Az éberség, a tudatosság hasznos a jelen pillanathoz való kapcsolódáshoz és a jelenlegi helyzet elfogadásához, de hogyan használhatod ki igazán ennek az erejét, hogy elérd a vágyaidat? A tudatos jelenlét (mindfullness), arra ösztönöz, hogy elfogadd a gondolataidat, érzéseidet és a körülményeidet, anélkül, hogy megpróbálnád megváltoztatni őket. Ez a fajta figyelem azt is megtanítja, hogy az itt és mostra összpontosítsd az összes figyelmedet, még akkor is, ha kellemetlen és ez az, ahol a legtöbb „tüntető” megbotlik.

Talán éreztél már konfliktust magadban a figyelem és a vizualizálás gyakorlása között, majd idegesnek érezted magad és úgy gondoltad, hogy a vonzás törvénye visszavág, mert túl sokáig a jelenlegi helyzetedre koncentráltál és nem elég időt arra, amit szeretnél a jövőben.

A képléted mégis hibás. Ha több időt töltesz a „majdban”, akkor a jelenlét pillanatában annak adsz erőt, hogy valami majd jön, épp nincs, egyszer csak érkezik, de jelen pillanatban elérhetetlen. Ebben az energiában tartva magad nem a bőségre fókuszálsz, így nem is válik elérhetővé.

Itt van 4 ok, amiért a figyelem valóban segíteni fog a kívánságaid manifesztálásában!

A tudatos jelenlét megtöri a rossz szokásaidat

A figyelem arra késztet, hogy lépj vissza a gondolataidból, hogy ne azonosulj velük, egyszerűen csak észreveszed és elfogadod őket. Ez segít abban, hogy felismerd az öntudatlan gondolkodásmintáidat és megváltoztathatod a gondolkodási szokásaidat, hogy azok jobban illeszkedjenek a megnyilvánulásodhoz, céljaidhoz.

A béke több békét vonz

A béke a leggyorsabb út a szabadsághoz. Azáltal, hogy leteszed a küzdelmet, nem ellenállsz annak, ami éppen van, vagyis jelen vagy és nem a múltban vagy a jövőben, megszabadulsz a frusztrációtól, szorongástól és leszámolhatsz a szomorúsággal vagy félelmeiddel. A békésen töltött létezés még több nyugalmat és elégedettséget vonz az életedbe. Ebben az állapotban meg tud érkezni hozzád az a sok jó, amire annyire vágysz.

Meditálj

A meditáció, az elcsendesedés, segít rendezni a gondolataidat. Lelassítja az elmét és békét teremt benned. Amikor az elme tele van gondolatokkal, valószínűleg nem fogod meglátni, meghallani a magasabb nézőpontot, csak körbe-körbe jársz egy problémát beszűkítve, félelmekkel átitatva.

Az éberséget, a meditatív állapotot a nyugalomhoz vezető útként használhatod és nyitott csatornává válhatsz, amely útmutatást és bőséget hoz az életedbe.

A figyelem megmutatja, miért lehetsz hálás

A rendszeres elméleti gyakorlat csökkenti a stressz szintedet és érezni fogod, hogy az életed egészséges. Kapcsolódhatsz az életed minden pillanatához, így lehetővé teszed, hogy könnyen kihasználhasd a hála óriási manifesztáló erejét. A figyelem és a hála két nagyszerű társ az életben. A figyelem kinyitja az ajtót, figyelve arra, hogy „mi van”, majd a hála szelleme arra késztet téged, hogy boldog, áldott, örömteli élményben legyen részed, még akkor is, amikor az elme szemszögéből nézve, éppen nem sok okod lenne mind erre az érzésre. Csak rajtad múlik, mire irányítod a figyelmedet és mit veszel ki az életedből.

Aki elfelejti a hála nyelvét, sosem lesz beszélő viszonyban a boldogsággal.
John Robbins

 

Kép: unsplash.com/Hazzel Silvia

 

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.