Az energiavámpírok olyan emberek, akik másoktól szívják a napi energia szükségleteiket, mivel a saját rezgésük nagyon alacsony. Folyamatosan keresik a drámát, a figyelmet és mindenen aggodalmaskodnak. Panaszáradatukkal leadják a negatív energiáikat, miközben mások energiájával, figyelmükkel táplálkoznak.

Amire hajlamosak:

 • áldozati bárányok
 • képtelenek felelősséget vállalni
 • bűnösség keltése manipuláció útján
 • panaszkodás a sajnálat, “szimpátia” elnyerése érdekében
 • pletykákat vagy drámai helyzeteket generálnak
 • többnyire csak elvesz, nem tud adni

Mindannyian energikus lények vagyunk, tehát amikor energiánk folyamatosan merül és nem áll helyre, gyengül a rezgésünk. Ha nem vagyunk tudatában, ez a gyengébb rezgés, idővel arra késztet minket, hogy energiavámpírként máshonnan energiát raboljunk. Sajnos mindannyian hajlamosak vagyunk arra, hogy életünk egy-egy nehezebb periódusában, akarva akaratlanul, de energiát szívjunk másoktól. Jó, ha ezt észre vesszük és megpróbálunk máshogy töltekezni.

Amikor egy energiavámpírok áldozatává váltál

Ilyenkor kedvtelenné válunk, elhanyagoljuk a környezetünket és saját igényeinket is háttérbe szorítjuk. Túl sok időt és figyelmet fordítunk mások meghallgatására és segítésére. Passzívak vagyunk és dekoncentráltak. Általában akkor esünk könnyen áldozatokká, ha az életünk egy-egy területe is válságban van, szakításon mentünk keresztül, munkahelyet váltottunk, vagy elhanyagoltuk önmagunkat. Ilyenkor célpontokká válunk, mert kevésbé tudunk tudatosan védekezni és megtartani a saját energiánkat. Észrevehetjük, hogy ebben az időszakban sokkal több energiavámpír talál meg minket és a maradék energiánkat is csapolják, ilyenkor sokkal nagyobb sikerrel, mert nem tudunk ellenállni.

Mit érzel, ha energiavámpír van körülötted?

Úgy érezheted, hogy egy pár perces beszélgetés egy ilyen emberrel teljesen leszívott, energia hiányos állapotba kerülsz. A beszélgetés vele nem felemel, hanem a saját kedved is egyre rosszabb lesz. A vele való érintkezés után, bizonytalanság telepszik rád, kétségek, stressz, lehangoltság, reménytelen érzések, egy szóval oda az egészséges pozitív szemléletednek, szürkébbnek látod a saját életedet is. Fizikai tünetek is jelentkezhetnek, mint például hirtelen fáradtság, fejfájás, szorongás vagy émelygés.

 • Hirtelen émelygés vagy gyomorfájás érzése az interakció után vagy azt megelőzően
 • A hát, a mellkas, a nyak és a váll körül szúrt fájdalmat érez
 • Lüktető fejfájás
 • Érzékenység, frusztrált vagy dühös érzés, minden ok nélkül
 • Rémálmok a személyről
 • Szorongás, stressz vagy bűntudat
 • Nyomás a mellkasban vagy légszomj
 • Kényelmetlenül érzed magát e személy társaságában

Ha két vagy több ilyen tünetet észlelsz egy személlyel való kölcsönhatás után, előfordulhat, hogy pszichikai támadásnak egy formáját tapasztaltad meg.

Fontos megjegyezni, hogy az energiavámpírok ugyan olyan emberek, mint mi, nem rosszak, csupán alacsony rezgésen élik az életüket és ezen nem hajlandóak változtatni inkább sopánkodnak és másból próbálnak erőt meríteni. Tény, hogy mindannyian hajlamosak vagyunk arra, hogy energiavámpírok legyünk életünk egy bizonyos pontján, ezért fontos, hogy ne ítéljünk és ne féljünk, de ha észrevesszük, hogy ilyen ember van körülöttünk, akkor védekezzünk ellenük szeretettel, tudatosan. Ha engedi segítsük felnyitni a szemét, hogy lehet másként is látni a világot, nem csak mindig negatív szemszögből, de ne adjunk le energiát, ne meggyőzni akarjuk, hanem saját példánkon keresztül szemléltessük, hogy mi máshogy látjuk azt, amiről beszél. Őrizzük meg a derünket és a pozitív kisugárzásunkat.

Ebben az esetben vagy el fog gondolkodni vagy mivel nem kapta meg az energia adagját, (nem sajnáltuk, nem panaszkodtunk, nem keseregtünk vele együtt és különösen nem folytunk bele a vádaskodásába, ami a külvilág szidásáról szól) arrébb fog állni. Érzi, hogy itt bizony nem lesz számára termékeny talaj, hogy a negatív életérzését terjeszthesse és együtt dagonyázzunk vele a gonosz, csúf élet önsajnálatában, amiről persze semmiképp sem ő tehet. Ez a szemlélet lepattan rólunk, mert mi látjuk, hogy a felhők felett süt a nap és ha erre az igazságra nem lesz kész, mert ő az illúzióját a kesergését akarja fenntartani még, akkor nem fogja keresni a társaságunkat, keres olyan embert, aki ebben partner lesz és akivel egymást csapolhatják.

Hogyan védekezz?

 • Állíts fel határokat meddig vagy képes hallgatni őt
 • Legyél együttérző, de ne válj a cinkos társává a negatív életszemléletében
 • Pozitív mantrával
 • Ügyelj a saját energiád tisztaságára, a test, lélek, szellem egyensúlyára
 • Kristályok is segíthetnek magas rezgésen tartani az energiádat, ami pedig segít távol tartani magadtól az alacsonyabb frekvencián működő embereket
 • Vedd észre azt is, hogy ebből a helyzetből is van mit tanulni, ha meg tudott környékezni egy ilyen ember az számodra is egy jelzés, hogy az energia szinted olyan tartományba zuhant, ahol ő el tud érni
 • Maradj érzelmileg erős és kapcsolódj a saját igazságodhoz, ne engedd, hogy befolyásoljon

Minél kiegyensúlyozottabb vagy, annál kevésbé valószínű, hogy egy energiavámpírral találkozol. De ha esetleg Te vagy éppen most ilyen, akkor ez egy szelíd emlékeztető is lehet, hogy jobban szeresd magadat. Egy kis figyelmeztető jelzés, hogy mindig van lehetőséged másként gondolkodni az életedről, változtatni és észre venni az életed napos oldalát is.

Neked volt már dolgod velük?

Kép: pixabay.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.