Régen a hajósokat, vándorokat, a csillagok segítették a tájékozódásban. Asztrozófiai értelemben, a csillagképek megmutatják, hogy milyen teremtő erővel vannak felruházva a bolygók. Születésünk pillanatából tudjuk, hogy éppen milyen zodiákus jegy alatt születtünk, de ennek égi háttere, a csillagos égbolt ismerete, kevésbé használt tudás a hétköznapokban, pedig az igazi üzenetet, feladatot, az emelkedésünk útját, csak így érthetjük meg igazán.

A Nap égi útvonalát, az égbolton körbefutó ekliptika 360 fokos fő körét, északról és délről csillagképek fogják közre. Az állatövi jegyek és az állatövi csillagképek nem azonosak. Félreértésüket csak az erősíti, hogy elnevezésük azonos, de más üzenetet, feladatot hordoznak.

Sok embertől hallottam már, hogy nem érzi magáénak a horoszkópját, vagyis, az állatövi jegyét, melyben születése pillanatában a Nap tartózkodott.

Első sorban ez azért is van így, mert a személyiségünk energiái, tulajdonságai, nem csak a napjegy ismeretéből áll össze. Egy igazi asztrológia elemzés, ettől sokkal mélyrehatóbb és átfogóbb. Minden bolygó, a születésünk pillanatában állt valahol (egy zodiákus jegy és egy csillagképi öv alatt), emiatt az energiák megoszlanak és más színezetet kapnak egy személyes elemzés során. Egy asztrológiai horoszkóp, azért lesz személyes és egyedi, mert mindenkinek más életterületen állt és más energiákkal(csillagképek, zodiákus jegyek) volt töltve a Vénusza, a Marsa, a Holdja, a Szaturnusza stb., amikor megszületett. Mindenkiben ott él az összes bolygó energiája, de soha nincs két egyforma horoszkóp, mert minden embert más-más erők mozgatnak. Ezért nem lehet determinálni és korlátozni a személyiségünket csak egy napjegy ismeretére, hiszen ez egy parányi részlete csak, a teljes énünknek.

Csillagképek

A másik ok, amiért nem érezhetjük teljesen magunkénak a Napunk állatövi jegyét, az a csillagképek miatt is lehetséges. Amikor a Nap március 21.-én a Kos állatövi jegybe lép, akkor csillagképi értelemben a Nap, még a Halak csillagkép alatt vándorol az ekliptikán. Egy adott csillagképről elnevezett jegy, sokszor alig esik bele abba a csillagképbe.

A csillagképek hordozzák a fény üzenetét, a felemelkedést, a megoldást, hogy hogyan találhatunk vissza a Tejútra. Ez a segítség, hogy mélyebben megértsük, hogyan élhetnénk jobban a ránk szabott feladatainkat.

Ha a Napunk csillagképét ismerjük, már az is több információval szolgálhat, hogy magasabb minőségre emelhessük az életünket, de aki igazán szeretné megérteni és tudatosan használni az erőit, annak egy teljes asztrológia elemzésre van szüksége.

Ha állatövi jegy szerint, Skorpióban van a Napod, de születésed pillanatában a Nap, még a Mérlegben tartózkodott, akkor nem, nem jelenti azt, hogy akkor te most „Mérleg vagy”. Ez megint egy nagyon lesarkított és közel sem helytálló megállapítás lenne. Ez csupán azt jelenti, hogy a Napod, a tudatosságod, ragyogásod szimbóluma, a Mérleg csillagkép energiáit hordozza és neked is célszerű az ismeretét, minőségét, beépítened, hogy kiemelkedhess.

A csillagképek gyönyörű mitológiai történettel rendelkeznek, melyek nagyon szépen elmesélik az adott csillagkép energetikai minőségét. A csillagképek szoros összefüggésben vannak az őket körül ölelő szomszédos csillagképekkel. Értelmezésüknél nem is lehet őket kihagyni, ha igazi üzenetüket megszeretnénk érteni.

Milyen csillagkép alatt állt a Napod, amikor megszülettél?

