Csütörtökön, azaz, 2017. 10. 19.-én egy újabb Újhold köszönt ránk, ezúttal a Mérleg jegyében. A Mérleg mindig a harmóniára törekszik, az egyensúlyra és a felmerülő téma, ahol most ezt megszeretnénk élni, azok az emberi kapcsolataink.

Az Újhold energiáival mindig egy új ciklust indíthatunk el. Érdemes önvizsgálatot tartani ezen a napon és ha megértés született bennünk, akkor az elkövetkezendő időszakban (Teliholdig) ezeken tudatosan változtatni, lépéseket tenni a kívánt eredmény érdekében. Az Újhold energiája segít, ha mi is teszünk bele egy kis munkát.

A Mérleg most azt kérdezi tőlünk, hogy képesek vagyunk megteremteni a saját- és mások szükségletei között az egészséges egyensúlyt? A Mérleg uralkodó bolygója a Vénusz, akihez a szépséget, a szeretetet, a művészi érzékeket, a termékenységet és az anyagi javainkat is kötjük. Alkotásra most nagyon termékeny erőket hozhatunk le.

Önvizsgálatot tartva, ezeket a témákat érdemes most boncolgatnunk!

 • Hol, hogyan zárom el magam még a bőségtől?
 • Kivel, miért vagyok és számomra ez még mindig termékeny kapcsolat?
 • Egyenragú felek vagyunk ebben a kapcsolatban, vagy az adok-kapok egyensúlya felbomlott? Ha igen, hogyan állíthatom vissza az egyensúlyt?
 • Mennyire függök a kapcsolatomtól?
 • Tudom pontosan merre tartok? Meg van az irány?
 • Mi szól igazán rólam? És mit teszek kötelességből, megfelelésből?
 • Hol nem állok ki magamért?
 • Mivel gátolom még önmagamat?
 • Mennyire okoz nehézséget egyes helyzetekben döntés hoznom?
 • Mennyire vagyok még befolyásolható?
 • Képes vagyok nemet mondani?
 • Jól bánok a pénzemmel?

Vegyük górcső alá a kapcsolatainkat, nem csak a párkapcsolatunkat (bár azt különösen, hiszen a legerősebb tükrünk, hogy éppen hol tartunk)

Most megszülethet a béke, a vitás helyzetek elsimulhatnak, ha mindkét fél hajlandó megérteni a kapcsolatban zajló folyamatokat. A kezdő lépés rajtunk áll, ne a másiktól várjuk, hogy kitalálja mi bánt, mit szeretnénk. Tárjuk ki a szívünket.

Lehetnek olyan kapcsolataink, amikről már egy ideje érezzük, hogy ideje lenne felszámolni, most ehhez is kitűnő az alkalom, hogy tisztelettel, békében váljanak el az útjaink. Engedjük el azt, aki már többet vesz el belőlünk, mint amennyit maga után hagy. Engedjük be az új energiát, teremtsünk helyet, lehetőséget a változásainknak. Kérdezzük meg magunktól, meddig vagyunk hajlandóak elmenni még és ha még úgy érezzük van bennünk erő, akkor személyes szinten min vagyunk képesek változtatni, hogy a kapcsolataink harmonikusabbak legyenek? Mit tanultunk az elmúlt időszakban a kapcsolatainkból? Mennyire vetítem rá a társamra az önmagammal vívott belső harcomat?

Az őszi (és téli) energiák most kifejezetten a nagy, belső rendrakásról fognak szólni. Tudnunk kell, hogy mit szeretnénk még éltetni mert van jövője és tudni kell elengedni azt, aminek már lejárt az ideje, már terméketlen. Soha nem a másik a felelős a saját boldogtalanságomért, hanem én, különösen akkor, ha nem teszek semmit, ha benne maradok egy olyan helyzetben, ami már csak visszahúz és nem okoz örömet. Ilyenkor megfosztom önmagamat és a másikat is, az igazi boldogságtól. Ha ismerem a saját határaimat, akkor miért nem vállalom fel?

A Nap és a Hold összefonódásában most végre sor kerülhet tisztázó beszélgetésekre és ha a szeretet él, akkor rendezésre, emelkedésre. Fontos, hogy a őszintén nyíltan tudjunk egymással beszélni, diplomatikusan és nem kést dobálva, sem azt fitogtatva, hogy kinek van nagyobb sérülése a kapcsolaton belül. Ha képesek vagyunk megértően egymásfelé fordulni, a kapcsolataink most emelkedhetnek és sokkal magasabb szinten működhetnek tovább, de ehhez ismernem kell a saját igényeimet és magamhoz is őszintének lenni. Ami pedig nem megy, azt nem szükséges tovább erőltetni.

Sok felismerést, békés megoldásokat, emelkedést kívánok mindenkinek!

Kép: pexels. com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.