2017. 10. 10. -én a Jupiter bolygó jegyet váltott, a Mérleg jegyéből a Skorpióba lépett. Unatkozni biztosan most sem fogunk, belül legalábbis biztosan nem!

A Jupiter egy teljés évet időzik egy-egy jegyben és ennek tükrében hozza el tanításait számunkra. Személyes horoszkópban nézve, azokat az életterületeket, házunkat aktiválja első sorban, amelyik a Skorpióba esik, illetve azt, ahol a radix Jupiterünk található. A nagy szerencsebolygóként ismert Jupiter, a Skorpióban, sokkal többről szól, mint a hirtelen szerencséről, bár ez sem kizárt, de ez attól is függ, hogy éppen hogyan működtettük eddig és hogyan működtetjük az erőinket az elkövetkezendő egy évben. Ha jól használtuk ennek az égi párosnak a lehetőségeit, egy év múlva, a végeredményt igazán mély, belső gyarapodásként fogjuk majd értékelni. És ez nem kevesebb, talán még több is, mint amit remélhetünk.

A Jupiter az elmúlt egy évben a Mérleg jegyében, legfőképpen az emberi kapcsolatainkba hozott tanításokat. A Jupiter mindent felnagyít, így azt is kiélezte, ami jó és azt is, ami már nem fényes, valamilyen emberi társulásunkban. Ideje volt rendezni ezeket a szálat és diplomáciai érzékkel beleállnunk bizonyos helyzetekbe, megteremteni kívül és belül is az egyensúlyt.

A Jupiter a Skorpióban, most befelé fog minket irányítani és milyen jó is ez nekünk! Ha a személyes, külső világunkat a jövőben, harmónikusabban szeretnénk megtapasztani, akkor ahhoz előbb belül kell mindent rendbe tenni, kipucolni. Jó mélyről fog felhozni dolgokat, ezért ne ijedjünk meg. Lehetséges, hogy lelkileg komoly mélységeket is hoz ez az időszak. Miért történik mindez? Azért, hogy elengedjünk mindent, aminek már nincs helye az életünkben, ami a tudatalattiban, sunyin gátol, félelmek fogságában tart és öntudatlanul teremt helyettünk.

A Skorpió hatása miatt, az árnyékos, elfojtott részeink, az elkövetkezendő egy évben napvilágra kerülnek, végre! Ez korántsem olyan ijesztő, mint amilyennek hangzik. Végre megtudjuk gyógyítani a lelkünket, tudunk javítani magunkban azon részünkön, ami már csak akadályozott minket. Felszínre tudjuk hozni, amit mélyen, magunk elől is elzártunk, valamikor réges-régen és emiatt eddig nem férhettünk hozzá. Szuper lehetőség, hogy most végre ránézhetünk, elérhetjük és egyről a kettőre jussunk a személyes fejlődésünkben. Igen, lehet, hogy ez a folyamat nem lesz mindig szirupos. Sőt, valószínűleg, ha nagyon mélyen elnyomtunk magunkban komoly sérüléseket, titkokat, hazudságokat, félelmeket, akkor azzal most kőkeményen fogunk szembesülni. De ez csak nézőpontja kérdése. Ha tudjuk, hogy értünk történik, ha felismerjük, hogy ez mekkora lehetőség, hogy végre felhozhatjuk, begyógyíthatjuk a régóta cipelt fájdalmakat, akkor később nagyon hálásak leszünk érte.

A Skorpió jegy az érzések mélységéről szól és egyben a halál szimbóluma, ugyanakkor, az újjászületés is hozzá tartozik. A Skorpió alámerül a mélységekbe és meghal, újra és újra, de ilyenkor mindig csak az ego hal meg egy kicsit, a lélek viszont megkönnyebbül a rengeteg régóta cipelt tehertől. Ezért is van az, hogy a Skorpió jegy nagyon szívós és képes bármilyen nehézségből felállni, újjászületni. A Jupiter a Skorpióban alapvetően jól érzi magát, nem kell, hogy azt higgyük, hogy ez az egy év, most teljes befordulásról szól és semmi öröm nem fog minket érni. Mindez nagyon lesarkított lenne, ha csak a címkéket ragadjuk ki. Lesz belső munka nem is kicsi ez igaz, de rajtunk múlik, hogy mit hozunk ki a saját erőnkből és a támogató energiákból. A Jupiter eleve nem fogja hagyni, hogy optimizmusban, kihívásokban, kalandokban hiányt szenvedjünk az elkövetkezendő egy évben.

