Minden emberben ott él a gondolat, hogy bizonyos dolgokat a múltban, másképp csinált volna a mai fejével. Az élet egy csodálatos rendező elv szerint osztja a lapokat és valójában nem szabadna, hogy később megbánjuk a döntéseinket, hiszen akkor és ott, azt tettük, ami tőlünk tellett. Vagy mégsem? Talán vannak dolgok, amiket picit jobban át kéne gondolnunk, mielőtt döntünk, mert lehet, hogy később tényleg megbánjuk, hogy elszalasztottunk egy lehetőséget csak azért, mert féltünk a szívünk szavát követni.

Hagyod, hogy mások alakítsák az életedet

Te vagy az életed építésze. Ha tudod, hogy ki vagy és miben vagy a legjobb, akkor már felfedezted a két legfontosabb dolgot az életedben. De bátorságra és kitartásra van szükség ahhoz, hogy ténylegesen eljuss oda, ahová el akarsz érni. Ezt a fajta felelősséget sok ember elpocsékolja és általában megengedik, hogy mások kormányozzák az életüket. Talán azért, mert nem elég bátrak ahhoz, hogy saját életútjukat járják, nem hisznek eléggé önmagukban vagy túlságosan félnek, hogy egyedül csinálják meg. És talán azért, mert sokan félnek attól, hogy megítélnék őket. De az igazság az, hogy ha vannak olyan emberek, akik nem értenek egyet veled, akkor az csak azt jelenti, hogy te kiállsz valamiért, amiben te viszont hiszel. Ez sokkal fontosabb, mert azt jelenti, hogy te más vagy, mint a többi ember. Te mersz a szívedre hallgatni. És ezt hidd el, hogy soha nem fogod megbánni.

Ragaszkodsz a régi rossz szokásaidhoz

A legtöbb embernek van legalább egy olyan rossz szokása, amin változtatni akar. De sajnos nem sokan rendelkeznek azzal az akarattal és türelemmel, hogy megtörjék régi, feloldatlan szokásaikat és újabbakat, egészségesebbeket hozzanak létre. Ha később visszanézel az életedre milyen embernek szeretnéd látni magad? Természetesen nem könnyű megcsinálni, de mindenképpen megéri megpróbálni. Ne érd be kevesebbel, mint amit megérdemelsz. Ne kívülről várd a változást, tegyél érte, mert ezt csak te indíthatod el.

Feladás

A hiba nem feltétlenül rossz dolog. Ez csak egy új lehetőség arra, hogy megtanulj valamit, növekedj és próbálkozz újra, amikor eljön az idő. Az életben a dolgok nem mindig jelennek meg az elvárásaink szerint, de ez nem lehet ok arra, hogy feladjuk. A sikeres emberek soha nem azok, akik korán feladták. Ők azok, akik még akkor is mentek tovább és hittek az elképzelésükben, amikor többszörösen kudarcba, elutasításba ütköztek. Az elszántság, a megingathatatlan hit, végül mindig elvezet minket a céljainkhoz.

A valódi éned elrejtése

Borzalmas lehet és rengeteg energiát vesz el, hogy elrejtsd azt az embert, aki vagy és fentarts egy olyan személyiséget, aki nem vagy. Ha nem fejezed ki az érzelmeidet, ahogy igazán érzed magad, csak mert úgy gondolod, hogy akkor nem szeretnének, akkor valójában te zárod magad egy börtönbe. A maszk viselése kockázatos dolog, mert egy nap rájössz, hogy elvesztetted önmagadat azért, mert más embereket próbáltál lenyűgözni. Másokért éltél. Nem tudni, ki vagy valójában egy nagyon ijesztő élmény lehet. Ne próbáld kielégíteni más emberek elvárásait. Csak legyél az igaz éned és hallgass a saját belső hangodra. Így maradhatsz hű önmagadhoz és nem lesz szükséged valakinek a jóváhagyására.

Mindig a megfelelő időre vársz

Soha nincs megfelelőbb idő a mostnál. Minden más csak kifogás, amit az elméd gyárt, mert félt a kudarctól. De ha sosem próbálod meg, hogyan lehetsz meggyőződve arról, hogy nem is sikerülhet? Miért nem adod meg legalább az esélyét? A probléma az, hogy azt hisszük, hogy több időnk van, mint amennyi valójában a rendelkezésünkre áll. Ez a hozzáállás egy örök várakozásban tarthat úgy, hogy közben elmegy melletted az élet. Dönts, cselekedj, csak ne állj egyhelyben, mert annál nincs rosszabb, amit magad ellen elkövethetsz. Egy rossz döntés is előrébb visz, mint az örökös toporgás és stagnálás, mert abból legalább tanulhatsz, annyival is előrébb vagy, hogy hogyan ne csináld. Te korlátozod le magadat a gondolataiddal, te gördítesz magad elé akadályokat, nem a világ. Ne panaszkodj, ha nem teszel semmit magadért és ne kívülről várd a segítséget. Ha vannak álmaid, tegyél lépéseket érte. Nem holnap, sem jövő héten. A Most a második legjobb alkalom. Mert a legjobb pillanat valójában már tegnap volt.

A negatív energia elhárítása

A negatív energia káros és ragályos. A lelkedet emészti fel és elszívja az életörömöt, amitől fáradtnak érezheted magad. Válaszd meg bölcsen, hogy milyen emberekkel veszed magad körbe, mert az energiája közvetlenül érinthetnek téged. A te életedre is hatni fognak. Tehát negatív és gyűlölködő embereket akarsz az oldaladon vagy pozitív és szerető embereket? A választás a tiéd.

Néha engedd el a gyeplőt

Ne akarj mindig mindent irányítani, mert az görcsössé tesz és kiégéshez vezethet. Egyszerűen csak engedd meg magadnak néha a lazítást, hagyd, hogy az élet rendezze a dolgokat. Ez persze nem azt jelenti, hogy várd a sült galambot, csupán annyit, hogy nem kell túltolni dolgokat, nem kell többet tenned félelemből, mint amennyi szükséges és amire képes vagy. Az élet célja, hogy élj, áramolj, nem az, hogy mindig minden tökéletes legyen.

Neked mi a kifogásod? Volt olyan dolog amit megbántál? Tudsz rajta még változtatni? Ne félj még visszamenni valamiért, amíg még nem késő. Öröm, ha megosztod a gondolataidat kommentben.

Kép: pixabay.com

pexels.com/Raffael Barros

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.