Milyen függő játszmákban tartod magad még? Miért kötöd még magad, ahelyett, hogy inkább szabadon repülnél? Miért akarsz másoknak megfelelni? Nincs szükséged arra, hogy mindenki szeressen, ha te százszázalékosan szereted és becsülöd önmagadat. Ne keresd görcsösen a visszajelzéseket, ne mások véleménye alapján ítéld meg a saját értékességedet. Ez egy olyan negatív szokás, ami nem fog sohasem felemelni, csak még jobban a mélybe taszít. Mondj igent magadra, és vedd be a leszarom tablettádat. Nem kell másokat meggyőznöd arról, hogy mennyit érsz. Pontosan elég, ha Te tudod, hogy mennyire csodálatos ember vagy.

Ne várd a tiszteletet másoktól, amíg Te sem tiszteled saját magad

Az önértékelésedet mások tükrében láthatod meg. A környezeted visszatükrözik neked, hogy éppen hol jársz, miben vagy még elakadva, ki vagy most és hogyan vélekedsz önmagadról. Nagyszerű útmutató az önismeret útján. Ellenben, ha Te nem tiszteled még magad, akkor ne várd, hogy ezt a hiányosságodat majd kívülről pótolják. A világ pontosan annyit tud neked adni, amire Te érdemesnek tartod magad. Ennyire egyszerű a képlet. Nem fognak elismerni, csodálni, sőt szeretni sem, ha Te belül nem érzed, hogy van miért és nem hiszed, hogy neked mindez jár.

Ne várj arra, hogy mások kitalálják, hogy mit szeretnél

Az emberek nem gondolatolvasók. Csalódtál már valakiben azért, mert tétlen volt vagy mert félreértett? Lehetséges, hogy egyszerűen csak nem tudta, hogy Te mit szeretnél? A kommunikáció az egészséges kapcsolatok és a belső béke kulcsa. Ha megismersz valakit, ne játszmázz. Lehet, hogy ma mindenki ezt csinálja, de neked nem kell beállnod ebbe a sorba és igen, lehet, hogy így vásárra viszed a bőröd, de valójában nincs mitől félned. Mondd el bátran, mi az, amire vágysz, mi az, amit szeretnél. Nyiss Te kaput a nyílt kommunikációra, mutasd meg, hogy lehet ezt másként is csinálni. Aki megijed attól, hogy nem akarsz játszmázni, az nem is volt a Te embered.

Ne várd el mástól, hogy boldoggá tegyen

Egy olyan ember, aki mástól várja, hogy őt boldoggá tegye, állandó függésben van. Egy ilyen ember mellett teher lenni. Sokszor nem a kapcsolat felelősségétől ijednek meg az emberek, hanem attól, hogy valami olyasmit várunk el a társunktól, a barátainktól, ami teljesíthetetlen és amivel óriási nyomást akasztunk a szeretteink nyakába. Senkinek nem kötelessége téged boldoggá tennie, mert erre csak Te magad vagy képes. Nem jó érzés olyan emberrel együtt lenni, akiről érezzük, hogy nélkülünk elveszett, görcsös és szorongó. Mellette mi sem lehetünk igazán szabad, boldog emberek. A kapcsolatainknak nem az a célja, hogy pótoljanak bennünk valamit, hanem az, hogy együtt még több mindenre legyünk képesek.

Ne a másik ember hiányában élj

Felejtsd el azt a gondolatot, hogy majd csak akkor leszel igazán boldog, ha találkozol azzal a bizonyos személlyel, akit annyira keresel. Az életedben te vagy az állandó főszereplő. Amikor hiányban élsz, akkor ezt az energiát élteted, erősíted minden figyelmeddel. Így még esélyed sincs arra, hogy rád találjon a megfelelő ember, mert a fókuszod a hiányon van, nem a lehetőségen, a nyitottságon. Te zárod el magad a beteljesüléstől. A hiány állapotról, nyílj meg a bőségnek, ami körbe ölel nap mint nap és amit csak azért nem veszel már észre, mert túlságosan beleragadtál abba, hogy arra figyelsz, hogy mi az, ami még nincs. Minél inkább értekeled ami van, annál több vágyad ölt testet az életedben.

Mindenkinek lehet rossz napja, de ezt nem kell magadra venni

Nem vagyunk tökéletesek és sokszor pont azt az embert bántjuk meg a legjobban, akit nem szeretnénk. A kapcsolataink a legjobb tükrök. Nem kell, hogy mindent magadra vegyél, inkább csak legyél éber. Amikor valaki durva veled, igazságtalan, az róla szól, a benned okozott reakció pedig rólad.

Figyeld meg, hogy benned mit nyomott meg, mert azon tudsz változtatni, tanulni belőle önmagadról. A nyomógombok, amiket mások benyomnak rajtunk a viselkedésükkel, útjelzők az önismeretünkben. Amikor egy negatív impulzus nem hat ránk, bennünk nem okoz semmilyen reakciót, az egyedül csak arról szól, hogy a társunk vetítette ki a saját belső problémáját, de nekünk azzal nincs dolgunk. Ellenben, ha bármilyen ellenérzést váltott ki belőlünk, akkor érdemes magunkba nézni, hogy mit nyomott be és annak valójában mi az eredendő oka, amiért ez minket rosszul érintett. A gyökérprobléma általában sokkal mélyebb és legtöbbször nem a társunktól ered. Ilyenkor a társ csak egy lámpásként megvilágította bennünk azt, amit korábban valamiért elnyomtunk. Lehet örülni, mert a veszekedés helyett, a tudatos ember inkább okul az ilyen helyzetekből és kihasználja a nagyszerű lehetőséget, hogy fejlődhessen.

Te milyen függésben tartod magad? Miért fontos számodra mások véleménye? Mi az, ami miatt nem hiszel önmagadban? Öröm, ha megosztod a történetedet.

Kép: stocksnap.io

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.