A túl sok stressz, nem csak mentálisan, és lelkileg nyomja ránk a bélyeget, a szépségünkben, egészségünkben is kárt tesz. Az arcunk pattanásos lesz, bőrünk foltos lehet. A vállunk és a nyakunk megmerevedik, tartásunk meggörnyed. A kialvatlanság hatására sötét karikák jelennek meg a szemünk alatt, a fejbőrünk kiszárad, rettenetesen viszket. Íme pár hasznos ötletet, mellyel enyhülhetnek a nehéz napok okozta kellemetlenségek.

#1. Kimerültség ellen

Ha fogytán az erőd vesd be az egyik legrégibb praktikát, hogy frissen, üdén induljon a napod. Ez nem más mint a hideg-meleg váltózuhany. Kezd meleg vízzel, egyre fokozd a meleg hőmérsékletet, amíg forró nem lesz, aztán jöhet a hideg, majd újra a nagyon meleg zuhany. Vigyázz, hogy ne vidd túlzásba, 3-4 váltakozásnál többet ne csinálj, és ha kisbabát vársz, vagy magas vérnyomásod van, akkor ne alkalmazd ezt a módszert.

#2. Nyomás a fejben, a nyakban

Masszírozd ujjbegyeiddel a fejbőrödet, kis körkörös mozdulatokkal, így a bőr felpezsdül, a feszültség pedig enyhül.

#3. Irritált bőr

A francia nők előszeretettel alkalmaznak gyulladásgátló, szelént tartalmazó termálvizet, – tanuljunk tőlük!

#4. Idegesség

Ha nagyon ideges vagy, esetleg elkap a pánik, engedj a csuklódra egy kis hideg vizet, ez megnyugtat.

#5. Pattanások

Semmi sem vált ki olyan gyorsan pattanást az arcunkon, mint a stressz. Ha érzed, hogy nemsokára előtűnik egy, éjjelre kend be az érintett bőrfelületet szalicilsavas krémmel, így reggelre el is tűnhet.

#6. Nyomott napok

Feküdj végig az ágyon, és a fejedet egy- két perc erejéig lógasd le az ágy végén. Így vér áramlik az agyba, ami serkenti a bőrsejtek keringését, melytől éberebbé válunk, és jobban érezzük magunkat.

#7. Illatterápia

A narancs illata nyugtatja az idegeket és derűssé tesz. Használhatod otthon illóolajként párologtatóba, parfümben, testápolóban, testpermetben és persze együnk narancsot!

#8. Légzőgyakorlat

Nyugtató gyakorlatként pár percig lélegezz felváltva az egyik, majd a másik orrlyukadon át. Vegyél, mély lélegzetet az orrodon fogd be a hüvelykujjaddal a jobb orrlyukadat, és fújd ki a levegőt a bal orrlyukadon, majd ezt csináld meg a bal orrlyukaddal befogva és a jobb orrlyukon kifújva. Ez egy jóga légző gyakorlat, nagyon egészséges.

#9. Pokoli fejfájás

Sok kutatás kimutatta már, hogy a legtöbb migrénes fejfájás okozta panasz mögött kalcium és magnézium hiány áll. Igyekezz mindennap elegendő mennyiséget bejuttatni a szervezetedbe ezekből az ásványokból és próbáld meg elkerülni a koffeint és a csokit.

#10. Izzadó tenyér

Ha az idegességtől és a stressztől gyakran izzadni kezd a tenyered, akkor ez a te tuti tipped. Áztass, 3 csészényi forró vízbe 4 db tea filtert, majd hagyd kihűlni. Ez után egy törlőkendőt itass át vele és tedd a tenyereidre 15 percig. A teában lévő csersav korlátozza a verejtékképződést.

Van még ötleted? Oszd meg velünk kommentben!

Kép: pixabay.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.