A Nap csillagképi útja időrendben a következő:

Csillagkép

Kos                      Április 22 – Május 15

Bika                     Május 15 – Június 21

Nimród (Orion)      Június 2 – Június 26

Ikrek                     Június 21 – Július 20

Rák                      Július 20 – Augusztus 9

Oroszlán               Augusztus 9 – Szeptember 16

Szűz                      Szeptember 16 – November 1

Mérleg                  November 1 – November 21

Skorpió                 November 21 – December 20

Kígyótartó             November 11 – December 26

Nyilas                   December 20 – Január 19

Bak                      Január 19 – Február 14

Vízöntő                 Január 31 – Március 11

Halak                    Március 9 – Április 21

Milyen üzenetet hordoznak az egyes csillagképek?

Kos csillagkép

Legfőbb üzenete a szellemiség, ami testet ölt. Kulcsszavai, a kezdet, az elindulás, az áldozat. A fény ereje növekszik, amikor a Nap a Kos csillagkép alatt jár. Régebben itt volt a tavaszi napforduló, mely felett Androméda és Perseus látható. Alatta található a Cet és az Eridanus, az alvilág folyója.

Felügyelő Istene Athéné, a harcos, a haza védelmezője. Nem támad, hanem véd. A Kos csillagkép legfényesebb csillaga a Hamal, mely a Kos szeme, ami a rálátást segíti. Analógiája a szem, mint látásmód, előretekintés.

A Kos elnéz a Bika felett, a jövőbe, a Tejútra tekint, ezért a hazatalálás, a kiemelkedés üzenetét hordozza.Észrevesszük a felkínálkozó lehetőséget? A sorsemelő lehetőség, a tudatosan vállalt áldozatban is rejlik. A Kos feje alatt az összegzés csillaga található, mit értünk el eddig? Feje felett az Északi háromszög jelenik meg, vagyis a test-lélek-szellem hármassága.

A Cet csillagkép érintettsége miatt üzeni, hogy az igazi harc belül van, belül zajlik és az időszakos befelé fordulásra való késztetést érezteti, hogy a test-lélek-szellem egységét harmóniába hozhassuk és képesek legyünk újra és újra megújulni. Meditációval nagyon sokat tudunk magunkon segíteni.

Bika csillagkép

Amit elindítottunk a Kosban, azt itt lehet fixálni, megteremteni és stabilizálni az anyagban. Kulcsszavai a termékenység, a stabilitás és biztonság. Testrésze a torok és a nyak.

A Bika csillagképben törekszünk arra, hogy életünkben stabil alapokat fektessünk le, keressük a biztonságot. Felügyelő Istennője Aphrodité, maga a Vénusz bolygó, aki a szépség, termékenység, harmónia analógiája. Nagy feladat, hogy felülemelkedjünk a birtoklási ösztönünkön, a ragaszkodáson és gyakoroljuk az elengedést, de itt jelenik meg a legmagasabb teremtő erő is.

Ahhoz, hogy emelkedni tudjunk, le kell tudni győzni a lehúzó erőket, megérteni a múltban elkövetett hibáinkat és felismerni, hogy eddig mit nem működtettünk jól az életünkben.

Nimród (Orion) csillagkép

Beavató csillagkép. Az első szakrális uralkodó, aki az égből kapta koronáját. A Nimród- vagy Orion-csillagkép, három égi út találkozásánál található. A cselekvés útját szimbolizáló ekliptika Nimród kezénél ível, az égi egyenlítő, mely a kozmikus egyensúly jelképe, a Nimród-öv csillagainál halad át, míg a csillagkép a vállán tartja a Tejutat (az égi haza szimbólumaként). A hagyomány szerint a Tejútra való felemelkedéshez az ő segítsége (beavatása) kell. Szerepe kulcsfontosságú. Ebben az égi környezetben történhet meg a helyes út kiválasztása. Az Orion a vállán tartja a Lelkek útját, vagyis felvállalja sorsát. A mitológiában az Orionhoz tartozik a világ tartása és felvállalása. Nimród, a nagy vadász és a magyarok ősapja, mutat példát Hunornak és Magyarnak, akik az Ikrek csillagkép megtestesítői is. Nimród, Orion öve az égi egyenlítőn helyezkedik el, a felső és alsó világok határán. A kozmikus egyensúly lehetőségének üzenetét magában hordozva.

