Az életben rengeteg kihívással szembesülünk, kezdve a társadalmi nyomásoktól, a lelki nyomásokig és minden esetben meg kell találnunk a megfelelő gondolkodásmódot, hogy hogyan kezeljük helyesen az életünkben felmerülő problémákat. Stabil mentális egészséggel, határozott döntéseket hozhatunk, és átgondolhatjuk a dolgokat, mielőtt az ismeretlenbe rohannánk.

Nem számít, milyen nehezek a körülményeink, úgy tűnik, hogy a megfelelő magatartás jelenti a megoldást a döntéseink és cselekvéseink kezelésére.

Vannak különböző módszerek, amelyekkel fejleszthetjük a mentális egészségünket. Lássuk mik ezek!

#1. Rejtvények

A problémáink megoldása ösztönösen kódolva van bennünk, hiszen ennek az elmeprogramja a túlélés. A „hogyan” egy olyan állandó kérdés, amit az elménk szüntelenül kutat. Mindig, minden körülmények között. Akkor is, amikor nyugodtak vagyunk. Az agy megpróbál érdekes, új módszereket, lehetőséget találni, lehetővé téve, hogy mindenesetre felkészüljön. A rejtvények segíthetik ezt a képességünket, hiszen hiányos részei pontosan ezt a funkcióját tornáztatják meg az agyunknak.

#2. Diéta

Az élelmiszer, az egészséges életmód, egyik alapvető pillére. Törekednünk kell arra, hogy egészséges táplálékokat tudjunk beépíteni a mindennapi étrendünkben. A nem megfelelő étrendtől dekoncentráltak is lehetünk. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy elegendő folyadékot igyunk, hogy megfelelően hidratáltak legyünk. Extra helyzetekben nagyon sok folyadékot veszíthetünk.

Rengeteg vitamin létezik, melyek biztosítják, hogy az agy, megfelelően működjön. Amire szükségünk van, az az, hogy energiához jussunk, például a vitaminokkal vagy esszenciális elemekkel.

#3. Mozgás

Az agynak is meg kell szabadulnia a mentálisan lassító anyagoktól. A mozgás segít a mérgező, káros anyagok távozásában, illetve megakadályozza azok felhalmozódását, így a problémáinkat is hatékonyabban oldhatjuk meg. Az agy vérellátása javul, ha rendszeres testmozgást végzünk. Ahhoz, hogy elménk megfelelőjen működjön, az agy szükségleteiről is gondoskodnunk kell.

#4. Olvasás

Az agy kreatív részeinek táplálásához, az olvasás például nagyszerű választás. De ugyanilyen jó lehet, minden kreatív tevékenység, alkotás, hobbi, valamint más művészeti formák, például filmek, zenék és így tovább. Továbbá, arra is jó, ha törekszünk, hogy magunkba szívjuk az életkörülményeinkkel és törekvéseinkkel kapcsolatos tapasztalatokat, tudást.  Legyünk jelen az életünkben. Ezek biztosítják, hogy megkapjuk mentálisan a „tüzelőanyagot”, amit idősebb korban kamatoztathatunk. Bölcsesség.

Ha teljesen lemerültünk szellemileg és semmihez semmi kedvünk, akkor még egy régi képregény, magazin elolvasása is elegendő lehet ahhoz, hogy újra aktívvá tegyük az agyunkat.

#5. Szociális interakció

Kedvenc gyülekező helyeink, gyakran olyan helyek, ahol nem csak a barátainkkal lehetünk együtt, hanem megismerhetünk új embereket is. Amikor emberekkel kapcsolódunk, az elménk automatikusan nyit a közönség viselkedésére, gondolkodásmódjára, világnézetére. Az interakciók aktívvá tesznek és tágítják a tudatunkat. Ezen kívül, egy sor kihívás elé állít, ami arra ösztönöz minket, hogy aktívan használjuk az elménket.

Az aktív elme egészséges, ha nem visszük túlzásba a kerekek csikorgatását. A mentális egészségünk védelme és támogatása elengedhetetlen feltétele annak, hogy növekvő kihívásainkat megfelelően kezeljük. Így, a mindennapi helyzetekben képesük leszünk új nézőpontokra támaszkodni, melyek szükségesek ahhoz, hogy erősebb, hosszabb életet éljünk.

Te hogyan frissíted fel az elmédet? Van tipped? Öröm, ha megosztod kommentben.

 

Kép: unsplash.com/Thought Catalog

unsplash.com/ Brooke Lark

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.