A mai napon a Kosban tetőzik a Telihold este nyolc óra után. A szeptemberi Újhold energiáinak eredménye most mutatkozik meg igazán. Az elmúlt időszak a rendrakásról szólt, kívül belül, hogy helyet adjunk az új dolgoknak. Ezt a folyamatot segíti és a csúcsára emeli a mai Telihold.

A Kos mindig az új kezdeteket jelöli, a kiáradást, elindulást és az ‘Én’-t. A Nap a ragyogásunkat, a tudatosságunkat, míg a Hold az érzelmeink jelölője. A mai napon a Hold szembe kerül a Kosban a Nappal, a Mérleg jegyében. Legfőképpen a kapcsolataink és a kapcsolatainkban való saját működésünk kerülnek górcső alá. Hol van az egyensúly a kettő között? Hogyan teremthetem meg önmagamban és a kapcsolataimban ezt a békét? – Kérdezi. Hogyan tudnám saját érdekeimet, terveim megvalósítását, harmonikusan összeegyeztetni a környezetem/társam elvárásaival? Mennyire vagyok megalkuvó és mondok le számomra nagyon is fontos dolgokról? Miért nem állok ki magamért? Lehet, hogy ezzel nagyobb tiszteletet vívhatnék ki a társaim szemében is? Hol és miben húzom még vissza magam, ami miatt nem merek elindulni arra, azért, amit igazán a szívem szeretne? Miért nem cselekszem? Miért halogatok? Mit kéne már eleresztenem, hogy fellélegezhessek és kiegyensúlyozottabbá váljak?

Ismerjük fel azokat a láncokat (önmagukban vagy a minket hátráltató társakban), amik csak visszafognak és a régi energiában tartanak. Egy új kört, csak a régi elengedésével indíthatunk és most megkapjuk a cselekvő erőt végre az elinduláshoz. Csak rajtunk a sor, hogy a szívünkre hallgassunk és ne agyaljuk túl a dolgokat. Nagyon fontos lenne, hogy most radikálisan hozzunk végre döntéseket, tiszta célkitűzéseket. Intelligensen is lehet konfrontálódni, csak most ne térjünk ki előle, ha szembe jön velünk egy olyan helyzet, szituáció, ahol lezárhatjuk eddigi hozzáállásunkat, hallgatásunkat, beletörődésünket és helyette legyünk bátrak felvállalni a saját vágyainkat, a saját akaratunkat is.

Nem biztos, hogy a gyereket is ki kell önteni a fürdővízzel együtt, de az elavult, lehúzó mintáinkat, programjainkat biztosan. Kérdezzük meg magunktól, hogy még mindig ugyanazok az emberek vagyunk, mint régen? Nem muszáj ragaszkodni olyan sémákhoz már, amik betöltötték a szerepüket. Itt az idő tovább lépni. Most minden bátorságot megkaphatunk ehhez, ha kicsit rá hangolódunk ezekre az energiákra. Lehet ilyenkor elmélkedni kicsit, listát írni, majd azt szimbolikusan elégetni (Kos-tűz energia), amit már nem szeretnénk magunkkal tovább cipelni. A Telihold energiája, a csúcspontja aktuális énünknek, ezt érdemes tudatosan, egészségesen megélni, meditálni, töltekezni belőle, feloldódni benne.

A Telihold utáni időszakban pedig lehetőségünk lesz, a már nem működő helyzeteket, dolgokat, társakat, mintáinkat, szépen fokozatosan elengedni.

A Nap-Hold égi tánca mellett, a Vénusz és Mars násza is a mai napon egzakt. A férfi és a női szerepek újra bootolása, megértése, most megszülethet bennünk. Új erőre kaphat és termékeny erővel segíthet minket. A szenvedély mindenképpen felszínre kerül valamilyen formában. Akár testi boldogságban, akár alkotásban. Ha az elmúlt időszakban terméketlenné vált egy kapcsolat vagy elakadt, most kapunk egy kis segítséget, hogy új szintre emeljük egymást vagy az egész kapcsolatunkat.

Az önmunka, most is kiemelten fontos. Előbb magunkban kell a saját szerepeinket helyre tenni ahhoz, hogy a külvilágban és látható, pozitív eredményeket teremthessünk.

Csodálatos megéléseket kívánok

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.