Június 13.-án a Vénusz jegyet váltott az érzelmes Rák jegyéből a tüzes Oroszlánba. A Vénuszhoz köthető minden, ami földi élvezethez tartozik. Nem csak a szerelem, a társaskapcsolatok jelölője, hanem a pénz, a kreativitás, az öröm megtestesítője. A tüzes, kiáradó Oroszlánban ezek a témák most drámaian megváltozhatnak, átfordulhatnak. Kinek így, kinek úgy. Csak arra ügyeljünk, hogy ne égessünk fel mindent magunk körül. És akkor még a kiszámíthatatlan Uránuszról se feledkezzünk meg, aki önmagához hűen, tartogat nekünk pár meglepetést. Mondanom sem kell, mindent csakis a mi érdekünkben tesz.

A Vénusz, Oroszlánban való tartózkodása miatt kicsit életigenlőbbek leszünk. Bátrabban vállalunk kockázatot, nagyobb szenvedéllyel éljük meg a kapcsolatainkat, olykor talán drámai hatást sem mellőzve. A romantika és az erotika most kéz a kézben járva, nagyon nagy hőfokon ég bennünk. Ez a hatás felperzselheti a már kihunyni látszó tüzet a kapcsolatainkban, de olyan új szenvedélyt, ismeretséget is hozhat az életünkbe, amire már régóta vártunk. Meglehet, hogy ezek az új ismeretségek nem állják ki az idő próbáját és csak a testiségről fognak szólni, de olyan élményeket, erőt meríthetünk belőlük, amikre jó lesz később visszaemlékezni.

Az Oroszlán uralkodó bolygója a Nap, a kiáradást, a tudatosságot, az életerőt és az önbizalmat képviseli. Itt a lehetősége ragyogni, kiemelni és tudatosan dolgozni erősíteni a képességeinket, pozitív tulajdonságainkat és azt áramoltatni. Töltekezzünk, szórakozzunk a barátainkkal, kapcsolódjunk, kicsit kezdjünk el élni.

Az Oroszlán szereti a luxust, a kényelmet, a hódítást és a benne álló Vénusznak is tetszik ez a környezet. Nagy kanállal fogyasztjuk az életet. Óvatosan bánjunk a költekezéssel, mert most sokkal jobban szórhatjuk a pénzt.

Rögtön a jegyváltás után(Jún. 15.-én), az Uránusz egy kvadrát fényszöggel, kicsit fejbe is kólintja a Vénuszt. Váratlan érzelmi és anyagi „meglepetésekkel” kavarja fel az állóvizet. Az eddigi értékrendünket is megkérdőjelezi majd fel is számolja. Az újdonság, a belső és külső lázadás, mindenképpen meg fog jelenni az életünkben és azon se csodálkozzunk, ha ezek a helyzetek végre kimozdítanak minket a komfortzónánkból. Az Uránusz robbantani fog valamit az életünkben. Ha egy kapcsolat keretei már túl szűkösek, már régóta nem működik és csak várunk valamire, akkor az Uránusz boldogan fog a semmiből felbukkanni és azt mondani – Megjöttem! Bontsuk le a régit, mert ez már unalmas és nem visz előre! – Egy pillanat töredéke alatt jöhetnek szakítások, felismerések, melyet érzelmi felszabadulás követ majd.

Az Uránusz nem vár tovább, mint a villám, úgy csap le oda, ahol már nincs termőtalaj számunkra, ahol már csak rezignáltunk. Az Uránusz nem szereti a megszokást, az ellaposodott kényelmet, ő reformer, mindig megújulásra képes attitűdöt vár el tőlünk. A céltalan, szürke, értelmetlen helyzeteket egyszersmind felszámolja. Engedjük, hogy menjen, aminek, akinek mennie kell az életünkből, mert valami sokkal jobb vár már ránk.

A stabil kapcsolatokat is fel fogja rázni, új színt, izgalmat hoz a hétköznapokba. Leveteti velünk az állarcainkat és ahol még van lehetőség a közös fejlődésre, ott feladja a leckét-mutasd meg az érzéseidet, feszítsd szét az önkorlátozó hiedelmeidet, félelmeidet, legyél vakmerő, döntsd le a falaidat! Szeress, mutasd ki, éld meg szabadon az érzéseidet!

A Vénuszhoz kvadráttal kapcsolódó Uránusz, a kiemelkedés lehetőségét nyújtja most nekünk, ha élünk vele! Mit kér ezért cserébe? Csupán annyit, hogy ne félj magad mögött hagyni a régi, elavult sémáidat, működéseidet, félelmeidet. Ugorj fejest az ismeretlenbe! Tedd azt, amit eddig biztosan nem mertél volna. Lázadj a szó jó értelmében, vedd a kezedbe az életed irányítását és ne legyél csak egy „reagáló”, hanem legyél az életedben te az, aki elindítja a hatásokat.

Most minden olyan vállalkozás beindításának is kedvezhet ez az időszak, melyekről eddig azt hittük butaság, amiről korábban azt gondoltuk, hogy nem biztos, hogy lenne rá igény. Az örült, extravagáns ötletek megvalósításához kaphatunk lendületet, erőt és irányt. Váratlan kiadásokra is jobb ha felkészülünk, vagy olyan nem várt anyagi előnyökhöz is juthatunk a semmiből, amire nem is számítottunk korábban. Az Uránasz már csak ilyen, kiszámíthatatlan, de semmit sem tesz csak úgy, pontosan, előre kidolgozott, magasabb rendű céllal rúgja fel a régi nem működő szabályokat.

Az Uránusz utóirata: Csak vedd lazán a változásokat és legyél rugalmas, vakmerő és akkor olyan új utak felé sodorlak, amiről eddig álmodni sem mertél.

Csodás felismeréseket kívánok!

Öröm, ha megosztod kommentben a saját megéléseidet!

Kép: unsplash.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.