Éppen hogy csak felébredtél, készen állsz arra, hogy elindítsd és kihozd a napodból a legjobbat? Vagy nehezen megy a kelés? Várj, vigyünk egy kis éberséget a reggelbe. Ha rendszeresen így kezded a napot, ébredni is jobban szeretsz majd. Íme egy lista, 5 dologról, amit ha reggel megteszel mielőtt kipattannál az ágyadból, boldogabb lesz a napod.

#1. Fejezd ki a háládat

Minden új nap lehetőség egy új kezdetre, mondj ezért köszönetet, hogy ez így is legyen. Mindig van valami, amiért hálásak lehetünk, csak nézz körül, és vedd észre. A hála, egy nagyon pozitív érzés, ami így már kora reggel jó mederbe tereli a gondolataidat és a kedvedet. Próbálj ne bosszankodni azon, ami szükségtelen, főleg, ha éppen nem tudsz rajta változtatni, ha meg igen, akkor azért, és ebben az esetben cselekedj a változásért.

#2. Fókuszálj az adott napi szándékaidra

A gondolatok, mint mágikus varázserők, átmásolják magukat a világodba. A gondolataink formálják a valóságot, és ezek kivetülései, a tapasztalatai a mindennapjainknak. Ha valamit akarunk, ha valami a szándékunkban áll, akkor azt az elménk segítségével előbb-utóbb leképezzük a látható világba és elérhetővé tesszük. Ha boldogok akarunk lenni, már most is legyünk boldogok, jókedvűek. Ha el akarunk tűnni, ki akarjuk vonni magunkat valahonnan, akkor a testünk elintézi a pihenőt, vagy olyan helyzetet teremtünk, aminek a segítségével ott hagyhatjuk például a munkánkat. A tudatosságunknak hatalmas ereje van, használjuk ki, és reggelente pár percben képzeljük el, mit szeretnénk az adott napunkkal kezdeni.

#3. Egy kis reggeli mély légző gyakorlat

A légzés tart minket életben. A légzés hihetetlenül erős transzcendens, emelkedett állapotra tud minket hangolni. Az általános légzésünk fenntartja az életben maradáshoz szükséges lélegzetvételünket, de nem energetizál mélyen. A meditáció alapjai is a helyes légző gyakorlatokon nyugszik. Szívjuk be lassan az orrunkon a levegőt, telítsük meg levegővel a tüdőnket, hasunkat, tartsuk bent pár másodpercig, majd egyenletesen, lassan fújjuk ki a levegőt. Ismételjük ezt meg ötször, és kifújáskor képzeljük el, hogy minden negatív energia, gondolat, távozik belőlünk.

#4. Mosolyogj ok nélkül is

A mosoly, az egyik legjobb és legkönnyebben elérhető pozitív attitűd, ami nem csak a környezetünkre hat jótékonyan, hanem ránk is. Nagy erejű gyógyító, próbáld ki, hogy például milyen nehéz mérgesnek maradnod, ha mosolyogsz. A mosoly csökkenti a stresszt, a vérnyomást, és erősíti az immunrendszert. Még több ok, hogy mosolyogj. Reggel az ágyban fekve, gondolj pozitív emlékekre, jóleső, kedves dolgokra, amiktől mosolygósabban indulhat a reggeled, és így minden bizonnyal mosolygósan is folytatódik majd.

#5. Bocsáss meg magadnak a tegnapi hibáidért

Ma ma van, nem tegnap, nem holnap, ma, egy új nap. Tudja azt mondani valaki, hogy soha sem hibázott, és tökéletesen, példásan élt egész életében? Valószínűleg nem. Mind követünk el olyan dolgokat, amiket megbánunk és szeretnénk meg nem történtté tenni, vagy megpróbálni helyrehozni. A legnagyobb ajándékot, feloldozást adhatod meg magadnak, ha képes vagy megbocsátani önmagadnak ezekért. A megbocsátással nem adsz okot a további szenvedésednek és önostorozásodnak, elengedheted a kezét. A múlt megtörtént, azt már nem tudjuk újra írni, de a jelent még igén, ezért, ha elkövettél valamit, amire nem vagy büszke, kezd a napod a megbocsátással, tedd le ennek a terhét, ne mérgezd vele újra és újra a napjaidat.

Te hogy índítod a napod? Melyiket pontot lenne nehéz rutintként beleípetened a reggeleidbe? Neked milyen ötleted, tipped van egy jó nap elindításához? Oszd meg a gondolataidat kommentben, ha szeretnéd.

Kép: pixabay. com

unsplash.com/Tasi Zoltán

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.