Bizonyos időszakokban, például amikor sok erőt próbáló bolygóállás hat az energiarendszerünkre, vagy egyszerű, hétköznapi értelemben, úgy érezzük, hogy „minden összejött”, akkor a lelkiállapotunk egyensúlyának megőrzése is nehezebben megy. Ezek szerencsére csak időszakos gomolyfelhők, de az is lehetséges, hogy személyiségünkből adódóan is fogékonyabbak vagyunk a minket érő külső energetikai hatásokra. Az ilyen és ehhez hasonló támadások miatt, érdemes tudatosan megtanulni védeni a személyes energiarendszerünket.

Ha azt érzed, hogy túl sokat aggodalmaskodsz, vagy túlterheltté válsz nyilvános helyeken, akkor nagy valószínűséggel, minden energiát felszedsz magad körül.

Az ember egy energetikai lény. Minden spirituális maszlagtól mentesen, ma már bizonyítottan tudjuk, hogy minden, ami az anyagban létezik, energiát bocsájt ki magából és minden, mindennel hatással van egymásra. Az agyunk és a testünk olyan komplex, intelligens energetikai rendszer szerint működik, amit a mai tudomány is most kezd csak igazán felfedezni.

Minden energetikai lenyomatot érzékelünk, ki tudatosan, ki tudat alatt. Többek között ezért létező jelenség, az energia vámpíroknak nevezett személyek is, akik valójában, csak energiájuk hiányában, másokból próbálnak töltekezni.

Szerencsére létezik több módszer is, hogy tudatosan védekezzünk az ilyen behatások ellen és odafigyeljünk a saját energiaállapotunkra.

Légy tudatában annak, hogy kivel töltesz időt

Ha extra érzékeny vagy, nagyon fontos, hogy ne olyan emberekkel találkozz, akik elszívják az energiádat. Ahogyan az is fontos, hogy ne olyan helyzeteket válassz, amitől még kevesebbnek érzed majd magad.

Amikor erőd csordultig van, talán sokkal könnyebben kezelsz magad körül mindenkit, de amikor éppen neked is alacsony az energiaszinted, meg kell tanulnod tudatosan nemet mondani az ilyen helyzetekre, személyekre és megválasztanod azt, hogy kivel töltöd az idődet.

Ebben az esetben az öngondoskodás valójában arról szól, hogy tudatosan nem veszel részt olyan helyzetekben vagy nem találkozol olyan személyekkel, akik érzelmileg jobban elszomorítanak vagy mentálisan, lelkileg lehúznak.

Védd a szívcsakrádat

A szívcsakra az érzelmi, lelki energiaközpontunk helye, mely a mellkasod közepén, a szegycsontodnál található. Ha a szokásosnál érzékenyebb vagy, akkor az azt is jelenti, hogy az szívcsakrád energiája, kibillent az egyensúly állapotából.

A szívcsakrád energiájának megvédésére vagy harmonizálására, az egyik nagyszerű megoldása lehet az ásványok használata. Minden olyan medál, nyaklánc, ami rózsaszín, vagy zöld, jótékonyan hat erre a csakránkra. Az egyik legnépszerűbb a szívcsakra ásvány, a rózsakvarc, de nagyon jó lehet az aventurin, az olivin vagy a smaragd is.

Az ásványoknak, ahogy minden más tárgynak is, rezgése van (fizika), de az ásványok finomrezgései, gyógyítóan hatnakaz egész energetikai rendszerünkre.

A zárt, kibillent szívcsakra állapotát ugyan nagyon szépen lehet harmonizálni ásványokkal, de ha komolyabb lelki problémánk van, akkor nem elég csak a védelem és a harmonizálás. Ebben az esetben ez csak egy félmegoldás lesz, amíg a gyökérproblémát nem oldjuk meg. Egy ásvány emelhet, de igazán hatásos csak akkor lesz, ha együtt dolgozunk vele. Mindenfajtagyógyulást, mindhárom szinten kell elvégezni. Fizikai, lelki és szellemi szinten. Egy érzékenyebb időszakban érdemes lenne kibeszélni magunkból, mi az, ami bánt minket, szembenézni a gondolatainkkal és a felhozni a mélyből az elnyomott érzéseket. Ahogy ezt megtesszük, érezhetően megkönnyebbülünk és a blokk is feloldódik az energiarendszerünkben.

