Bonyolult. Milyen gyakran használjuk ezt a szót. Milyen gyakran állít az elménk csapdába. Megtanulni, hogy hogyan lépjünk ki a “komplikált” drámájából, nem egyszerű feladat, mert kényelmes és temérdek jó kifogást vagyunk képesek gyártani, hogy miért ne tegyük. Pedig csak magunk mögött kell hagynunk az áldozat szerepét és kezünkbe venni az életünk irányítását.

Amikor abba a hibába esel, hogy halogatsz egy lépést, stagnálsz az életedben, tedd fel magadnak a következő kérdéseket!

Mit akarok igazán?

Felejtsd el, hogy mások mit mondanak vagy gondolnak és kérdezd meg magadtól, hogy mit akarsz igazán te, a jelen pillanatban? Vess egy pillantást arra, hogy mennyire függsz másoktól és mennyire hagyod magad befolyásolni. Húzz egészséges határokat, hogy tiszteled magad és a valódi érzéseidet. Ne mások legyenek életed középpontjában hanem te magad és cselekedj ennek megfelelően.

Mik a tények?

Mi marad egy helyzetből, ha elveszed belőle az érzéseket? Az ego gyakran félelmekkel próbál rád hatni és egy helyzet sokkal rosszabbnak látszik, mint amiről valójában szó van. Ehelyett próbáld meg megnézni a tényeket, ítélet nélkül. Ez segít abban, hogy máshogy közelíts meg egy adott problémát és tisztázd a helyzetet.

Miért kell felelősséget vállalnod?

Bár nem vagyunk képesek másokat vagy a körülöttünk lévő eseményeket állandóan ellenőrizni, de arra képesek vagyunk, hogy irányítani tudjuk önmagunkat, a reakcióinkat és a cselekedeteinket. Vállalj felelősséget a viselkedésedért és a döntéseid, amiket meg kell hoznod, a dolgok így máris mást színt kapnak. Mielőtt döntéseket hozol, kérdezd meg magadtól – milyen választási lehetőségeim vannak?

Az életem későbbi szakaszában is ennyire fontos lesz?

A legkomplexebb problémákat a legegyszerűbb megoldásokkal oldhatjuk meg. Kérdezd meg magadtól, hogy az adott problémád valóban számít-e 6 hónap múlva vagy akár egy év múlva is? Ez segíteni fog rendet teremteni a gondolataid között. A tér létrehozása lehetővé teszi, hogy több megoldás, válasz szülessen benned és közelebb visz a megvilágosodáshoz.

Ez az én pillanatom?

Természetesen soha sincs jobb idő a mostnál, hogy cselekedj. Az időd értékes és korlátozott. Tényleg annyira szeretnél valamit vagy csak a megszerzés, a győzelem hajt? Amikor az igazságra koncentrálsz, akkor elveszíted a helyzet drámáját, rendetlenségét és arra koncentrálsz, hogy a megfelelő dolgot tedd meg. Derítsd fel magadban, hogy mit kell tenned, mi a helyes lépés most, ami előrébb visz az életben, majd tedd meg a szükséges lépéseket, annak érdekében, hogy elinduljanak a dolgok. Ne várd a sült galambot.

Te most mire vágysz és kire vársz még, hogy elindulj érte? Csak indulj el.

Kép: pixabay.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.