A lelkileg érettebb, tudatosabb, meglepően erős emberek, gyakran olyan kapcsolatokban találják magukat, melyek nehezek, manipulatívak, stresszesek, vagy teljesen visszahúzzák őket. Vajon miért? Hogyan lehetséges az, hogy sokszor, azok az emberek, akik magas érzelmi intelligenciával rendelkeznek, csupa szívűek és szorgosan dolgoznak önmaguk jobbá tételén, személyes fejlődésükön, mintha az élet kemény leckékkel bombázná őket a személyes kapcsolataikon keresztül?

Számos oka lehet annak, hogy kit, miért, mikor és hogyan vonzzunk be az életünkbe. Ezernyi megközelítése lehet annak, hogy éppen miért vagyunk egy adott szituációban valakivel. Egy ember, aki egyszer elindult a saját belső ösvényen, az már nem fordulhat vissza.A valódi spirituális út, valójában maga az önfelfedezés, a belső korlátok és láncok eloldozása, önmagunk felszabadítása és igazi énünk felismerése. Minden más, amit a spiritualitásra rá akarnak húzni, az már csak mainstream, marketing. Egy újabb illúzió, egy másik zsákutca, az ego egy magasabb szintű megtévesztése, hogy hogyan ne vegyünk még most se tudomást arról, ami igazán van. Legfőképpen egy kibúvó a felelősség alól. Az alól a felelősség alól, hogy az életünk kovácsa mi magunk vagyunk. De miért olyan nehéz néha ez az út? És különösen a szerelemben? Hogyan lehetséges az, hogy olyan embereket, akik tudatosan dolgoznak önmagukon, mintha az élet jobban kínozna, mint azokat, akiket egyáltalán nem foglalkoztat az, hogy éppen hol tartanak és mi lesz velük az életben?

Sokat beszélgettünk erről a témáról, egy hozzám hasonló, önmagán szintén sokat dolgozó, kedves barátommal, hogy egy ideig, minden nagyon szivárványos ezen az úton. Aztán egy bizonyos ponton, mintha csőstül szakadnának ránk a nehézségek, leginkább a párkapcsolataink tükrein keresztül. Egyre többet leteszel az asztalra, egyre többet megértesz a mögöttes dolgokból, a saját mintáidból, a saját hozzáállásodból, hibáidból. Dolgozol is ezeken, és mégis, mintha soha nem lenne vége a “szívatásnak”. Tudatosan létezni olykor nehéz, hiszen a régi éned, még mutogatna, az új éned, pedig már belátja, tudja és nem engedi, hogy ne nézz magadba. Hiszen már tudod, hogy mindig mindent Te főztél, így vagy úgy. Fontos, hogy ilyenkor ne öntsük ki a gyereket a fürdővízzel.

Az öntudatos embereket valójában nem bünteti még jobban az élet, csupán arra megy ki a játék, hogy minél jobban rugdossák, kikényszerítsék őket a komfort zónájukból. Csupán arra van szükségünk, hogy megtaláljuk azt a nézőpontot, amire szükségünk van, ami felkapcsolja odabent a lámpát, és ezzel együtt kioldja azokat a felesleges programokat, tulajdonságokat, melyek már csak gátolnak és korlátoznakbennünket.

A személyes fejlődésünk legjobb tanítói, a romantikus kapcsolataink. Hogy igazán lássuk, mit hiszünk önmagunkról, mennyire látjuk magunkat értékesnek, szerethetőnek, azt legjobban a társunk tudja megmutatni, mert rá fogjuk kivetíteni és ő pedig a tényleges igazságot, tetszik, nem, de szépen az arcunkba fogja tolni. A kapcsolatok tanítanak, különösen akkor, amikor erősek vagyunk, mert elbírjuk a kihívást, ezért “emelik” a dózist. Lehet, hogy az életed többi területein (szerencsés esetben) teljesen jól működsz, vagy átlagos problémákkal találod magad csak szembe. Azokat is jól kezeled, helytállsz az életedben, csak valahogy a kapcsolatok húzzák ki alólad a szőnyeget. Groteszk, de szerencsés vagy! Ha ez nem is vígasz, de tudd, erős lélek vagy, ha így van. A szerelmes kapcsolataink képesek beindítani a legmélyrehatóbb átalakulásokat az életünkben, főleg, ha tudatosan dolgozunk velük. Ha nem, kicsit több és nagyobb lesz az a pofon, de mindenképpen megváltoztat, átformál bennünket. Ezért van, hogy a lelkileg érett, vagy erős emberek, gyakrabban élnek át nehézségeket a párkapcsolataikban.

