Sokszor azt hisszük, hogy egyedül nem lehetünk boldogok, hiszen, ahogy mondani szokás, az ember társas lény. A mostani helyzet, akarva akaratlanul összezárhat minket önmagunkkal, ami szerintem, nem is egy rossz dolog, sőt, talán erre is szüksége volt már sokunknak.

Én közel 6 évig éltem egyedül, és nem fogok hazudni, rengeteg fent-lent állapotot megéltem ezalatt. Mindig olyan ember voltam, aki szeretett egyedül lenni, de ezen időszak alatt, természetesen voltak olyan perceim, amikor már nekem is a fejemre nőtt a magány.

Mégis, úgy érzem, hogy ez egy szuper időszak volt. Sokkal közelebb kerültem önmagamhoz, sokkal jobban megértettem ki vagyok és mit szeretnék. Egy ajándék volt. Rengeteg változtam, egy szóval, kihagyhatatlan állomása volt az életemnek ez az időszak és rengeteg értékes tapasztalattal gazdagodtam.

Összegyűjtöttem a gondolataimat arról, hogy hogyan lehet jól kihasználni az egyedül töltött időnként.

 

Újra kapcsolatba kerülni önmagaddal

Azt hiszed, hogy életed mókuskerekében, annak ellenére, hogy nincs is időd igazán elcsendesedni, magadba nézni, te sosem vagy egyedül, te ismered önmagad, hiszen egy folyamatos párbeszéd, egy kapcsolat zajlik benned? Hiszen nem vagy egyedül, – gondolod – az hang a fejedben, ott van reggel fogmosáskor, a buszmegállóban vagy a kocsidban, a munkahelyeden, a családi és baráti összejöveteleken és még a párod karjában is, mindig veled van, mindig duruzsol, elemez, értékel, összegez. Ébredésed pillanatától, egészen elalvásig hallod önmagad, azóta, hogy megszülettél. Nem is érted, hogy miért fontos jobban megismerned azt, akivel létezésed óta együtt élsz, aki te vagy, hiszen folyton kapcsolatban vagy önmagaddal. Miért kéne közel kerülnöd önmagadhoz, amikor már mindent nagyon jól tudsz magadról. Biztos ez?

Saját tapasztalatból mondhatom, hogy teljesen más valakit fogsz felfedezni, amikor elindulsz befelé, mint akit nap mint nap a fejedben hallasz. Szépen lassan, ahogy egyre többször figyelsz befelé, azt is meg fogod tapasztalni, hogy nagyon régóta elhanyagoltad ezt a valakit.

Talán észre sem vetted, hogy nem arra az életre vágysz, amit eddig éltél.

A mindennapok forgatagában, ugyanazokat a dolgokat csinálod, meg sem állva. Rengeteg dolog az életedben talán már csak szokásként van jelen, mint sem motiváló erőként.

Tedd fel magadnak a következő kérdéseket és válaszold meg írásban:

Hogy érzed magad?

Mit csinálsz most és miért?

Mi az, ami téged motivál?

Megkapod az életedben ezt a fajta motiválást?

Mi az, amin próbálsz változtatni az életedben?

Az írás, mint egy terapeutás elemzési technika, segíthet feltárni, hogy mi zajlik benned a felszín alatt. Segít abban is, hogy át lásd, megértsd, és célzottan foglalkozni tudj a téged igazán foglalkoztató kérdésekkel, a mélyben megbújó érzelmi, lelki gátakkal.

Nem csak társaságban lehetsz boldog és nem csak akkor, ha látszólag mindened meg van

Az igazság az, hogy amíg önmagaddal nem vagy képes egészséges kapcsolatot fenntartani, addig a külvilág felé tett lépéseid, csak menekülő útvonalak lesznek. Menekülés önmagad elől. Kapcsolatokba, figyelemelterelő szórakozásokba, egyéb függőségekbe. Amíg nem érzed jól magad belül, addig nem fogsz tudni igazán mással sem kapcsolódni és kívül a világodban sem tudsz igazi értéket létrehozni. Az intimitás első sorban önmagukkal kezdődik, minden önmagunkkal kezdődik és csak ezután tudjuk jól áramoltatni kifelé is az energiánkat.

Szerintem a kialakult helyzettel lehetőséget kaptunk arra is, hogy kicsit önmagunkba nézzünk és a jövőben, tudatosan beépítsük ennek fontosságát.

A szűkölő energiák, analógiák, melyek most minden kialakult helyzetből visszaköszönnek ránk, szerintem azt is üzenik, hogy ideje maradandó értéket létrehozni.

Vissza venni a feleslegből, a fogyasztásból és a valódit emelni. A gyökerekből újat, minőségi életet teremteni. Igazán értékes dolgokat keresni és azt ápolni. Magas szinten ezeket a minőségeket gyakorolni a kapcsolatainkban és a hétköznapjainkban. Kicsit lelassulni, türelmet, alázatot tanulni és nem utolsó sorban, a gyakorlatba ültetni a már megszerzett elméleti tudásunkat.

Töltekezz, képezd magad, figyelj magadra. Engedd meg magadnak egy kicsit azt, hogy olyan dolgokkal foglalkozol, amit igazán szeretnél csinálni, amire korábban nem volt időd. Akár azt is, hogy pár napig nem csinálsz semmit csak lelassulsz, pihensz.

 

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.