A zodiákus jegyek közül a legkíváncsibb, legnyitottabb elméjű, legmozgékonyabb embere az Ikrek. Itt is van egy kicsit, meg ott is. Ő a kapocs, aki hozza-viszi a híreket és összeköti a társaságot. Barátságos és nagy szónok. A szavakat mesterien forgatja, és könnyedén kifejezi gondolatait. Szerteágazó ismeretségi körrel rendelkezik, ő az, akit mindenki valahonnan ismer. Nem bír egyhelyben sokáig lenni, akkor is “mozog” ha éppen ül.

A szemei folyton fürkésznek, mozgásban vannak, folyton keresi az új ingert, lehetőséget, információt. Beszél, beszél, és beszél. Minden érdekli és semmi sem igazán. Elolvassa, ami a bögrére van írva, aztán amit a plakáton elkap utazás közben, böngészés közben, minden címet, hírportált elolvas, de csak gyorsan, felületesen, talán ami tényleg érdekli, arra rá is kattint, de ha látja, hogy túl hosszú, már fel is adta. Az elméjének folyamatos információra van szüksége, amit feldolgozhat, analizálhat, majd tovább küldhet. Gyorsan, lehetőleg minél többet, és érdekeset. Mindenről van egy megjegyzése, és mindent szóvá is tesz. Kiváló előadó, szónok, író vagy humorista lehet belőle. Néha olyan érzésünk is lehet mellette, mintha kényszeresen beszélhetnékje lenne, pedig ő egyszerűen csak azonnal közvetíti az adott pillanatban előbukkanó gondolatfoszlányát, ami persze másodpercek alatt változik is. Szórakoztató, nagyon jó modorú, udvarias, kedves és jó lelkű. Mellette egyszerűen képtelenség unatkozni!

A jegy szülöttjének egyik legnagyobb hibája a felületesség. Sok mindenhez ért egy kicsit, de néha éppen ez az, ami megakadályozza, hogy mélyebb ismereteket szerezzen az őt érdeklődő dolgokról. Az ismeretek gyors feldolgozásának képessége jól hasznosítható bizonyos körülmények között, de az ilyen típusú embereknek fontos ráébredniük az elmélyült gondolkodás szükségességére, bizonyos kérdésekben, a komolyan megalapozott véleményre. Másik probléma, az állhatatlanságra való hajlam. Az Ikrek kedveli a változatosságot, ennek hatására nagy hévvel veti bele magát valami újba, majd a legtöbb dolgát befejezetlenül hagyja, hiányzik belőle az erő a kitartáshoz. Általában véve gyorsan vág az esze, racionális ember és logikus gondolkodású.

Kapcsolataiban is intellektuális kapcsolatra törekszik, fontos számára a közös érdeklődés, előnyös, ha a partnere határozottabb jellem, mivel az Ikrek kettősége révén igen ingadozó, szüksége van egy erős tartóoszlopra, aki megtartja és segíti is őt irányban tartani, hogy végig csinálja azt, amit elkezdett. Amikor az érzései működésbe lépnek, rögtön előbukkan racionális éne, ilyenkor megpróbálja megmagyarázni magának az érzéseit, hogy kellő megvilágításban lássa őket. Gyakran problémája, hogy az érzéseit kifejezze, és nehezen is enged be valakit az érzelmi világába. Ebből adódóan sokszor esik abba a hibába, hogy látszólag hamisan viselkedik, de ez csak azért van, mert a környezetének túlságosan igyekszik megfelelni. Nem meri felvállalni és kimutatni a saját érzéseit, legtöbbször azért, mert ő érteni akarja, de nem érti, nem tudja, hogyan is tudhatná, hiszen amit csak meg kéne engednie magának érezni, azt ő folyton elemezni, értelmezni akarja az elméjével. Ezért inkább próbál a másik kedvében járni, és ez olykor balul sül el, mert gyakran nem lehet kiigazodni rajta mit miért tesz éppen.

Bizonytalan, úgy egyébként is, meg azért is, mert ismeri saját ingadozásait, és azt hiszi, hogy amiket a fejében megél, azok egyenlőek a valódi érzéseivel. Nem mondja el, hogy mi lakozik benne és kapcsolatot is sokszor azért nem vállal, mert nem meri a másikat kitenni ennek a folyton változó hangulatának, érdeklődésének. Fél az érzésektől, nem is tudja őket kezelni, aztán mikor próbálkozásait félreértelmezik, csak még jobban visszahúzódik. Pedig egyébként nagyon romantikus is tud lenni és udvarlási képességeivel felül tudja múlni a horoszkóp többi jegyeit, mivel a szavakkal ő bánik a legjobban.

