Október 6.-án a Vénusz bolygó, megkezdi bő egy hónapos, egészen november 16.-ig tartó látszólagos hátrálását a Skorpió jegyében. A Vénuszhoz az örömök, emberi kapcsolataink és a pénzhez fűződő viszonyunk köthetőek, de ide tartoznak a művészi képességeink is. És hogy a titokzatos, szenvedélyes és mélységesen tabukat döngető Skorpióban ez hogyan nyilvánul meg? Mondhatni egyéni tudatosság kérdése, de általánosságban elmondható, ebben az időszakban felkavarják az állóvizet, de csak azért, hogy képes legyünk újjászületni.

Egy korábbi bejegyzésben, már említésre került, hogy ez az ősz a mélységes érzelmekről, a fent-lent állapotokról, talán soha meg nem élt igazi vágyakról, szenvedélyekről vagy éppen nagy elengedésekről, felismerésekről és felszabadulásokról fog szólni. Többek között azért is, mert a Jupiter bolygó, utolsó nagy hajráját éli a Skorpióban. Teszi ezt már lassan egy éve, alászállva a lélek bugyraiba, hogy felhozza onnan a tudatalattinkban rejlő titkos, önkorlátozó érzéseinket, melyekre eddig nem igazán akartunk ránézni. Ezalatt a közel egy év alatt, a hitünk, a mély igazságunk, az érzelmivilágunk fenekestül felfordult. Reménytelenség, túláradások, intenzív érzések, menny és pokol közötti ingadozások részesei lehettünk és még hathatnak ránk most is.

A Skorpió szeret szenvedni, lemenni mindennek a legaljára, de csak azért, hogy mindent kipucoljon magából, ami már nem oda illő. Aztán egyik pillanatról a másikra, a sötétségből, varázsütésre felemelkedik a fénybe. A meghalás és újjászületés nagy mestere kétségkívül a Skorpió, óriási erőket képes transzformálni, egy jegy sem képes hozzáhasonlóan ilyen erőket kézben tartani és működtetni. Éppen ezért, ha a egy bolygó a Skorpióba ér, azt érdemes a félelem helyett áldásként kezelni, mert minőségi átalakulásban részesülhetünk. Lehet, hogy útközben keményen csavargat minket, de a végére olyan szilárd erőre teszünk szert, mellyel legyőzhetetlenekké válunk. Csak hálásak lehetünk neki. A Skorpió az emberi psziché legmagasabb analógiája, nem fél szembenézni önmaga árnyoldalával, hogy abból erényt kovácsoljon.

Már a nehezén túl vagyunk, megedződtünk, éppen ezért, az utolsó nagy levegőt, talán már sokkal könnyebben vesszük.

A másik nagy főszereplője az ősznek, a Vénusz, aki kivételesen hosszabb időre bevackolja magát, szintén a Skorpió jegyébe. A Vénusz, egy ideje már itt jár (szeptember 9.-én lépett a Sorpióba), itt is kezdi tolatását, ezért marad tovább e jegyben. Okkal dönt úgy, hogy szükségszerű, több időt itt töltenie, hogy kihasználja a Skorpió erőit. Tolatásának köszönhetően visszatér a Mérleg jegyébe(október 31.), és onnan is fordul majd vissza (november 16.), újra a Skorpión végig haladva(november 16- 2019. január 7.-ig), de akkor már nagyobb erővel és megállíthatatlanul. Minden létezőnek az Univerzumban tudatossága van, egy bolygó pontosan tudja, hogy miért fordul vissza és mivel szeretné még feltöltenie önmagát.

A Vénusz, a Mérleg uralkodóbolygója révén, az örömünkért, kapcsolatainkért, harmóniánkért, pénzügyi és művészi tehetségünkért felelős. Sok asztrológus szerint, a Vénusz nagyon kényelmetlenül érzi magát a Skorpió jegyében, de csak feketén-fehéren szemlélni az előttünk álló kihívásokat, leszűkítheti a teljes megélést és egy jegy potenciális lehetőségeit. Minden ember tudatossági szintjéhez mérten és fejlődésének időszerűsége révén kapcsolnak be az egyes analógiák. Szabad akarat van, hogy mit választunk, hogyan éljük meg a ránk váró feladatokat. Egy biztos, valahogy meg fogjuk élni. Ki hogyan, az attól függ, éppen mire van szüksége, hogy fejlődni tudjon. Nincs jó vagy rossz tapasztalat, csak maga a tapasztalat, ami a növekedésünket segíti.