Köztudott, hogy Egyiptomban, a nagy piramisokat, az Orion övére éptették, de azt már kevesen tudják, hogy a magyar alapítású misztikus rend, a Pálosok, az Orion erővonalaira építettek kolostorokat, szentélyeket. A csillagkép hatalmas gyógyító erővel rendelkezik. Életünk világosságához, elengedhetetlenül szükséges a sorsunk felvállalása,mert erőinket csak így tarthatjuk kézben. Mivel Nimród feje fölött éri el a Nap, útjának legmagasabb pontját, ezért is hordozza azt az üzenetet, hogy itt az idő, hogy önmagunkat is felemeljük,megkoronázzuk a fénnyel. Lássuk a jövőnket, használjuk a képzelőerőnket, vetítsük ki a képet, hogy hogyan is szeretnénk magunkat látni és induljunk el azon az úton. Az isteni minőségeket, amiket ez a beavató csillagkép magában hordoz, önmagunkban kell felébreszteni, mert erre nem biztos, hogy életünkben megfelelő példát láttunk, de bennünk vannak. Nem átlagos minőségeket hordozunk magunkban, a tudatosság, az önszeretet vagy a megbocsátás gyakorlása, működtetése kiemelten fontos.

Ikrek csillagkép

Itt jelenik meg a kettő, a dualitás, a poláris párok együttese. A nappal és éjszaka, a bal és a jobb, a nő és férfi stb. Legfényesebb alfa csillaga Castor, béta csillaga Pollux. A halandó és halhatatlan kozmikus poláris párosa. A kommunikáció, a kapcsolatok, információ, hírvivő analógiái tartoznak az Ikrek csillagkép alá. Felügyelő Istene Apollón. A Tejútról lépünk le, hozzuk magunkkal az isteni tudást a hétköznapi életbe. A mitológiában Pollux elveszíti halandó testvérét, Castort, de Pollux addig könyörög Zeusznak, amíg az felajánlja, hogy visszaadja testvérét. Vagyis a felismerés, hogy a halandóból is halhatatlan lesz. A kettő együtt nem különálló, hanem egyszerre megélhető minőség. Minden, ami kettő, az tulajdonképpen egy. Van választásunk. A testvéri szeretet, az összetartozás üzenetét is hordozza. Az Ikrek csillagkép alatt, az Egyszarvú csillagkép található, mely az egység, az unió misztika szimbóluma. Az Ikrek csillagkép felett található a Hiúz, ami az éberség jelölője, ismerjük fel, hogy nem kell szétválasztanunk semmit, mert a kettő valójában egy.

Rák csillagkép

A Rák csillagkép felügyelője Hermész, a lelkek kísérője, akinek bejárása van az alvilágba. Az alvilág egyik bejárata is itt található, de alatta helyezkedik a Hydra (Vizikígyó) csillagkép, lehajtott fejjel, ami a sötétség feletti győzelmet és az alázatot szimbolizálja. Kulcsszavai az érzelmek, anyaság, ösztönök, otthon, a család, az eredet, a múlt kutatása. Itt található a Preasepe csillaghalmaz is, ami az a bizonyos jászol.

Mivel uralkodó bolygója a Hold, ezért ide tartozik Szeléné a termékenység, az otthon, család, az éjszaka Istennőjének története és Héliosz, aki férje és testvére volt. Csak titokban találkozhattak, amikor újhold volt, mert Szeléné ilyenkor nem volt látható. A szavak nélküli összetartozás üzenetét hordozzák. Legfényesebb csillaga az Acubens, ami a Rák ollója, felette található a Hiúz, az éberség szimbóluma.

Az öröklét belül születik meg, az ismeretlen erőket világossággal kel átitatni. A Jászol csillagkép jelképezi a köldökzsinór elvágást is, a szeretetteljes elengedést. Legfőbb üzenete a hármasság, de nem csak a test-lélek-szellem hármassága, hanem az anyai teremtés szenthármassága. A befogadó-tápláló-elengedő-szeretet.Megmutatja, hogy mikor kell befogadnunk, éltetnünk valamit és mikor kell tudnunk elengedni. Figyelmünket a honnan jöttem kérdésre irányítja. A fény befogadására, az általa való megtermékenyülésre és annak kisugárzására szólít fel minket.

