Mindannyian tudjuk, hogy a Hold befolyásolja a hangulatot és az érzelmeket, de tudtad, hogy a Hold erősen befolyásolja a hajat, a körmöket és a bőrünket is?

Testünket többnyire víz alkotja, és ahogyan a Hold szabályozza az óceán árvizeit, a Hold a saját testünk hullámait is szabályozhatja.

A Holdnak érzelmi és lelki hatása van ránk, megvilágítva a dolgokat, segít nekünk a dolgok felszabadításában és segít nekünk a dolgok megnyilvánulásában, de a Hold fizikai szinten is szerepet játszik, és szabályozza a sejtnövekedés és -javítás ciklusait.

Sok gazdálkodó a Hold ciklusait is használja a növények termesztésére és betakarítására, és sok szempontból a haj, a bőr és a köröm is ugyanúgy működik.

Ebben a cikkben megmutatom, hogy hogyan törődj a testeddel a Hold ciklusoknak megfelelően!

Újhold után (növekvő holdfázis)

Ha a hajadat vagy a körmödet az Újhold után vágod, akkor vastagabbak, hosszabbak és egészségesebbek lesznek.

Ezek a hatások tovább erősödnek, amikor a növekvő Hold bizonyos asztrológiai jelekben is szerepel. Gyorsabb növekedés érdekében vágd le a hajadat akkor, ha a Hold a Rákban, a Bika, a Skorpió, a Bak, a Oroszlán vagy a Halakban van.

Amikor a növekvő Hold az Oroszlánban van, különösen kedvező idő a vágásra, mert nem csak gyorsabban fog visszanőni a hajad, hanem a sűrűségét, a hajszálak erősödését és elősegíti.

Ha festeni akarod a hajadat, akkor azt tedd, ha a növekvő Hold a Szűzben van, a szín így tartósabban fog megmaradni a hajadban.

Telihold után (csökkenő holdfázis)

Amikor a Hold csökken, ami csak a telihold után következik be, akkor tökéletes idő a gyantázásra, a borotválkozásra, és a körömvágásra és a bőr hámlasztására.

Ha ilyenkor borotválkozol, körmöt vágsz vagy gyantázol, akkor a növekedés sokkal lassabb, és a szőrszálak minősége is finomabb, gyengébb lesz. Ezek a hatások akkor erősödnek meg, amikor a csökkenő Hold a Kosban, az Ikrekben, a Mérlegben, a Nyilasban vagy a Vízöntőben van.

A bőrhámlasztása ilyenkor nem csak azért jó, mert jobban segít megszabadulni az elhalt hámsejtektől, hanem azért is, mert segít a vérkeringés javításában és a bőr tisztán és frissen tartásában. A bőröd masszírozása és egyéb cellulit kezelések is hatásosabbak ilyenkor, különösen, amikor a csökkenő Hold a Mérlegben, a Skorpióban vagy a Nyilasban van.

A manikűrözés vagy pedikűrözés is hatásos ebben az időben, mivel szintén segít hosszabb ideig fenntartani az ápolt érzést, mivel a körömágyakon lévő bőr növekedése is lassúbb, a lábaidon lévő bőrkeményedések eltávolításának eredménye is ilyenkor sokkal tovább élvezhető.

Közvetlenül a csökkenő Hold fázisban remek alkalom a méregtelenítés megkezdésére, vagy bármilyen típusú tisztításra, amikor a testről van szó.

Kép: pixabay.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.