A tényleges tolatási időszakot, mindig megelőzi egy elő árnyékhatás, majd direktbe fordulása után, egy levezető utórezgés. Ezért az érintett hatások, folyamatok, már elkezdődhettek. Sejtéseket, tapasztalatokat már kaphatunk, hogy miről fog szólni ez a periódus.

Féltékenység, gyűlöllek-szeretlek érzések, lelkünket felemésztő mérgező kapcsolatokhoz való ragaszkodások épp úgy terítéken lehetnek az elkövetkezendő időszakban, mint ahogyan ösztönvilágunk maghaladásának a lehetősége is! A főnix hamvaiból való újjászületése. Mindent elsöprő érzések és vágyak, óriási akaraterővel indulhatnak el bennünk, hogy megszerezzük, azt, amire a legjobban vágyunk.

Annyi bizonyos, hogy minden olyan dolog, különösképpen, amit eddig a kapcsolatainkban vagy az ehhez fűződő érzéseink kapcsán a szőnyeg alá söpörtünk, az előkerül, nincs mese, takarítani kell. Vagy elnyel a káosz vagy végre rendet teszünk önmagunkban. Ne féljünk a legtitkosabb vágyainktól. Miért is menekülnénk, ha most lehetőséget kapunk arra, hogy emelkedjünk és elérhetővé tegyük, amiről eddig csak ábrándoztunk? A Skorpió tud várni, alázatosan tanít a türelemre, de végül eléri, amit akar, hiszen kitartásáról és elszántságáról messzemenően híres.

A “menjek vagy maradjak?!” kérdésben, érdemes a másik helyett, önmagukra helyezni a fókuszt, ugyanis mint minden történet, ez is rólunk szól. Miért félek maradni vagy éppen miért ragaszkodom ahhoz, ahonnan már mennem kéne? Miért rémiszt meg a másikban való feloldódás, lelkem intim kapcsolódása? Miért hiszem, hogy nem jár számomra öröm vagy az, miért csak a szenvedés útján elérhető számomra? Miért akartam megfelelni, miért vonzom be mindig ugyanazokat a helyzeteket, szereplőket? Mire akarják felnyitni a szememet? Mit rejtegetek magamban, ami a tényleges ok, hogy ezeken felülemelkedjek és végre felszabadítsam magam a saját szenvedéseim alól? Ki manipulál valójában én vagy ők? És ha én, mi elöl védekezem?

Az ego meghaladás, a tabuk nélküli őszinteség idejéhez érkeztünk. Éberség, kontrollok felszámolása és a pillanat mélységes, most vagy soha megélése, önmagunk teljes átadása a másiknak. Kitárni a szívünket, észrevenni, hol billenünk még ki és közben megtanulni tartani szilárdan, megingathatatlanul, a belső erőnket.

Most megtanulhatjuk, hogy a közelség nem is olyan rémisztő. Fokozatosan kapunk lehetőséget arra, hogy az ősbizalmatlanságunkat feloldjuk és begyógyuljanak a régi, mély sebek. Ezáltal, újra megtapasztalva, hogy milyen érzés, amikor valakit közel merünk engedni önmagunkhoz. Csak rajtunk múlik, hogy továbbra is felszínesen kapcsolódunk és senkit sem engedünk igazán közel magunkhoz vagy letesszük a harcifegyvereinket és levetjük a védőpajzsunkat, amivel a magányba zártuk önmagunkat. Felismerhetjük, hogy egyedül mi szabotáltuk a valójában mindig is elérhető, lelki egység megtapasztalását, egy igazi társ oldalán.