Ki a természetbe

Egy nyüzsgő városban élve, vagy egy stresszes környezetben, nagyon hamar és gyakran úgy érezhetjük, hogy lecsapolták az energiánkat, különösen akkor, ha érzékenyebbek vagyunk.

Ennek ellensúlyozása érdekében, a természetben tett séta, énidős program, tökéletes megoldás lehet. Próbálj meg elmenni valahová, ami békés és csendes, így tényleg magadba szívhatod a természet csodálatos energiáját.

A természetnek harmonizáló hatása van az emberi szellemre, ezért olyan erős. Menj el egy kis túrára, vagy csak sétálj egy nagyot a fák, hegyek között. Nyisd meg az érzékeidet és merülj el a végtelen nyugalomban és békességben.

Mantra

A mantrákról az az őszinte véleményem, hogy mit sem érnek akkor, ha csak kántáljuk őket magunkban, de közben zsigeri szinten elutasítjuk, nem hiszünk benne, ellentétes érzéseket rejtünk a tudatalattinkban. Nem fog működni a mantra, ha csak a tükör előtt mondogatsz magadnak valamit, de közben a lelkedben, az elmédben tele vagy ellentétes érzésekkel, gondolatokkal. Ezért önmagában csak a mantrát kevésbé tartom hasznosnak, hacsak nem vagyunk már elég tudatosak, jártasak az önismeretben és a személyiségünk öngyógyításában.

A nyitott, befogadó képes elme újraprogramozása valóban sok potenciális lehetőséget rejt, de ez egy hosszú folyamat, amihez nem elég önmagában a mantra, szükség van beépíthető, új, pozitív tapasztalásokra is. (Gyógyulás mindhárom síkon)

Mélyebb személyiség sérüléseknél, blokkoknál, ez mantrával ténylegesen hosszabb folyamatot igényel és szerintem sokkal nehezebb is. Például, ha az önszeretettel van problémád, akkor nem biztos, hogy a mantra lesz az, ami számodra a megfelelő gyógyulási eszköz. Mert mondogathatod, hogy szereted önmagadat, ha közben tudat alatt, rengett elfojtott kritika és önvád fog továbbra is marcangolni. Ez a belső harc pedig, sokkal több energiát vesz ki majd belőled és tulajdonképpen becsapod önmagad a pozitív mantrákkal.

Ellenben, a hétköznapi stresszre, egy adott szituációban, ami összeszedettséget kíván tőlünk, vagy egy átmeneti nehéz időszakban, sokkal könnyebben elérhető az az állapot, hogy azonosulni tudjunk lelkileg és szellemileg a mantrák egyszerű és nagyszerű erejével, a fókuszálással.

A mantra ereje a koncentrálásban rejlik. Segít valamire fókuszálni, az elmében előhívni egy meghatározott állapotot és azt adott tudatállapotot megtartani. Tényleg fontos nyomatékosítani, hogy csak akkor működnek, ha a mantrával szellemileg és lelkileg egy síkra tudtunk kerülni. A mantra lényege valójában csak a megerősítés, megerősíteni viszont csak azt lehet, amit már mi is befogadtunk a tudatunkba. Ebben az esetben a mantra használata segíteni fogja az energiát inkább befelé, mint kifelé irányítani, mint egy mágnes.

“Bízom magamban és tudom, hogy képes vagyok felülkerekedni és nyugalommal kezelni a jelenlegi helyzetemet.”

“Biztonságban vagyok. Csak örömet vonzok.”

“Könnyűnek érzem magam. Minden megoldásra nyitott vagyok.”

“Békében vagyok és az egyensúlyra törekszem.”

Ezek a javaslatok egyszerűek, de segíthetnek egy kicsit abban, hogy biztonságosabban érezd magad és koncentrálni tudj akkor is, ha éppen nagyon érzékeny vagy.

Kép: unsplash.com/Elijah O’Donnell

unsplash.com/Pablo Heimplatz

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.