Az egész ősz és tél, kiemelten fontos tisztítói energiákkal ölel most minket körbe. Már ebből elég sok mindent érezhettünk is, az elmúlt hónapokban. Aki most ezekkel tudatosan képes együtt dolgozni, annak sorsfordító erejű lehet a 2017-es év vége és 2018-as év eleje. Olyan súlyos terhektől szabadíthatjuk fel magunkat, amiket évek óta mélyen cipelünk. Hogy folytatódik ez a folyamat december elején? Lássuk!

Hagyományosan az Advent a felkészülés időszaka. A mélyülésről, a csendben töltekezésről, a szívnyitásáról szól, a fény születésére készülünk, lelkünket megtisztítva, ünneplőbe öltöztetve, várni a fény születését (téli napforduló december 21.).

Ma már ezt tudatosan elvették tőlünk. Azt az impulzust kapjuk mindenhonnan, hogy már eleve lekéstünk valamit, siessünk, vásároljunk, stresszeljünk és nem is csoda, ha az ünnepekhez érve, nyoma sincs már a szeretetnek, sokszor már veszekszünk egymással, mert tudatosan kimerítenek minket, elvonják a figyelmünket a lényegről, testileg, szellemileg és lelkileg.

Ha tehetjük, lépjünk ki ebből az ördögi körből. Vessünk véget ennek és hozzuk vissza a régi hagyományt, nyissuk meg magunkat újra azoknak az energiáknak, amit ezek az elkövetkezendő hetek igazán magukban hordoznak. Készítsük elő a lelkünket..

Ahhoz, hogy végre más tapasztaljunk meg az életünkben, valami sokkal jobbat, előbb szembe kell néznünk az elfojtott félelmeinkkel, érzéseinkkel. Amikor valamire ránézek tudatosan, nem harcolok ellene, nem nyomom el magamban, azzal máris gyógyulok. Az elmúlt hetekben, hónapokban, szinte biztos, hogy mindenkinek feljött mindaz, amivel szembe kellett néznie, amit eddig erején felül folyton visszatolt magába, csak hogy ne kelljen róla tudomást venni, mert fáj, mert felpiszkál, mert kizökkent stb. Most jött egy mindent felforgató erő (nem is egy) és azt mondta: “Eleget néztem, ahogy halogatásból, félelemből, megnehezíted magadnak a saját életed, segítek. Majd én kiborítom azt a bilit, hogy változtatni merj!” Elébe mehettünk volna önként, akkor talán kevésbé lett volna fájdalmas az a pofon, de van, akinek erre volt szüksége.

Ez egy jó nagy tisztítótűz volt, olyan igazi, mellkasban égő fájdalom, de ha ebbe nem ragadtunk bele, ha megértettük, hogy miért volt erre szükségünk, akkor egy felszabadító érzés követte.

A régi dolgokat, mintáinkat, bekövesedett hitrendszereinket, görcsöket, el kell engedni. Mindent. Le kell vetnünk lelkünk régi, kinőtt ruháját. Életünk azon területein, ahol eddig úgy éreztük, hogy folyton nehézségekbe ütköztünk, ott végre miénk lehet a teljes gyógyulás, a tiszta lap, ha hajlandóak vagyunk végre rendet teremteni a lelkünkben.

December 3.- án Telihold volt az Ikrek jegyében. A Telihold, mindig az Újhold idején elindított új kör, energiafolyamatának a vége, az csúcspontja. Ez az Újhold november 18.-án volt, nagyon erőteljes, cseppet sem szirupos, simogató energiákkal robbantotta fel az érzelmeinket, helyzeteket, kapcsolatokat. Most kicsit csendesedjünk le, nézzük meg, hogy mit rezeg ki magából még, az akkor útjára induló energia, mi az, amit megtanultunk belőle azóta?

Van még bennem elfojtott érzés azzal kapcsolatban, amit az felhozott? Akkor jól döntöttem vagy most higgadtabban, máshogy látom már a helyzetet? A Telihold utáni időszak mindig segíti az elengedést, a kifuttatást. Ugye milyen szépen van kitalálva? Minden ciklusban Újholdkor valamit elindíthatunk, végig viszünk egy tervet vagy folyamatot (belsőleg is), Teliholdkor megéljük ennek a csúcspontját, és utána egészen a következő Újholdig kapunk időt a tisztulásra, az összegzésre, az elengedésre, a gyógyulásra, hogy aztán Újholdkor, megint valami újat indítsunk, tiszta lappal. Ha legalább a Hold ciklusainak áramlásával tudnánk tudatosan dolgozni, akkor máris sokkal egészségesebbek lennénk lelkilek, testileg és szellemileg.

