyvet, csak figyelj és tedd fel a kérdést, hogy milyen lehetőségeid vannak még, amiket nem vettél észre?

Milyen önkorlátozó hiedelmeid vannak még, amik visszatartanak attól, hogy a legjobb énedet éld? Meddig hagyod, hogy ezek visszahúzzanak?

Kép: stocknaps.io

unsplash.com/Mallory Johndrow

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.