 

Na jó, de ettől még ez shit. – mondja az egonk, és igen az. Egyáltalán nem vicces, mikor lesz ennek már vége és a többi?! Akkor, amikor elfogadod, hogy most ez van, de ez nem bünti, sőt, valójában nagy lehetőség. Mikor elfogadod, hogy a kapcsolatok is “csak” valami nagyobb dolognak a része és ez nem jelenti, hogy te már sosem leszel boldog. Lehet, hogy még nem érted és lehet, hogy még irigykedsz is azokra, akiknek ez olyan könnyen működik az életükben, de neked, talán valami sokkal csodálatosabb dolgot tartogat majd az élet. Nem csak egy szerelemre találsz rá, hanem önmagadra is. Nem csak egy valakit lesz ő, a sok közül, hanem az az egy, akihez igazán tartozol. Aki most éppen ugyanúgy veled együtt csiszolódik, faragja magát ahogyan Te. Egymás érkezésére készültök fel és biztos vagyok benne, hogy két olyan ember kapcsolata, akik sok dolgon keresztül mentek, sokat tettek önmagukért, azoknak a kapcsolata minden lesz, csak nem hétköznapi boldogság, hanem egy földöntúli igaz szerelem. Ezért a kapcsolatért, szükségesek azok a kényelmetlen helyzetek, hogy tudjuk, mi az, amire valóban szükségünk van, és mi az, amire már nem. Hogy tudjuk, valójában kik vagyunk és azt, hogy igazán mit érünk, hiszen így fogja tudni ő is. Le kell hámoznunk magunkról minden régi sérelmet, hitrendszert, blokkot. A nehézségek idején segítség lehet, ha a nagy egészre összpontosítunk és az, ha képesek vagyunk a kapcsolatra más perspektívából is rálátni. A lelkileg erős emberek kapcsolatai, mindig valami magasabb célt szolgálnak.

 

A lelkileg erős embereknek egyszerűen sokkal nehezebb élethelyzetekre van szükségük, hogy kimozduljanak a komfortzónájukból, hiszen alap nehézségeket sokkal könnyebben kezelnek, nekik ezekben már nincs fejlődési lehetőség. És ugyan mi lehetne nagyobb katalizátor, nagyobb felforgató erő, mint a szerelem, az érzések, azok az emberek, akik megérintenek minket? A lelkileg érett, öntudatosabb embereknek, csak ezen keresztül van lehetőségük nagyot ugrani, önmaguk határait átlépni. Az életünk lényege, a fejlődés. Élvezni ezt az utat, de tudni, hogy növekedésre születtünk, nem állhatunk egyhelyben. Azért kaptuk ezt az ajándékot, hogy ne csak stagnáljunk, hozzuk ki magunkból a legtöbbet.

 

Lélekrokon kapcsolatok

Sok, lelkileg erős ember, elég gyakran találja magát ilyen kapcsolatokban. A rokonlelkek azért jönnek az életünkbe, hogy segítség a lelkünket a növekedésben. A rokonlelkek kapcsolata nehéz munka, fájdalmas lehet, de közben nagyon mély érzéseket ébreszthet bennünk. Általában kölcsönösen tesznek egymásért, de a kapcsolat sok akadálynak van kitéve, amit a felek önszántukból felvállalnak és így-vagy úgy, de kitartanak egymás mellett, mert a szeretet nagyon mély közöttük. A fő feladat, itt is a lélek növekedése, de ezekben a kapcsolatokban, ez különösen fontos cél. Ezeken a kapcsolatokon keresztül érhetnek minket a legnagyobb gyógyítóerők, és az önismeret itt a legmélyebb. Ez sok esetben azért van így, mert mindkét fél nagyon független, ugyanakkor, hasonló nézeteket vallanak, és mikor két ilyen ember összeolvad, terítékre kerülhetnek a gyengeségek. A Legtöbbet hozhatják ki egymásból és bár nem szükségszerű, de az ilyen kapcsolatok egy életen át is tarthatnak, akár egy közös ügyön, egy magasabb célt szolgálva, saját növekedésük mellett.