Oroszlán csillagkép

A világosság győzelmét, uralásának üzenetét hozza el. Isteni felügyelője Zeusz. „Hajtsd uralmad alá!” De nem önös, egos érdekből, hanem királyi minőségből, mindenki javára. Ide tartozik a rálátás a múltra, hiszen az Oroszlán fejével hátra tekint, vissza a Tejútra, büszke őseire. Feje a karma kerekei és az ekliptika fölé emelkedik, így rálát a múltra és a karma körforgására. Tudja, hogy amit ad, azt visszakapja. A kreativitás, uralkodás, apai minőség, alkotás. Az uralkodásnak két minősége van. Az egyik, amikor kint akarok valamit uralni, a másik amikor már belül uralok valamit. Nagyon nagy a különbség. Amit már belül megtudtam tanulni uralni, azt kívül sem tudja fenyegetni semmit. Az Oroszlán alatt található Hydra, aki az alvilágból jön, a bennünk elő ösztönerőket jelképezi, melyeket megtanulhatunk uralni.

Az Oroszlán nemző része a Denebola csillag, ami analóg az alkotó energiákkal, de nem csak fizikai, hanem lelki és szellemi értelemben is.

Az Oroszlán nincs egyedül, mert vele van a Kis Oroszlán is, mely a vezérelvet, a célt adja neki, főleg szellemileg, hiszen felette jelenik meg. Alattuk található a már említett Vizikígyó, amin tapos, amit ural, vagyis az ösztönerőit, és közöttük helyezkedik el a végtelenség fényét és a csillagokat bemérő eszköz, a Sextáns. A királynak minden eszköze megvan. Legfényesebb csillaga a Regulus, az egyik világoszlop, ami az Oroszlán szívénél található. A feltételnélküli szeretet képviselője. Az éves körön, először a szellemi stabilitást érjük el, majd a Regulusnál az erők uralását és árasztását érthetjük meg.

Szűz csillagkép

Jelentős állomása a Napnak, hiszen a Felettes Én, az Equatoron is rajta áll. Ahogyan itt jelenik meg az angyal, a kiemelkedés lehetősége. Énünk örök részével is itt kerülünk kapcsolatba. Fő feladat, a rendrakás, a dolgok helyretétele, azt üzeni, hogy rendbe kell tennünk az életünket, hiszen csak azt arathatjuk le, ami elvetettünk. Legfényesebb csillaga a Spica, a Kalász, a jövőbe érkező lábánál. Felügyelője és védnöke Démétér, a Földanya Istennő.  Ismerjük fel, hogy szavainkkal, mit ültetünk el, mit teremtünk, hiszen a kimondott szónak teremtő ereje van és egyszer, minden beérik, így a tudás, a tudatosság üzenetét hordozza.

Nagyon halvány csillagokból áll, hiszen az igazság megtestesítője is. Vegyük észre, a talmi csillogás mögött, a valódi igazságokat. Kapcsolatban van az égi egyenlítővel, itt található az őszi napéjegyenlőség. A fent és lent egyensúlyát kell megteremteni, hogy biztos tudással folytathassuk utunkat a titkok kapuja, vagyis a Mérleg csillagkép felé, vagy földi inkarnációinkat befejezve, magasabb minőségbe lépjünk. Ha minden dolgunkat elvégeztük, kiléphetünk a körforgásból. Miért magasabb minőségbe? Mert poláris párja, a Halak csillagkép megváltó erejével a lélek felemelkedhet. Itt racionalizálódnak a Tejútról hozott energiák is. Az Istenek útja, a földi megvalósíthatóságáról szólnak. A Szűz csillagkép Pandorát is jelképezi, aki a szelencéből (Serleg csillagkép) kiengedi a nem tudatosított belső ösztönvilágunk erejét (Hydra). Az itt található Holló csillag egy korszak tudatos lezárását is elhozza, csak az örök élet vizét viszi tovább. Még mélyebbre ásva, itt láthatjuk a Kentaur csillagképét is és ő hívja fel a figyelmünket arra, hogy rendszerezzük a dolgainkat, különös az erőteljesen működő ösztönvilágunkban tegyünk rendet. Eddigi tapasztalatinkat itt a helyükre tehetjük, el nem végzett feladataink itt aktualizálódnak, hogy egyensúlyt teremtve folytathassuk utunkat vagy kiemelkedjünk.