A Skorpió lételeme pedig a verseny, a küzdés és a kitörés lehetőségének megtalálása. Most meg lesz az erőnk, akaratunk és kitartásunk, hogy végigcsináljuk, amit végig kell vinni. A Jupiter, ezt a szerencsés helyzetet valószínűleg meg fogja nekünk adni, támagot ő is energiáival, optimizmussal, de a diadalhoz komoly belső munkára lesz szükségünk, hiszen a Skorpiónak nem kell az, és nem is az számára az igazi kincs, ami csak úgy az ölébe hull, ő vért akar izzadni a dicsőségért. Oké, ez nem hangzik túl jól, de a Skorpió tudja, hogy mindenen át kell égnie, meg kell halnia ahhoz, hogy képes legyen újjászületni. Lemegy az alvilágba, önmaga alá száll, levedli kinőtt bőrét és egy teljesen új, erősebb énjével tér vissza a felszínre, ezután ragyog, szebben, mint valaha.

A Jupiter a nagy szerencse mellett, az igazság, a bölcsesség, a hit princípiuma. A híres „skorpiós titkok” – nak most vége. Eljött az igazság ideje, a külvilágban is, de legfőképpen ott belül, önmagunkban kell, magunk előtt feltárni féltve őrzött titkainkat, nehézségeinket és a Jupiterrel karöltve, most egyfajta belső megvilágosodás részesei lehetünk. Amikkel lelkileg eddig nem mertünk szembenézni az most fel fog jönni, utat tör magának és ha elnyomjuk, csak pórul járunk, mert fel fog emészteni, már nincs mivel letakarni, most már ez nem megoldás. Nagy átalakulásra kapunk most lehetőséget, egy olyan nagy jótevővel, mint a Jupiter és a lélek rejtelmeit a legjobban ismerő és feltárni képes, emelő Skorpióval. Érezzük, hogy mennyi ebben a potenciális, minőségi fejlődési lehetőség arra, hogy végre lezárjuk életünk egy szakaszát és újjászületve, egy magasabb szinten folytassuk az életünket? Rengeteg tehertől, blokkoktól szabadulhatunk meg, ha jól csináljuk és teljesen más emberek leszünk a végére.

A Skorpió a végleteket szereti, nála nincs középút, ezért jól vigyázzunk, hova állunk, melyik végről égetjük a cérnánkat, hiszen a Jupiter ezt fogja most felnagyítani. De ha elvisznek az érzéseink, a félelmeink, most ne meneküljünk el előlük. Itt a lehetőség, hogy szembe nézzünk velük és végleg leszámoljunk velük. Ne féljünk kicsit visszahúzódni a belső világunkba, az önmunka most hatványozottan több lesz, szükségesebb lesz, de mindenképp kifizetődő áldozat! Ne féljünk az árnyékos oldalunkat jobban megismerni, mert a rálátásunkkal bevilágíthatjuk ezeket a részeinket, meggyógyíthatjuk a legnagyobb sebeinket, akár régóta összetört szívünket is. A Skorpiónak ugyanis, hatalmas gyógyító energiái vannak, használjuk ki ezeket bátran! A Skorpióhoz, mint halál analógiához, hozzátartozik az elengedés művészete, lesz vele dolgunk.

Pozitív aspektusban a Skorpió akkor tud végre szárnyalni, mikor megfosztja magát a saját maga teremtette láncaitól, görcsösségétől, ragaszkodásaitól. Nézzük meg magunkban ezeket a minőségeket és ne ijedjünk meg, ha szembekerülünk velük, ha kiéleződnek most ilyen helyzetek az életünkben. A Skorpió képes magát felszabadítani, a legnagyobb erőket kapta meg hozzá, így most, ha ilyen elakadások vannak még bennünk, akkor ezektől szépen segítenek az erők megválni.

A leckék éles vizsgákon keresztül zajlanak, mint ahogyan mindig az életünkben. Nem úgy fog megtörténni valami, hogy egy reggel felkelünk és bizonyos nehézségeink, belső küzdelmeink eltűnnek, hanem úgy, hogy éles helyzeteket kapunk hozzájuk, hogy felülemelkedjünk rajtuk. De most kapunk hozzájuk segítő erőt, kiugrási lehetőséget, hogy meg is tudjuk csinálni.

