Vannak olyan időszakok az életünkben, amikor nem vagyunk túl lelkesek, nincs, ami inspiráljon, esetleg krónikusan fáradtak vagyunk és kedvtelenek. Ha ez az időszak nem csak átmeneti, akkor lehetséges, hogy a lelkünk fáradt el és ő jelez nekünk, hogy figyeljünk jobban rá.

Hiába alszol napi 8 órát, úgy érzed, hogy folyton energiahiányban szenvedsz. Amikor a lelkünk fáradt, az gyakran annak is a jele, hogy nem a célodhoz igazodsz. Elapróztad magadat és a cselekvő erődet olyan dolgokba invesztálod, ami nem a szíved szavát követi.

A lélekenergiát, életerőt, pránát (stb.) úgy kell elképzelni, hogy egészséges állapotban, folyamatosan és akadálymentesen áramlik bennünk, kiegyensúlyozva, feltöltve életerővel, vitalitással, kreatív energiával és intuícióval. Mitől? Leginkább attól, hogy a szívedben vagy. Hogy megéled önmagadat a legmagasabb szinten. Amikor elveszíted a kapcsolatot önmagaddal, azaz, elfelejtesz önmagadra odafigyelni, a szíved sugallataira, vágyaira, akkor ez az energia áramlás gyengül.

Dolgok, amiktől a lelkünk hosszú távon elfáradhat:

 • Nem vagy önmagad
 • Ha olyan dolgokat csinálunk, ami nem okoz valódi örömet
 • Negatív, igazi céljainktól visszahúzó, panaszkodó, pletykás emberek körében töltünk sok időt
 • Gyakori negatív önkifejezéseinktől
 • Múltban élés
 • Rendetlenség (kívül-belül)
 • Amikor túl sok figyelmet szentelünk annak, ami hiányzik most az életünkből
 • Önszeretetünk hiányától

Amikor a lelkünk fáradt, nincs, ami motiváljon, eluralkodhat rajtunk a depresszió, elkerülnek a pozitív lelki tapasztalatok, elveszítjük az intuíciós képességünket, megérzéseinket, addiktív vagy akár rögeszmés állapotok is eluralkodhatnak rajtunk.

Amikor ezeket tapasztaljuk magunkon, akkor a lelkünk már vészesen nyomja a csengőnket! Ideje változtatni az életünkön! Az első lépés ilyenkor, hogy megkeressük a probléma gyökerét, ha az ez ok megvan, akkor már tudjuk, merre kell elindulni és felül tudjuk írni a rossz címkét, amit elültettünk magunkban.

Néhány javaslat, hogy mi segíthet ilyenkor a fáradt lelkünknek:

 • Menjünk ki a természetbe. Évszaktól függetlenül a természet energiái mindig pozitívan hatnak az egész lényünkre. Sétáljunk egyet és képzeljük el, ahogyan kiürítjük a gondolatainkat, mindent hátrahagyva, ez után megújult erővel térhetünk vissza a hétköznapokba.

 

 • Meditálj. Nem kell nagy tudomány a meditáláshoz, csak relaxálj, pihenj, engedd ki a fáradt gőzt, és csak figyelj a légzésedre. Ez a koncentrációs gyakorlat nem csak megnyugtat majd és felfrissít, hanem megtanít újra visszatalálni önmagadhoz, figyelni a belső szükségleteidre.

 

 • Vegyél egy relaxáló tengeri sós fürdőt. A tengeri só testünk több szintjén is megtisztít, emellett rengeteg gyógyító hatása van a testünkre. felszabadítja az egész energiarendszerünket a szennyeződésektől és minden negatív hatástól, rezgéstől.

 

 • Elmélkedj vagy írd ki magadból, ami benned van. Ne gondolkodj rajta, csak írd le, ami jön. Ez a módszer felér egy lelkiterápiával, miközben megtudhatod, mi az, ami bánt, közelebb visz önmagadhoz és felszabadulsz.

 

 • Csinálj valamilyen kreatív tevékenységet. Az alkotás öröme, az egyik legcsodálatosabb gyógyír a lelki problémákra, emellett növeli az önértékelésünket is. Kikapcsol és visszahoz a jelenbe.

 

 • Beszélgess magaddal pozitív hangvételben. Szedd össze, hogy mik azok a tulajdonságok, amiket szeretsz magadban. Dicsérd meg magadat, az eddig elért eredményeidért. Bármiért, ne legyél negatív. A legkisebb siker is siker! Ha ezeket meglátod magadban, egyre több olyan dolgot találsz majd, amire büszke lehetsz. Bátran mond el magadnak. Ne csak az menjen könnyen, amikor bántod, leértékeled önmagadat, fedezd fel újra, hogy milyen csodálatos, egyedi és különleges ember vagy. Gyakorold a szeretetteljes önkifejezést.

 

 • Csinálj olyan dolgot, ami rólad szól, amit csak magad miatt teszel és ami neked most örömet okoz. Bármi lehet, amire most képes vagy. Kezd azzal, hogy például megajándékozod magad valami finomsággal, vagy elmész megnézni egy filmet, színdarabot, amit már régóta megakartál nézni, csak halogattad. A lényeg, hogy tedd újra saját magadat a figyelmed középpontjába és okozz magadnak egy kis örömet.

 

 • Szeresd magad (szinte az összes fentebb említett gyakorlat, rendszeres figyelmed odaadása.)

Amikor a lelkünk fáradt, nehéz lehet erőt gyűjteni és elindulni, de csak a folyamat kezdete az, mindig az első lépések. Amikor elindulunk és tényleg teszünk önmagunkért, akkor hamar rácsodálkozunk majd, milyen gyorsan vagyunk képesek meggyógyítani a saját lelkünket és hogy milyen gyorsan képes regenerálódni, bármilyen nehézség után is.

Öröm, ha megosztod kommentben a saját tapasztalatodat.

Kép: pixabay.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.