Az Ikrek Telihold a kommunikációs témáinkat és a hangulatingadozásinkat élezheti ki. Levegős témákat érintve. Kapcsolódások, szellemiség, fejlődés. Talán most jött el az ideje, valamit megbeszélni, újragondolni, kicsit tisztább fejjel közeledni önmagunkhoz vagy másokhoz. Helyre hozni valamit, ha még lehetséges, ha már nem, akkor békében elválni. Tisztázó beszélgetések, félre söpört ügyek, helyzetek kerülnek elő. Az Ikrek jegyében járó Hold viszont érzelmileg bizonytalan, az újragondolás születhet abból az érzésből is, hogy “-Biztos, hogy jól döntöttem? Biztos, hogy erre kellett indulnom? Biztos, hogy csak a másik hibázott? Én mennyire voltam teremtője ennek a végkifejletnek?”

Amikor az érzelmeket szeretnénk megérteni, abból nem sok jó fog születni, csak még nagyobb bizonytalanság és kétség. Inkább lássuk meg, hol, miben és miért lett bennünk bizonytalanság, mert ha már felütötte a fejét, akkor valamit biztos, hogy újra kéne gondolnunk, de végleges döntést ne Ikrek Hold idején hozzunk, azt majd az elkövetkezendő napokban fokozatosan tegyük meg. Holnap biztos, hogy máshogy fogjuk gondolni, de az is megeshet, hogy már két perc múlva is. Csak nézzünk rá a felmerülő érzelmi gondolatainkra, mert ebből viszont csodálatos felismerések születhetnek meg bennünk.

Az írás is talán segítségünkre lehet, csak írjuk ki magunkból, ami bennünk van, gondolkodás nélkül, cenzúrázatlanul, majd utána olvassuk el, így ráláthatunk olyan érzéseinkre is, amit eddig észre sem vettünk. Érdemes megkérdezni magunktól, mire akart tanítani minket az elmúlt időszak? És most nézzünk is szembe vele, ne meneküljünk el előle. A poláris helyzetek mindig meghozzák a kiegyenlítődés lehetőséget. A Nyilasban szemben álló Nap meghozhatja a nagy megértéseket, miközben a Tejút kapujában halad, a Kígyótartó csillagképében, minden rejtett gondolatunkat, lelkünk árnyékos részeit bevilágítva.

Az ősz és tél egész átfogó nagy feladata, az erőink kézben tartásáról szól (Kígyótartó). Középpontban maradni akkor is, ha körülöttünk minden fenekestül felfordul. Mennyire vagyok képes erre? Mi tud még kibillenteni, kérdezi? És ha már látom, mennyire tudom tudatosan, fókuszáltan, új erővel tartani a belső egyensúlyomat? Akinek ez most sikerül, magáévá teszi ezt a képességet, annak 2018-ban sokkal stabilabb helyzete lesz a világban, hiszen már jöhet bármi, megtanulta kézben tartani az erőit. Nincs, ami kihúzza alóla a szőnyeget. Ez az egyik célja ennek a beavató folyamatnak, amit most élünk ősz óta. Testileg, szellemileg és lelkileg rendben lenni és tudatosan az erőink birtokában élni, teremteni, tartani magunkat.

A Tejútról érkező energiák a legmagasabb isteni erőket hozzák el nekünk. Ezek a támogató erők, magasabbról érkező sugallatok energetikájában is jelentkezhetnek. Úgy érezhetjük, hogy bár az elmúlt időszak nagyon nehéz volt, mégsem vagyunk egyedül a bajban, megkapunk minden segítséget, ha megnyílunk a befogadásra.