Érdemes felismerni, hogy az, ahogyan eddig kapcsolódtunk, ahogyan eddig gondolkodtunk a kapcsolatainkban, amit eddig tápláltunk magunkban félelmekkel, bizalmatlansággal, az pontosan erre és ennyire volt jó, amit most látunk, tapasztalunk az életünkben. Individuális, elkülönült, magányos emberekké váltunk. Ha igazi változást szeretnénk, akkor nem a külvilágra kell mutogatnunk és várnunk, hanem nekünk kell megtenni az első lépést és lebontani vaskos falainkat. Magunk mögött hagyva a múlt sérelmeit, hogy már ne teremtsük újra és újra, mert nem múszáj, hogy így legyen, nem kell cipelni azt, ami már megtörtént és aminek akkor és úgy, úgy kellett történnie. Amiért történt, hogy erősödjünk, csak a felismerésünkre vár már és a hozzávaló ragaszkodásunk elengedésére. Kapjuk a lehetőséget, hogy valóban begyógyult, letisztult belső hozzáállással, szemléletmóddal tudjunk újra kapcsolódni a társainkhoz, hogy már más tapasztalatokat szerezzünk.

Uránuszi, vagyis Vízöntő energiák is bekapcsolódnak ezekbe a folyamatokba, ráadásul hónapokon keresztük fognak minket tanítani, hogy kilépjünk végre a komfort zónánkból (biztonsági játékunkból), hogy magasra emelhessük Vénuszi örömforrásainkat és a harmóniát, boldogságot az életünkben. A tisztítás, a változtatni akarás, önmagunk meghaladása, régi, beszűkült kereteink lerombolása és kiterjesztése adott lesz, csak élni kell vele. Merni belemenni az ismeretlenbe és felfedezni, hogy a határainkon túl létezik az igazi élet, a valódi szabadság.

A Vénusz a Mérleg jegyében fordul vissza, hogy a végső egyensúly állapotát begyógyítsa. Felismerve, hogy épp olyan fontos a saját szükségleteinket előtérbe helyezni a közös egység érdekében, mint a társunk akaratát. Diplomatikus megoldások, hosszú ideje fennálló problémák kezelésére kapunk alkalmat. Hogy ez a kapcsolat békés elengedését vagy új szintre emelését jelenti, azt a lelkünk pontosan tudni fogja. A Mérleg tükör, a külvilágunk tükre. Ahogy a Skorpióban visszafejtjük a tudatalattiban rejlő félelmeket, a gátakat, szembenézve a lelkünk mélységeivel, majd a Mérlegbe érve (október 31-december 2.) megtapasztalhatjuk a külvilág új reakcióit, a gyógyulásunk eredményeit és változásait. A folyamat igazán belül fog lezajlani, bár látszólag együtt csináljuk, de igazán majd csak a Mérlegben érve kapcsolódik be a társ, a külvilág is.

Hátráló időszakként tekintve, kapcsolatok újraértékelése, önvizsgálat lesz a fő téma, melyhez akár múltunk olyan szereplői is visszatérhetnek, akikkel lezáratlan feladataink lógnak a levegőben, azért, hogy kívül-belül visszaálljon a harmónia.

Pénzügyi túlkapásokra, túlköltekezésekre is figyeljünk oda a retrográd időszakban, ahogyan érdemes górcső alá venni, a pénzhez fűződő viszonyunkat is. Az élet csak annyi bőségben részesíthet minket, amennyire mi érdemesnek találjuk önmagunkat. Kreatív energiáink, ihletünk, épp úgy visszaeshet, mint ahogyan ennek ellenkezője is megérinthet minket. Eltemetett mély gondolatok is szárnyat kaphatnak, igazi kincsekkel gazdagíthatjuk, emelhetjük a környezetünket és a világunkat.

És a legszebb az egészben, hogy az egész színdarab, a Szűz Angyalicsillagkép hátterében zajlik. Kell ennél nagyobb támogatás és védelem? Ne féljünk kérni és bízni abban, hogy ami az elkövetkezendő időszakban előttünk áll, arra tényleg szükségünk van, hogy újjászülethessünk. Merüljünk, hogy a legmélyebben eltemetett részeinket és félelmeinket a felszínre hozzuk, ezáltal véglegesen meggyógyítsuk, magunk mögött hagyjuk.

Mindenkinek eredményes felismeréseket, teljes lelkigyógyulást és újjászületést kívánok!

Kép: unsplash.com/The HK Photo Company

unsplash.com/TNKPHOTO

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.