Valójában rengeteg szeretetre, figyelemre és gondoskodásra éhes emberről beszélünk, mikor az Ikrekről van szó. A felszínessége alatt vágyik a biztonságra, a megérkezésre, arra, hogy valaki igazán rá figyeljen és meghallgassa, akivel minden kusza gondolatát, kételyeit megvitathassa, megoszthassa. Legalább is az egyik pillanatában határozottan így gondolja, aztán a következőben már nem. Őt, lekötni, egy örök életre?! Aztán jön az este, forgolódik, ráeszmél, hogy milyen jó lenne, ha nem lenne egyedül, ha lenne egy igazi társa neki is, ha nem csapongna, majd a következő gondolatsorban megbeszéli magával, hogy de mégse, hiszen valami úgy is mindig történik, akkor meg jobb, ha független, a szabadságát nem igazán szereti korlátozni.

Felébred, és jön is valami új gondolat, helyzet, ami már el is terelte a figyelmét egy időre és most már az köti le. Mi volt az előbb, arra már ki emlékszik?! ” – Ja, igen, tényleg ezt mondtam, akkor még úgy volt, most már lehet, hogy nem úgy gondolom. De most, hogy így felhoztad, lehet mégis? Muszáj most azonnal döntenem? Erre még aludnom kéne párat..Mindegy, inkább hagyjuk.. vagy ne? ” Sokszor pótcselekvésekbe menekül, hogy elnyomja magában azt, ami a lelke mélyén bántja, foglalkoztatja. Nem könnyű egy Ikrek fejében létezni, az ilyen gondolatok és párbeszédek 0-24-ben részei egy napjának és nem egyszerű ezt kívülről követnie a környezetének sem. Az Ikrek jegyű ember, az agyalás magasiskoláját járja, folyton a saját fejében van. A legjobb, ha ilyenkor hagyjuk őt, fél óra múlva úgyis teljesen más lesz a hangulata és ami éppen foglalkoztatni fogja. Éreznie kell, hogy minden arcát elfogadtuk, ő pontosan így szerethető, így akarjuk, a bizonytalanságaival együtt és támogatjuk.

Nagy hatással vannak rá azok az emberek, akik könnyedén fejezik ki az érzéseiket, mivel számára ez ingoványos terület és azok az emberek is, akik erős egyéniségek. Gyakran veszi magát körbe vizes jegyű emberekkel (Rák, Skorpió, Halak), mert ezek az emberek igen érzelmesek. A Skorpióval mágikusan vonzzák és taszítják egymást. Pattanásig feszülő különbözőségük révén és mégis, nehezen tudnak szétszakadni ha már egymás vonzáskörébe megérkeztek. Ez a két jegy egymástól nagyon sokat tanulhat. Az asztrológiában külön fejezetet lehetne szánni két ilyen ember kapcsolatára, legyen az barátság, szülői vagy szerelemi kapcsolat. Az Ikrek könnyedségére, játékosságára a Skorpiónak legalább annyira van szüksége, mint az Ikreknek a Skorpió határozott, kitartó erejére és mélységeire, amibe az Ikrek soha nem merne ilyen intenzíven belemerülni, mégis titkon vonzzák ezek a mélységek.

Az Ikrek jegy, kettős jegy, ahogyan a Halak is. Sosem szabad őket individuális személyiségként kezelni, többes számukból adódóan a jegy személyiségében is megmutatkozik a kettősség. Olyan, mintha két énje lenne. Az Ikrek esetében akár ennél több is lehetséges, mivel könnyű szerrel váltogatja arcait, éppen milyen hangulata van, és éppen milyen társaságban. Fontos azonban tudni róla, hogy ez nem kétszínűség, hanem ez a személyiségének változatossága, ő az emberi kaméleon, hamar ráhangolódik a környezete energetikájára, kisugárzására.

Az Ikrek maga az információ halmaz. Ő az, aki megtestesíti és talán aki a legjobban élvezi korunk sokszínű kommunikációs lehetőségeit. Telefonál, közben e-mailt ír, különböző platformokon chatel, mindezt akár egyszerre. A kapcsolódás az Ikreknél elsőrangú helyen áll. Ő az, akit úgy kell elképzelnünk, mint egy bevásárló központ információs pultja. Minden hozzá érkezik és egyben belőle indul ki, amit aztán szerteágazóan szór szét a világban.

Nehezen talál rá a hivatására, mint ahogyan sokszor az igazira is, mert nehéz hosszú távon lekötni a figyelmét. Ha valamit kiismert és úgy látja, már nem tartogat számára további fejlődést, lehetőséget (információt!!) az adott dolog, ember vagy helyzet, unatkozni kezd, és tovább áll. Kicsit úgy tűnhet, mintha az érdekei szerint forogna, és ez valahol így is van, de hibásan ítélkezünk felette, ha ezt a tulajdonságát csak az önzőség és az érdekember kategóriájába illesztenénk bele. Személyisége olyan lehet, mint aki sosem nő fel, az örök gyermeteg lelkű. Folyton tanul és haladni akar valahova, azt nem mindig tudja hová, de azt biztosan tudja, hogy egyhelyben nem akar lenni, ezért valamit mindig kitalál magának. Úton van még, talán sosem áll meg és hibái ellenére ugyan ki tudna igazán haragudni egy gyermek botladozásaira?

Kép: pixabay.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.