Mérleg csillagkép

Ez a csillagkép az égi egyenlítő alatt helyezkedik el, és régen Skorpió ollójaként tartották számon, mivel a méltatlan dolgok, nem juthatnak a Tejútra. Üzenetét tekintve lényegében nem változott semmi, mert mindkét esetben a Tejútra való felkészülésre tanítanak. Itt valami biztosan megmérettetik. Külön válik a „jó és a rossz”. Védnöke Hepaistos, a sánta kovács, ő készíti az isteni ítélet mérlegét, melyet aztán földi létünk után Anubis (Nagy Kutya csillagkép) kezében láthatunk. Az egyik serpenyőbe kerül a szívünk, a másikba a structoll, mely az igazság istennőjének a szimbóluma. Vajon egyensúlyban lesz a kettő? Minél több volt bennünk a szeretet annál könnyebb lesz a szív, de ha a szív lehúzza a serpenyőt, a Farkas széttépi.

A Mérleg fölé nyúló Kígyó, az Északi korona hét fényes csillagát, mint a szellem világosságának szimbólumát akarja. A megmérettetés a szeretet születésével áll kapcsolatban. Az emberi kapcsolatok, az egyensúly megteremtése és annak megélése itt a lényeg. Ha már a Szűzben rendet tettünk, akkor itt élhetővé válik az egyensúly, a harmónia és a következő út innen a Skorpió lesz, ahol a titokkutatásé lesz a főszerep, vagyis ahhoz már meg kell teremtenünk önmagunkban a harmóniát.

Ebben a csillagképben a társ, társak, mint tükrök, nagyon fontos szerepet kapnak az életünkben. Rajtuk keresztül érthetjük meg, ha engedjük, hogy mi az, ami még nincs bennünk egyensúlyban, mi az, ami bennünk kibillent állapotban van. A legőszintébb tükör a társ és ő legnagyobb mesterünk is! Ebben a csillagképben ezt ajánlatos felismerni, ahelyett, hogy minden rosszért a másikat vádolnánk és önsajnálatba menekülnénk, inkább legyünk hálásak, hogy megmutatja nekünk a lényeget, amivel dolgunk van. Megmutatja, hogy mik azok a tulajdonságok, amikre rezonálunk, ami még felborítja a harmóniánkat. Ahogy az Ikrek csillagképben, úgy itt is, megjelenik a kettőség, de itt konkrétan az ego és a halhatatlan felsőbb én lesz a két főszereplő. Melyik oldalra billen a mérleg serpenyője? Ez a csillagkép az egyik napkapu, amin átjutva egy másik minőségbe érkezhetünk. Ez a beavatás előtti, felkészítő időszak, ami a télinapforduló felé indítja el a lelket. A tudatosan vállalt értelmes szenvedés (például sport), mivel az egység felé, csak a szenvedély ereje vezethet. Itt jelenik meg az Én-Te viszony, fontossá válik, mennyit mutatunk meg önmagunkból a másiknak és ebből a tükörből, igazságból okulva haladhatunk csak tovább. Külső és belső tükrök, vagyis megértem, hogy szenvedéseim oka, egyedül én vagyok. Ösztönerőinket így a szellemiség szintjére emelhetjük. Így készülünk fel, a Skorpió mély titkaira.

