A Vénusz uralma alatt álló Mérleg jegy legjellemzőbb tulajdonsága a kiegyenlítődés, a harmónia megélése. Legfontosabb szükséglete is a kiegyensúlyozottság, a béke, a boldogság, az élet apró örömei. Boldogságához igényli a vitáktól és túlzott feszültségektől mentes hátteret. A legnagyobb áldozatokat is képes meghozni a béke és a nyugalom érdekében. Ő igazán akkor boldog, ha a mérleg nem billen ki egyik oldalra sem.

Ha egy társaságban nézeteltérés, probléma adódik, ő a „jobb kéz”, aki egyszerre ad mindenkinek igazat és ő lesz az, aki képes kibékíteni maga körül az embereket. Nem szeret sehova sem állni, inkább marad középen. Emiatt néha olyan, mintha nem lenne határozott véleménye, mintha arra forogna, amerre éppen a Nap süt. Gyakran kétszínűnek is láthatják, pedig csak arról van szó, hogy ő képes meglátni mindenkiben a jót. Nem kötelezi el magát egyik oldal mellett sem, igazi diplomata. Inkább félre áll, vagy túl könnyen beadja a derekát, csak hogy ne keltsen másokban diszharmóniát, ne bántson meg másokat, mert ez áll tőle a legtávolabb.

Döntés helyzetekben nagyon bizonytalan és hűen nevéhez, sokáig mérlegel. Mivel mindkét rációban lát valami perspektívát, ezért számára nagyon nehéz határozott álláspontot foglalnia egy adott dolog mellett. Miért is tenné, hiszen mindenben ott rejtőzik az isteni igazság és ő ezt látja. A határozatlanság, a halogatás mégis a legnagyobb hibája.

Minden más jegynél nehezebben viseli a magányt, hiszen a Vénusz, az uralkodó bolygója, aki a kapcsolatokért is felelős. A Szerelem, a romantika, a szépség hírnöke. A társaskapcsolat számára a legfontosabb dolog az életében. Nem csak szerelemben, de a hétköznapokban is összeköti az embereket. Mindaddig kiegyensúlyozatlan lehet, amíg egyedül van, kibillent állapotban, tipikusan társfüggő analógia lehet a Mérleg. Végtelenül romantikus, boldog álmokat szövő, de csak a „menyegzőig lát”, hogy utána mi lesz, azt nem képes racionálisan felmérni. Gondolatai mindig az érzelmek, a kapcsolat, a társ körül forognak. Annak ellenére, hogy békés természetű, szeret vitákat provokálni, akár egész komolyakat is, így próbára tenni társa érzelmeit és a kapcsolatukat, hogy az mennyire hiánytalan.

Érzelmi reakciót akar kicsikarni a másikból, hogy újra és újra átélhesse a szerelmet, a szenvedélyt, minden színskáláját az érzelmeknek. Ez egy tipikus Mérleg szokás. Kiborítani a csónakot, hogy aztán megmenthessük a fuldoklót. Ugye kitaláltuk, hogy ki lesz a hős megmentő? Fel kell ismernie, hogy ez nem mindenkit szórakoztat és gyakori, hogy ezzel a kísérletezéseivel megtépázza előbb-utóbb a jól működő kapcsolatát. A Mérleg végtelenül nagylelkű, de észre kell vennie azt a pillanatot, amikor indítéka már nem örömszerzés, hanem a szeretet megvásárlásáról szól. Nehezen szakít, sokáig képes már működésképtelen kapcsolatban is kitartani.

Nagyon szeret mások kedvében járni, elbűvölő, könnyed, közvetlen, jól nevelt, de játékosan cserfes is tud lenni. Áldozati világbajnok, még szenvedésre is hajlandó egy-egy kompromisszum érdekében. Ezzel a jeggyel gyakran társítják a lustaságot, a halogatást, a puhányságot. A mérleg talán nem szereti a kemény, piszkos fizikai munkát, de ez nem jelenti, hogy nincs híján a fizikai erőnek, különösen, ha kreatív elemet talál a munkában. Ha valamit végre eldönt, akkor azért képes céltudatosan, aktívan tenni. Vannak ideái, tervei és ha ez nem csap át halogatásba, akkor kellő lendülettel, el is éri azokat. A közös ügyek is mozgósíthatják, de számára unalmas, semmit mondó, monoton munka teljes passzivitásba lökheti.

Férfiaknál jellemzőek lehetnek a feminin vonások, viselkedések. A Mérlegnek nagyon számít a megjelenés, ezért olykor túl sokat foglalkozik magával. Minden, ami exkluzív, egyedi, az őt megbabonázza. Imádja a finom ételeket, a szép ruhákat, az eleganciát. Az életet nagy kanállal falja. A divat, a szórakoztatás fontos lehet számára és gyakran ezeken a területeken találhatjuk meg őket.

A Mérleg környezetében mindig jelen van valamilyen fajta kifinomultság, művészi jelleg, még a rendetlenségében is megfigyelhető egyfajta művészi attitűd. Vele jó együtt dolgozni, vele jó lenni, mert együttműködő, nyitott, szellemes és legtöbbször harmóniát árasztó személyiség. Szereti is, ha dicsérik, figyelnek rá. Ő rá hatványozottan igaz, hogy a társai szemén keresztül fejlődik és látja magát. Nagy erőssége a diplomáciai érzéke, az udvariassága, a megnyerő modora, kedvessége.

Nagyon megértő és könnyen el is éri, hogy az emberek megnyíljanak neki. Gyakran lelki szemetesláda, nem véletlenül, hiszen bizalmat árasztó a személyisége. Nem mellesleg nem csak megértő tud lenni, hanem elfogadó is. Így gyakran találja magát abban a helyzetben, hogy mások percek alatt megnyílnak neki ő pedig udvariasan végig hallgat mindenkit. Önérvényesítésben nem állja meg jól a helyét, tőle távol áll, hogy kiabáljon, vagy erőszakosan fellépjen, még akkor is ha a helyzet úgy kívánná. A békesség fontosabb számára, még a saját álláspontjánál is, inkább magában duzzog, vagy később a fejedhez vágja, amit akkor, abban a pillanatban nem tudott lekezelni.

A Mérleg jegyű ember képes belőlünk a legjobbat kihozni, úgy motiválni, lelkesíteni, ahogyan senki más nem tud. Mellette mi is derűsebbek, vidámabbak lehetünk. Megmutatja nekünk az élet naposabb oldalát, a belső békét.

Kép: pixabay.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.