Észrevetted már, hogy a félelmeidnek mekkora hatalma van feletted? Amikor csak azért nem indulsz el a szíved irányába, mert az a kis hang a fejedben azt mondja, “veszélyes, nem fog sikerülni és csak kudarc lesz a vége, újabb sérelem.” És Te ilyenkor úgy döntesz, hogy hiszel ennek a hangnak.

Hiszen példákból van bőven, az emlékeid közt kutatva, amikor az élet végül tényleg padlóra küldött. Csak azt felejted el, hogy közben sokat tanultál, újra felálltál és semmi sem történik meg kétszer ugyanúgy. A sikertelenséged oka csupán annyi, hogy még mindig elhiszed, hogy nem vagy érdemes a boldogságra. De ha elég tudatos vagy már, akkor a hibáidra nem ellenségként tekintesz, hanem a legjobb barátodként.

A hibák arra tanítanak, hogy nincs mit megbánnod és nincs mitől félned, a tapasztalatok csak leckék, hogy megerősítsd az önmagadba vetett hited

Rengeteg hibát követünk el az életünk során miközben bontogatjuk a szárnyainkat. És ez jó, hiszen hibák nélkül nem fejlődhetnénk csak stagnálnánk. Különböző dolgok kipróbálásával megtanuljuk, hogy mi az, ami működik az életünkben vagy mi az, amit nem szeretünk és közben megtaláljuk a saját utunkat.

A hibák segítenek szembenézni a félelmeiddel

Sokan félnek a hibáktól vagy az új tevékenységek kipróbálásától, csak mert úgy gondolják, hogy nem elég jók, nem hisznek önmagukban. Amikor hibázol, amikor sajnálod, hogy kihagytál egy lehetőséget, amit az élet kínált, az elég erőt adhat neked ahhoz, hogy szembenézz azzal, amitől korábban féltél. Egy új esélyt adhat. Ha félsz valamitől, a legjobb dolog, ha megcsinálod. Amikor szembenézel a félelmeiddel sokkal erősebb leszel. Csak így lehet legyőzni őket, függetlenül attól, hogy hányszor vallottál kudarcot előtte. Az igazi szabadság a félelem túlpartján vár rád.

A hibák, az út a sikerhez

A legsikeresebb emberek kemény munkával és kitartással értek fel a csúcsra. Gyakran előfordul, hogy évekbe telik, hogy elérjük a várva várt áttörést. Ha sikeres akarsz lenni, akkor ne félj a próbálkozástól. Nem biztos, hogy egyből minden úgy fog működni, ahogy tervezted. Lehetnek olyan idők, amikor nem sikerül valami, de a hibák pontosan arra adnak lehetőséget, hogy észrevedd, mit csinálhatnál még jobban. Talán pont azért nem sikerült még elérned amit szerettél volna, mert ennek a tudásnak az ismerete nélkül nem lett volna az eredmény sem az igazi. Az élet nem éri be kevesebbel, ő a legjobbat akarja adni neked. Ha valami nem sikerül, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy rossz úton vagy. A sikertelenség gyakran része a sikerhez vezető útnak, mely által csak növekedni fogsz, pontosan azért, hogy elérd a céljaidat.

A hibák erősebbé tesznek

“Tapasztalat. Így becézzük a tévedéseinket.” – mondja Oscar wild. De a tévedéseinkből sokszor rengeteg előnyünk származott. A segítségükkel, mára már óriási tudásra tettünk szert. Ha az életben nem tetted volna meg ezeket a lépéseket, ma nem az az ember lennél, aki most vagy. Az élet minden tapasztalata segít növekedni, fejlődni és erősebb emberré válni, mint amilyen korábban voltál. A titok kulcsa, hogy vegyük észre a tanulságot. Ha az életben minden könnyen jönne, nem értékelnénk igazán a pozitív sikereket.

A hibák megtanítanak megbocsátani

Ha felismered a saját hibáidat, akkor sokkal jobban megérted és tolerálod mások hibáit is, különösen akkor, ha közvetlenül érintenek. Minden ember megérdemli a második esélyt arra, hogy a dolgokat helyrehozza.

A hibák teszik az embert emberré

Az egyik legjobb dolog, amit a hibákból tanulhatunk, az a felismerés, hogy nem vagyunk tökéletesek és nem is kell, hogy azok legyünk. Törekedni lehet rá, de fogadjuk el, hogy amíg az élet nevű játékban szerepelünk, fogunk hibázni, ez a dolgunk, pontosan azért, hogy növekedni tudjunk. Minél elfogadóbb vagy önmagaddal szemben, annál több empátiával fordulsz mások felé. Nem számít, mennyire különbözik tőlünk néhány ember, Te is, én is, hibázunk néha, de minden pillanatban kapunk egy tisztalapot, hogy jobban, boldogabban éljük az életünket.

Öröm, ha megosztod kommentben a saját tapasztalatodat.

Kép: pixabay.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.