December 20.-án a Szaturnusz bolygó belépett a Bak zodiákus jegybe, vagyis az otthonába. Egészen 2020 márciusig lesz itt. Miért olyan fontos ez a jegyváltás? A Szaturnusz az idő ura, a küszöb őre, a stabilitásunkért felelős nagy mester bolygó. Azért is nevezik a küszöb őrének, mert ő egy nevelő bolygó, rendet, struktúrát ad az életünknek és mindazt, ami életképtelen az életünkben, azt elviszi magával, mert ő a legjobbat, csak is a legjobbat akarja nekünk. Levizsgáztat minket, különösen felelőlességből és ha kiálltuk a próbát, akkor valami olyat kapunk tőle, ami maradandó és valóban értékes része lehet az életünknek. A jó hír, hogy a hazatérese a Bakba, végre elhozhatja a megoldásokat is.

A Szaturnusz Bakba lépése előtt, a Nyilas jegyében időzött 2,5 évig, ahol a hiedelem rendszerünket, a túlkapásainkat és az önmagunkba vetett hitünket kérdőjelezte meg és csiszolta. Lehámozva rólunk minden sallangot, amire már nincs szükségünk, mert a Bakban, végre eljött az ideje, hogy megvalósítsuk a valódi céljainkat. Ahol személyes szinten a képletünkben a Szaturnusz áll, abban az életterületben mester alakká válhatunk. Az átvonulása is egy-egy ház területünkön is nevelni, számon fog kérni minket az adott területen. A Szaturnusz bolygótól sokszor félünk és valóban kemény leckékkel, megszorításokkal tud minket fegyelmezni, de csak akkor, ha ellenállunk és még mindig képtelenek vagyunk a kezünkben venni az életünket. Felelősséget vállalni érte és nem másokat hibáztatni a saját elakadásaink miatt.

Most, hogy a Szaturnusz hazatért, kicsit fellélegezhetünk, hiszen ebben a zodiákus környezetben otthon van, ez az uralmi helyzete, így a hozzá köthető analógiák sokkal könnyebben elérhetőek és integrálhatóak. A Bak a Föld elem legmagasabb minősége, a stabilitás, a rend, a fegyelem, az anyag uralása tartozik ehhez a minőséghez. Jellemző rá a kemény, céltudatos és kitartó munka, ezt ne felejtsük azért el, amikor a jutalomért nyújtjuk a markunkat. A Szaturnusz megköveteli a fókuszt, a Bakban különösen. Mivel teljesen otthon mozog, senki és semmi nem tudja megállítani abban, hogy a kitűzött célját véghez vigye. Nem lehet semmi, ami a célunkról eltereli a figyelmünket, vagyis, ha szétaprózzuk magunkat, akkor az eredmény sem olyan lesz, amit vártunk. Nem siet, türelmesen, következetesen építi fel, amit el szeretne érni. A Bakban járva, ehhez óriási kitartást fogunk kapni.

Amit kérdez:

-Mennyire becsülöm önmagamat?

-Milyen értékrend szerint élem az életemet?

-Mennyire vagyok fegyelmezett, összeszedett?

-Hol nem tudok még felelősséget vállalni az életemben?

-Mi vagy ki az, amit már el kéne engednem, mert csak hátráltat a fejlődésben?

-Milyen korlátokat építettem fel saját magamnak?

-Mennyire vagyok őszinte önmaggal és másokkal?

A Szaturnusz tiszteletet, megbecsülést vár az iránt, ami számunkra igazán fontos. Nem érdekli a félmegoldás, nem tud mit kezdeni azzal, ha könnyen feladjuk és meghátrálunk. Nem szereti, ha egyszerre több vasat tartunk a tűzben.

A Szaturnusz kibillent analógiája közé tartozik a szűkítés, a megvonás, a korlát, a motiváció hiánya, a lemondás. Ha ezeket érezzük, előbb nézzük meg magunkban, hogy miért teremtettünk ilyen helyzetet, mert nem az energiákban vagy a külvilágban kell keresni a mumust, hanem magamban. A bolygók csak aktiválják bennünk a hozzájuk tartozó energiákat, amiket bennünk éppen találnak és amihez kapcsolódhatnak. A felelősség, mint mindig, a miénk, hogy mit hogyan működtetünk magunkban, magas szinten vagy alacsony szinten él bennünk az adott bolygó. Ha a kibillent állapotot érzékeljük, akkor fel lehet magunkat tornázni, dolgozni, az adott energiával, különösen, ha éppen aktív, mert akkor sokkal egyszerűbb lesz ezen javítani.