Skorpió csillagkép

A Déli égbolton található Skorpió csillagképben, már a mély titkok és szent igazságok megismerése felé fordulunk. Itt a misztikus út válik fő feladattá. A Skorpió csillagkép jelentős része a Tejút hasadékát őrzi. Kulcsszavai, a titokkutatás, szintemelkedés, érzelmi alkotóerők. Egyszerre érzékeli a láthatót és láthatatlant, amit a teljesség igénye hat, mind az alkotásban, mind a szerelemben. Az igazi Skorpió az, aki már legyőzte önmagát, már nem áll bosszút, nem gyűlöl, felülemelkedik alacsony szintjén, hiszen tudja, hogy önmagának árt csak vele. Felügyelő Istene Arész, a hadak ura. Ez a harc, amit jelképez, inkább belül zajlik és nem kívül. Rátalálni az Isteni minőségre, ami belül van, nem kívül, amitől függ aztán az ember. Itt található a Skorpióban a harmadik világoszlop is, az Antares, a Skorpió szíve, melyet egy pajzs véd (szigma csillag), hiszen a szeretet szimbólumaként ezt az ősi, mély energiát védeni kell. Minél mélyebbre tudunk menni, annál nagyobb a beavatás szintje. Megtanulni a szükségtelen dolgok elengedését, a halállal, mint véggel bátran szembenézni és átengedni magunkon. Ez az a középpont, ahol átlátható a Nap útja, a cselekvő én tizennégy szakasza és ismerete. Nem véletlenül lát bele mindenkibe a Skorpió. Ide halandó nem érkezhet meg, ehhez bele kell halni az életbe, hogy aztán újjászülessünk, felhozzuk a mélyből a titkos tudást és hazatalálunk. Az alatt található csillagok adják az erőt a Skorpiónak, hogy ezt végig csinálja. A misztikus kutatások által válik alkalmassá énünk a következő feladatokra és a fény elindítására a Nyilas csillagképben. Felülemelkedni az érzések ösztönvilágán ez a Skorpió csillagkép nagy feladata, hogy erőit majd kézben tudja tartani (Kígyótartó).ú

Kígyótartó csillagkép

Rejtett csillagkép, mint Nimród, itt járunk a második beavatási szinten. Érinti az ekliptikát, az egyenlítőt és a Tejutat. Az itt található ekliptikai csillagképek fölé emelkedik, átfogja őket a Mérlegtől a Nyilasig. Az istenek útjára vezeti fel az egyént. A Kígyótartó csillagkép, az egyetlen csillagkép, aki valaha létező személy volt. Ő pedig nem mint, Imhotep, az ókori Egyiptomban élt, főpap, bölcs, aki elhozta az emberiségnek a gyógyulást, így az Istenek felemelték magukhoz.

A görög mitológiában a gyógyítás istenét, Aszklépioszt testesíti meg, ki a napistennek, Apollónak volt a gyermeke. Kheirón (Nyilas) kentaurtól tanult, és még Hadész alvilágából is feltámasztotta a halottakat. Áldozati állata a kakas volt, az ébredés, éberség szimbóluma. Varázspálcája a cadeceus, amire a fekete és fehér kígyó feltekeredett. A bot a föld, a szárny, a levegő, a két kígyó pedig a tűz és a víz megtestesítője. A Kígyótartó az elemeket a beavatás eszközeként használja. A kígyó levedli bőrét, újjászületik. A pálca a teljesség szimbóluma. A Kígyó csillagképet kézben tartja, tehát már megtanulta uralni az erejét, mint az Oroszlán, de ő már nem csak uralja, hanem tartja is. Termékeny ösztönöket és a jövőt alakító erőinket szimbolizálja. Itt valóban sötétség van, téli napforduló, de ez az idő alkalmas az újjászületésre. A két kígyót egy égi személy tartja kézben, felette látható Hérosz (Hercules) meghal, hogy örökké éljen. Feladatait elvégezve, véget ér földi élete, de az égre kerülve, fénye, utat mutat a kereső embereknek. Megismeretet a szellem és a lélek ösztönerőivel. A kígyótartó tudja mikor kell egyiket vagy másikat használnia, hogyan kell felemelnie vagy a mélybe vinnie energiáit. A Mérleg egyensúlyát, a Nyilas fénynemzésévé változtatja. A valóságos felemelkedést teszi lehetővé. Minden változás, minden elmúlás, halál, beavatás az egyénnek. Bármelyik apró pillanat beavatássá válhat és ő ezt éli, tudja, felismeri. A Táltosok csillagképe. Mérhetetlen tudást birtokolnak, miközben ösztönerejük jelenlétét is képesek megtartani. Ez a kettőség teszi méltóvá arra, hogy megkapja a legtisztább beavatást és hogy elérjék a magasabb minőségeket. Empátiájukról híresek és nagyon nagy felelősséget éreznek, hogy embertársaikat segítség, gyógyítsák. Magasfokú spirituális képességek jellemzik. Belelátnak az ember lelkébe, ezért is gyógyítanak könnyedén. A nem látható jelekből olvasnak, hanem abból, amit a másik ember nem tud vagy nem mer elmondani. Megérzéseik félelmetesek is lehetnek, de barátságuk, védelmük, óriási szerencse lehet az életünkben.

