Az egyik dolog, ami egyesít minket, hogy mindannyiunknak vannak érzései. És ezek az érzések minden formában megmutatkozhatnak. De miért csak a pozitívakat fogadjuk el? Miért kell bezárnunk magunkat és szégyellnünk, ha idegesnek vagy dühösnek érezzük magunkat? Miért kell elnyomnunk ezeket az érzéseket? Talán azért van így, mert így gondoltuk, mert ezt tanultuk meg.

A mi elménkben van programozva, hogy a szomorú és bosszús érzések rosszak nekünk. Ellenkezőleg. Az embereknek fel kell ismerniük, hogy a negatív érzelmek, amelyek felmerülnek bennünk, nem rosszak, inkább iránytűk az önismeretünk útján.

A legrosszabb dolog, amit tehetünk, hogy elnyomjuk az érzéseinket. Ettől nem csak hogy még rosszabbul érezzük magunkat, de az egészségünket is károsíthatja, ez a stressz egyik fő oka is. Magas vérnyomáshoz és egyéb betegségekhez is vezethet, mivel az alacsony immunitás, a stressz terméke. Nézz velük szembe, mert minél jobban menekülsz előlük, annál nagyobb károkat okoznak benned.

Ismerd fel, hogy a negatív érzelmek részei az emberi létnek

Amikor az érzelmeidet a bűntudat miatt próbálod elnyomni, akkor még jobban károsítod magadat. Ehelyett hagyd abba a gondolkodást arról, hogy mi tekinthető társadalmilag elfogadhatónak és segíts magadnak erősebbé és egészségesebbé válni, úgy, hogy mindent kiengedsz magadból. Ismerd meg az érzéseidet és azok eredetét, és kezdd el szeretni magad, ahogy vagy.

Az érzéseidet megengedve közelebb kerülsz magadhoz

Az érzelmek feltérképezése és megértése, vagyis hogy miért érzel magadban valamilyen érzést, valóban segíthet új dolgokat felfedezni önmagadban. Például, ha dühös vagy a barátod miatt, aki hazudott neked, akkor megértheted, hogy számodra, mi a fontos. Ebben az esetben azt fogod találni, hogy az egyik dolog, amit a legjobban értékelsz, az az őszinteség.

De a legjobban úgy tudsz dolgozni az érzéseiddel, ha megnézed, hogy mit nyomott be rajtad egy szituáció, egy ember. Mert így nyakon tudsz csípni magadban olyan érzéseket, amivel lehet, hogy önmagadban többet kéne foglalkoznod. Hiszen a világ csak a te tükörképed, azt reflektálja, ami benned van. Ha valami nem tetszik kint, változtasd meg magadon belül az ahhoz való hozzáállásodat.

Visszatérhetsz a normális állapotodhoz, ha könnyítesz az érzéseiden

Ha megtanulod fogadni az érzéseidet, és nem ellenállsz, nem azonosulsz velük, csak átengeded magadon, akkor könnyebb lesz visszatérni a normális állapotodhoz. Érezni fogod, hogy sokkal energikusabb és boldogabb leszel. Az élet az expresszióról szól. Ellenkező esetben elveszítheted önmagadat, mert állandóan azon fáradozol majd, hogy megpróbáld elrejteni a valódi arcodat. Miért pazarolnád el az idődet és energiádat, hogy elrejtsd önmagad? I

smerkedj meg önmagaddal és így megadhatod a körülötted lévő embereknek is a lehetőséget, hogy láthassák a valódi arcodat. Aki igazán szeret, úgy fog szeretni, ahogy vagy. A legtöbb elutasítást az életben pontosan azért kapjuk, mert nem merjük vállalni igazán azt, akik vagyunk, csak egy szerepet játszunk, amit a fejünkben kreáltunk a tökéletes emberről. De nem létezik tökéletes ember és neked sem kell azért görcsölnöd, hogy olyan legyél, aki nem vagy.

Te milyen érzéseket utasítasz el magadban? Öröm, ha megosztod a tapasztalataidat kommentben.

Kép: unsplash.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.