Ugyanezen a napon, azaz, december 3.-án, a Merkúr elkezdi látszólagos hátrálását (retrográd) az égen és teszi ezt, egészen december 23.-ig. Amikor a Merkúr hátrál, valamit mindig visszahoz az életünkbe. Itt is felmerülhet egy újratárgyalás, elmulasztott, szőnyeg alá söpört helyzet megoldása, megbeszélése, korrigálása. Balesetek, kommunikációs nehézségek, technikai eszközök elromlása, félreértések, kések is nagyobb számban fordulnak ilyenkor elő. Ne most kezdjünk új dolgokba, ne most kötelezzük el magunk, inkább gondoljuk át eddigi terveinket, csiszoljunk rajta vagy zárjuk le, a már működésképtelen ügyeinket, kapcsolatainkat. (Erről még bővebben egy következő cikkben)

És még mindig nincs vége, ugyan is még a Jupiter és Neptunusz trigonja is ekkor válik egzakttá és a következő év nagy részében éreztetni fogja a hatását. Mindkét bolygó vizes jegyekben fürdőzik, az érzelmek tengerén. A Neptunusz otthon a Halakban, a Jupiter a Skorpióban. Jegyek értelmében is képesek emelni egymást, gazdagítani lelki világunkat. Ez egy csodálatosan szép kapcsolódás, de mint mindennek, ennek az éremnek is két oldala van, attól függ, honnan nézzük. A rózsaszín ködöt most felválthatja az igazság, de ez nem is biztos, hogy olyan rossz nekünk. Már nem lesz elég a felszín, sem a hétköznapokban, sem a magánéletünkben. Igazán, mélyen szeretnénk kapcsolódni, jelen lenni, az életünk minden területén.

Mély érzések ébredhetnek bennünk és ha ezeket felnagyítjuk, könnyen érhet minket csalódás. Ugyanakkor tudatalattinkból most hasznos dolgokat hozhatunk fel, bölcs megértésekre lelhetünk a felszín alatt, kiváló időszak meditációra, sokkal könnyebben fog menni és ezt a szép fényszög kapcsolatot is jobban kitudjuk majd használni, ha rendszeresen beiktatjuk az életünkben a meditációt, az önmagunkra figyelést. Megnőhet a spirituális érdeklődésünk, a magasabb szintű megértésekre való igényünk. Inspirációt, kreativitás nyithat bennünk, de ha sok még bennünk a lehúzó energia, nem fogunk tudni vele szárnyalni, sőt, eluralkodhatnak rajtunk a belső félelmeink és ezek végül kiábrándulásokhoz, csalódásokhoz vezethetnek. Ezért is fontos, hogy rendezzünk, mélyen, tudatosan, hogy ne olyan gombokat nyomjanak be rajtunk az energiák, amik aztán jobban fognak később fájni.

Ha jól dolgozunk, a Skorpióban járó Jupiter segítségével most kellő bölcsességgel és rálátással nyakon csíphetjük, feltárhatjuk minden rejtett, titkos, romboló, hátráltató tendenciánkat, a Halak Neptunnal pedig szépen kioldhatjuk, rendezhetjük, elengedhetjük, lezárhatjuk véglegesen ezeket a fajdalomköröket. Nagyon sokat lehet kihozni magunkból ezzel a kapcsolódással, de ha nem vagyunk rá tudatosan felkészültek, érhetnek minket kellemetlen meglepetések. Jó, ha tudjuk, hogy merre szeretnénk indulni és ezért mit vagyunk hajlandóak tenni. Az önismeret egy új szakászába fog minket vezetni ez a kapcsolódás.

Ez az időszak terápiás gyógyulásoknak is kedvez, hiszen sokkal könnyebben hozzáférhetünk a tudatalatti területeinkhez, a lelkünk rejtelmeihez. Ez a fényszögkapcsolat önmagában nem követeli meg tőlünk a dinamikát, a cselekvést, szinte az ölünkbe pottyan minden, de pont ezért is lehet veszélyes, ha nem vigyázunk, ha nagyon elkényelmesedünk jó dolgunkban, könnyebben is sérülhetünk a végén. Ráadásul a Neptunusz negatív analógiája az illúzió kergetése, a csalódás. Legyünk hálásak minden jóért, amit esetleg ez a fényszög valamilyen analógiában könnyen megad nekünk, de ne vegyünk semmit kézpénznek, ne éljünk vissza az élet ajándékaival, hanem továbbra is tegyünk lépéseket a saját boldogulásunkért. A Jupiter erőt fog adni, bátorságot, a Neptunusz hitet, hogy sokkal többet hozzunk ki magunkból, hogy jó magasra emelkedjünk, de csak szerényen, alázatosan.

Szeretettel kívánok mindenkinek sok felismerést és erőt a kitartáshoz!

Kép: pixabay. com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.