Nyilas csillagkép

Ő már a Tejúton van. Védnöke Artemisz, a szűz vadászistennő. A vadászat az ösztönerők felkutatását jelenti és annak átminősítését. Az istennő szűz ereje pedig, a magas energiák jelenlétét jelképezi. Kulcsszavai a igazság, bölcsesség, a fény árasztása, erkölcs, becsület, rendszerben való magasabb szintű gondolkodás. A magyarság szimbóluma, hiszen alatta található Déli Korona. Fő feladata, hogy megtanulja az isteni igazságokat és hogy árassza ezt a fényt. A távlatok átlátása, messzeségek kifürkészése itt válik lényegessé, hiszen a Kígyótartó beavatása után, új időszak veszi kezdetét. Mivel az égi egyenlítő alatt van, ezért ez még mindig belső időszak és a Déli Korona utal a belső, valódi királyság fontosságára.

Nyila az Antares szívére mutat, az isteni szeretet megnyilvánulására. A tanulás, tanítás megtestesítője. A Bakban őrizzük majd a tüzet, de ezt a tüzet itt kapjuk meg a Nyilasban. Földi törvények vizsgáznak az égi előtt. Ide tartozik az Életfa szimbóluma is. A Fény nemzése a fő feladat, erre vált beavatóvá. Az isteni szeretet, túlmutat az emberi minőségeken, de csak ha ezt felismerjük, akkor tud erőt adni, hogy túljussunk a nehézségeken. Táltos főpapok világosságot hoznak le a hétköznapokba. Érinti a téli napfordulót, itt van a megváltás ereje, amit majd a Bakban megkapunk a legmélyebb sötétségben. A magas szeretet-szellemiség erejét lehozza a földre és kisugárzásával és rámutat a vállalt feladatokra, amit a Bakban kell elvégeznünk. Hatalmas isteni szeretetével segíti a beavatásra várakozókat.

Bak csillagkép

A téli napforduló decemberben van, amikor a legrövidebb az nappal és leghosszabb a sötétség. Itt születhet meg a fény, mert itt fordulunk befelé a legjobban. Itt születik a megváltó, Jézus. Kulcsszavai a lépésről lépésre, felelősség, letisztultság, koncentrálás, kézzelfoghatóság, megoldások, idő, sorsfeladat. Bak csillagkép alatt található a Mikroszkóp és a Déli Hal csillagképek. A Mikroszkóp segíti, hogy megértsük az igazi sorsfeladatunkat, a Déli Hal pedig, a felemelkedést szimbolizálja. A Bak lassan, megfontoltan, de kitartóan halad, lépésről lépésre a célja felé. Nincs semmilyen próba, amit ne állna ki és nincsenek kétségei afelől, hogy végül megkapja, ami őt megilleti. A félelmeit, magas minőségben már jól uralja és ráébredt, hogy ő maga az egyetlen, aki a korlátokat felállítja, rajta kívül, nincs senki az útjában. Ezért is áll magabiztosan a kecskebak a keskeny, sziklaszirt tetején, belenézve a szakadékba, mert már legyőzte, meghaladta a félelmeit.