 

Gyógyítói kapcsolatok

Sok erős lélek rendelkezik gyógyítói energiákkal. Éppen ezért, rengetegszer bevonzzanak az életükbe olyan partnert, akiknek figyelemre, vagy erre az energiákra szükségük lehet. Ez korántsem egyoldalú gyógyítás, mert az univerzum akkor küld az erős lelkeknek olyan partnert, akiknek lelki gyógyulásra van szükségük, amikor az erős lelkeknek is szükséges valamiben belül gyógyulniuk. Az ilyen partner tükröt tarthat az áldozati szerepünkre, az önsajnálatunkra, megtaníthat arra is, hogy képesek legyünk olykor nemet mondani, vagy felvállalni a saját szükségleteinket is. Mindegy, hogy érzelmi, vagy mentális gyógyulásra van szükségük a feleknek, egymástól ezt maximálisan megkapják, mindketten meg fogják tapasztalni a kapcsolat gyógyító erejét. Sokszor pontosan olyan dolgokban tudják egymást gyógyítani, amiben a másiknak nehézségei vannak. Ha a kapcsolat egyoldalú gyógyításról szól, az egy jel is lehet, hogy ideje a saját szerethetőségedet is rendbe tenni, a magadhoz való hozzáállásodat megváltoztatni, hogy a kapcsolat növekedésnek indulhasson.

 

Karmikus kapcsolatok

Egy elmúlt élet kapcsolata tele sebekkel, amit áthoztunk a jelenlegibe, hogy most meggyógyítsuk, amit egymásnak okoztunk. Legtöbbször több életről van szó a felek között, ahol már találkoztak. Több a seb is, amit oda-vissza ejtettek egymáson, így a törlesztés is felhalmozódott. Az ilyen kapcsolatok nagyon drámaiak, nagyon erős érzésekkel van töltve, pontosan azért, hogy vonzzák egymást eléggé ahhoz, hogy “rendezzék a számlát”. Kezdetben intenzív, mindent elsöprő, ismerős érzések árasztják el a feleket, de sok esetben irracionális félelmeket is kiválthatnak egymásból, ahogyan a lélek tudati szinten emlékszik a közös múltra, sérülésekre. Végső soron, ezek is mind löketet adnak a feleknek a maradásra, a rendezésre. Csiki-csuki állapotú helyzeteket élhetünk meg, ami miatt sokat szenvedünk, mennénk is meg maradnánk, de amíg nem rendeztük az adósságainkat, addig ebből nincs kiút. Ebbe bele kell állni, kimondani, amit éppen érzünk és hagyni, hogy megtörténjen, aminek meg kell, hogy begyógyuljanak a múlt sebei. Az erős lelkek gyakran vonzzanak és sokat vonzzanak az ilyen kapcsolatokból, mert a lelkük elég erős, hogy elbírják a próbatételeket, és szükségszerű, hogy emelkedhessenek.

 

Mit tehetnek az erős lelkek a nehéz kapcsolatokban?

#1. Engedd meg magadnak, hogy néha gyenge legyél. Engedd meg magadnak, hogy támogatott legyél, és hagyj fel azzal, hogy mindig erősnek akarod mutatni magad. Te is csak ember vagy.

#2. Tanulj meg lágyulni, élvezd, hogy szeretnek, tudj befogadni. Az erős emberek gyakran nagyon jók az adásban, de nehézségei adódnak a fogadással.

#3. Bármennyire is száraz tény, értsd meg, hogy minden kapcsolat egy tapasztalat, azért, hogy te több lehess. Minden előttünk álló kihívás, akadály egy lehetőség, hogy magasabbra juss, és emlékezz rá, hogy ez az egész, része az utazásodnak, amivel végül csak Te gazdagodsz.

#4. Fókuszálj magadra, a saját szeretetedre. Ha igazán szereted magadat, akkor, amikor döntéseket hozol, ez a szeretet segíteni fog neked, hogy a helyes irányba haladj. Mindig maradj hű önmagadhoz, és tanuld meg önmagadat is előtérbe helyezni.

#5. Ne feledd, hogy a kihívást jelentő kapcsolatok, a legélénkebbek, és a legnagyobb lehetőséget rejtik magukban és egy erős kapcsolat, gyakran a nehézségeiken keresztül mérettetik meg.

 

Ha van saját tapasztalatod, amit szívesen megosztanál, kérlek írd meg kommentben. Talán másnak is segítség.

 

Kép: stocksnap.io

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.