Érdemes figyelni arra, hogy a Jupiter hajlamos elkényelmesedni, lustálkodni, negatív aspektusában manipulációra is képes és ezt még a Skorpió energiája is megerősítheti. Csalások, üres ígéretek hálójában is találhatjuk magunkat, ha nem figyelünk. Legyünk megfontoltabbak, mint a Skorpió, döntéseinket ne siessük el, gondoljuk meg jobban, de ha megrágtuk, gőz erővel induljunk el a célunk felé. Figyeljünk oda arra is, hogy kivel mit osztunk meg, és számoljunk el tízig. Sok lehetőség adódhat arra, hogy gyakoroljuk az önuralmat, mivel a Skorpió szereti a drámát, sokáig tűr, majd egyszer csak a semmiből, atombombaként robbant fel maga körül mindent. Előzzük meg ezt az állapotot, ha lehetséges és gondoskodjunk róla, hogy a mindennapi feszültségeinket valahol le tudjuk vezetni, akár mozgásban. Ilyen energiákkal ez még inkább ajánlott!

A Skorpió a legtitokzatosabb jegy, sosem árulja el valódi célját és legbensőbb érzéseit, mert bizalmatlan, mert fél a kiszolgáltatottságtól, a sérüléstől. A (ön)bizalom gyakorlása önmagamban és az embertásaimban, kiemelt feladat lesz. Ezek a témák, ilyen-olyan formában szintén előjöhetnek az életünkben, bennünk, körülöttünk a külvilágban, de mint tudjuk, amit látunk kint, az valójában bennünk bujkál. Mi rejtegetjük sokszor még magunk elől is, ezért a világot használjuk fel arra, hogy ezeket láthassuk, hogy foglalkozzunk ezekkel a mélyben elnyomott félelmekkel, gátakkal és ez most kötelező feladat lesz. Jobb elébe menni tudatosan, mint hogy egy nagyobb, fájdalmasabb helyzet tartsa elénk azt, torz tükörként. Ne felejtsük, el végletek.. ha a Skorpió borítja a bilit, akkor nem hagy benne semmit, ő nem fogja apránként csepegtetni, mert vagy teljesen alámerül, vagy sehogy!

Vele lehet a legjobban dolgozni a blokkjainkon, ha nem ijedünk meg a mélységeitől, ahová le akar minket vinni. És ne ijedjünk meg, ő ennek a mestere, ha levisz, azért teszi, hogy sokkal magasabbra tudjon majd minket felemelni. Ő gyökeres változást akar tőlünk és tudja ezt nem lehet finomkodással végig csinálni. Mindent ránk zúdít, elsőre nem lesz kellemes, de hatalmas erőre teszünk szert, mert a Skorpió bármiből feláll, még a halálból is. Ezért ne ijedjünk meg a mélységeinktől, hanem tudjuk, hogy ha valami kellemetlen, értünk van, és megvan minden erőnk a felálláshoz. A zuhanás után, olyan erő birtokában leszünk, amit már nem vehet el tőlünk senki, ez pedig az igazi tudás és a lelkierőnk legmagasabb szintjének a kézbentartása, uralása. Akaraterőnk most határtalan, bármit elérhetünk, amit igazán szeretnénk, hiszen a Skorpió akarat erejéhez, semmi sem fogható és most a Jupiter, a Fortuna Major , a nagy jótevő, a megmentő is az ő oldalára áll. A siker borítékolva van, de ezért hangsúlyozom, meg kell majd küzdenünk.

Nem érdemes kijátszani ezeket az energiákat, sem meghátrálni előlük. Mindig csak akkor kapunk valamit, amikor itt van az ideje és bármilyen nehéznek is tűnjön az az élethelyzet, a feladat, ha megkaptuk, azt jelenti, hogy már megértünk a helyzet megoldására, akkor is, ha még nem tudjuk, nem látjuk, de ott van már bennünk a kulcs, csak le kell menni érte és felhozni a felszínre.

Kívánok mindenkinek lelkileg gazdag felismeréseket, gyógyulást és sok erőt, ehhez az időszakhoz!

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.