A küldetés, a sorsfeladat válik fontossá. A múlt értékeit jól őrzi, ahogyan Hesztia is az istenek tüzét a szentélyen. A Bak a fejével a múltba tekint. A Delfin a Kiscsikó csillagkép átfedésében áll, így magában hordozza a tisztulást, ami által hozzáférhetünk a sorsfeladatunkhoz. A Bak felett jelenik meg a Vízöntő csillagképe is és a Bak fölé és a Halak alá önti tisztító vizét. Ez a víz megtisztít a múlttól. A Halak, mint cselekvő megváltó, a Vízöntőn keresztül üzen a jelenbe. Minél többet végzünk el a feladatainkból, annál jobban megtisztulunk, szabadabbak leszünk.

Vízöntő csillagkép

Jele a három hullám, a test-lélek-szellem tisztulására utal és a múlt és jövő tiszta érzékelésére. Védnöke Poszeidón. Szoros kapcsolatban áll a Bak és a Halak csillagképével. A múlt és jövő egyszerre jelenik itt még, mint az itt és most inspirációja is. A feladatok már ismertek a Bak érintettsége miatt, most a felszabadulás, a megtisztulás a fő feladat. A Vízöntő alatt található Déli Hal szerepe itt lesz jelentős. Két korsóból önti a vizét, a Bak és a Halak felé a múltba és a jövőbe. Az ego meghaladása is itt lép életbe. Az Egy üzenetét hordozza. Nut istennő egyik korsójával a fáraót önti, így lesz a termékeny, életet adó Nílus, másik korsóját az ég felé önti, amiből a Tejút lesz. A tudás teszi termékennyé az anyag, a lélek és a szellem univerzumát. A Vízöntő csillagképet is angyalként ábrázolják, ahogy a Szűz csillagképet. Úgy tanít, hogy nem mond el mindent, csak kinyitja az ajtókat. Korlátokat bontó, a pillanatnak elő.

Halak csillagkép

Két irányba úszó halakat látunk, mikor felnézünk az égre, akiket egy középpontból kiinduló fonál köt össze. Halovány csillagkép, mint a Szűz, ő is titkol valamit és alatta húzódik a Főnix is, felette pedig ott a Tejút. Középpontja melyből a két fonál elindul, az Al Rischa. Összegző csillagkép. Itt lezárunk mindent, amit már nem akarunk tovább vinni. A Halak érzi, hogy mit kell lezárnia, minek jött el a vége.

A lélek befelé fordul szüksége is van rá, (visszaúszó hal), meg kell hogy értse, mi zajlik benne, vissza kell találnia önmagához, hogy aztán magasabbra emelkedhessen. Nagyon érzékeny, aki mindennel és mindenkivel képes egynek érzi magát. A spiritualitás legmagasabb szintjére léphet. Az egonak itt már nincs hatalma. Eléri az Unió Mysticát, a minden Egy állapotát. A Felfelé úszó hal magasabb minőségbe úszik már, kilép a karma körforgásából és hazatalál, a mennyei birodalomba. Felette látható az Androméda, aki az önként vállalt áldozat üzenetét hordozza. A Visszaúszó hal a Vízöntő felé veszi az irányt, hogy még utoljára megtisztítsa magát, illetve a szeretet energiáit, az Egy üzenetét viszi a hétköznapokba. A felette szárnyaló táltos Pegazosz, az újkor magasabb ígéretét jelenti. Al Rischa a középpont, az összegzés a fonalak mutatják, hogy mi az, amihez még kötjük magunkat.

Az alatta található Cet csillagkép is erősíti a Visszaúszó halak energiáját, a befeléfordulást, az összegzést, elvonulást. Meditáció kiemelten fontos ebben a csillagképben. Ezután megkapjuk a megváltás ajándékát, a lélek felszabadulását és a tudást, hogy minden Egy. A két halat is egy csillag köt össze, a Al Rischa. A belső hang fontosságára is felhívja a figyelmünket, mely a kozmikus igazságokat sugallja, ne féljünk rá hallgatni.

Rád mennyire igaz? Írd meg kommentben a saját tapasztalataidat.

Ismeret forrás: Paksi Zoltán, Égi utak csillagüzenetei

 

Kép: stocknap.io

unsplash.com/Brooke Lark

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.