A Szaturnusz mindig próbára fog tenni, de nem azért, hogy bántson, hanem azért, hogy gyémántot csiszoljon belőlünk. Nem elégszik meg kevesebbel, mint amit megérdemlünk. Ő a karma ura is, vele együtt dolgozva nagyon sok tehertől szabadulhatunk meg, kiegyenlítve a számlánkat.

Mivel az idő ura, ezért szükségszerűen érezhetjük, hogy belassulnak picit a dolgaink, megfontolttá tesz, hagyja, hogy megértsük, észrevegyük mi az, amit igazán szeretnénk és akkor ahhoz erőt ad, hogy véghez is vigyük, minden követ megmozgatva. „-Nem adom fel, mert hiszek magamban!” – Ez egy tipikus Bak Szaturnusz mondat.

Nem szabad, hogy rideggé, savanyúakká váljunk, csak mert valami elsőre, talán másodjára, de még harmadjára sem sikerült. Fegyelmet, koncentrálást, kitartást követel tőlünk a Szaturnusz és azt, hogy engedjük el az irányítást, különösen, ha másokat, vagy a körülményeinket szeretnénk irányítani. Egyedül magunkon dolgozhatunk, de azt meg is jutalmazza a Szaturnusz. Rendet kell teremteni az életünk azon területén, ahol még nem vagyunk stabilak, ahol még kitudják húzni alólunk a szőnyeget, amitől esetleg tartunk, félünk. Ezekbe a helyzetekbe bele kell állunk (felelősséget vállalva), vagy a Szaturnusz fog rákényszeríteni, az nem biztos, hogy olyan kellemes lesz, de értünk teszi, hogy végre haladjunk és stabilak legyünk.

Ez az út, áldozatot követel meg tőlünk, elsőre lehet, hogy össze kell szorítani a fogunkat, kicsit háttérbe szorítani a kényelmünket és átlépni a komfort zónánkat, de fontos szem előtt tartani, hogy most a jövőnket alapozzuk, hogy ez egy befektetett munka, ami idő és értékálló dolgot teremt végre az életünkben. Ehhez tényleg szükséges az áldozat, az energia, a kitartó munka, nem fog csak úgy az ölünkbe pottyanni, de a Bakban ezt az erőt sokkal könnyebben elérjük. Megértjük, hogy csak rajtunk múlik minden, csak azt érhetem el, amiért én hajlandó voltam tenni, kitartóan küzdeni. Korrekt, tiszta lapokkal, ugyanis, ebben az időszakban a Szaturnusz mindenről le fogja rántani a leplet, ami hamis, ami tisztességtelen szándékoktól vezérelt vagy ami nem állt stabil lábakon. Az ilyen dolgokhoz való ideje múlt ragaszkodás adhat pár kijózanító pofont, de ha engedjük, hogy vigye, hátra nézve, még meg is könnyebbülünk, mert valójában megszabadított egy mázsás súlytól, ami már régóta csak visszahúzott. Ami viszont életképes, aminek van helye az életünkben, azt nagyon magasra emeli és itt a Bakban járva a beteljesedést is megkaphatjuk.

Amire érdemes figyelni:

-hogy ne váljunk komorrá, éretté akar tenni a kérdéses helyzetben, de nem fásulttá

-a depresszió, mint olyan is megjelenhet, ha nem hiszünk magunkban

-rendezzük az elakadt ügyeinket önként, vagy a Szaturnusz fog elébe menni megszorításokkal és határozott kemény lépésekkel

-Minőségi, értékálló dolgokba fektessük az energiánkat és ne fussunk már felesleges köröket halott dolgokért

-A félelmeinkkel való szembenézésre, az erőink kézben tartására hívja fel a figyelmünket, a legnagyobb krízis közepette is tudni, hogy mennyit érünk

-Ne adjuk lejjebb az igényeinket akkor sem, ha kicsit több munkára van szükségünk, hogy elérjük az álmainkat

-Megérteni, felvállalni azt, amire születtünk

-Kézbe venni az életünket, hogy ne az életünk bábjátékosai legyünk

-Ne legyünk szőrszálhasogatóak

-A gyakorlatban is tudni és tenni azt, ami a feladatunk, ne csak a fejünkben

-Élvezni az utat, ne csak a végcélhoz akarjunk elérni, mert akkor hátráltatva leszünk

-Értékelni a kis lépéseket

Sok felismérést, erőt és hitet kívánok mindenkinek erre az időszakra!

Kép: pixabay.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.