Milyen gyakran használsz kifogásokat, melyek visszatartanak? Hányszor hallom én is azt – „Szeretnék mást csinálni, mint amit eddig, de még nincs elég..” Mi? Lehetőséged, hogy elindulj? A kifogásokat mi gyártjuk a fejünkben, ahogyan a megoldásainkért is mi vagyunk a felelősek.

Idő, pénz, kapcsolatok, család, munkahely.. és a kifogásokat a végtelenségig lehetne sorolni. Legtöbbször ezeket nem is kifogásokként tartjuk számon, hanem nyomos okként, amelyeket be kell hogy tartsunk.

Miért nem szánsz egy percet arra, hogy végiggondold, hogy mi az, amit igazán szeretnél? Ezután nézd meg, hogy mi az, amivel áltatod, lefékezed magad, kifogásokat gyártasz, hogy miért ne indulj el érte, már most!

Miért gyártunk kifogásokat?

Mert félünk belevágni az ismeretlenbe, röviden és tömören. Az olyan kifogások, mint a – „De nem tudom, hogy hogyan induljak el”- lehet igaz, mégsem nyomós érv. Mert ez csak azt jelenti, hogy ismeret hiányában vagy, de ha van elég akaratod, kitartásod, leleményességed, akkor ez könnyen pótolható. Semmi sem lehetetlen.

A kifogásokat örökké fenntarthatjuk, szokássá válhatnak, de mindig van elég erőnk ahhoz, hogy ezeket megtörjük, csak igazán akarni kell.

A leggyakoribb ok, amért kifogásokat használunk, az az, hogy valamilyen program aktív a tudatalatti elménkben, ami azt sugallja, hogy nem vagyunk elég jók, okosak vagy nincs elég mozgásterünk, időnk, ahhoz, hogy megtegyük, amit igazán szeretnénk.

A valóságban viszont mindezek csak illúziók. Csupán az eddigi életmódunk beszűkített kerete. A megoldás az, hogy ezt a látómezőt elkezdjük befektetett munkával tágítani és megtenni a szükséges lépéseket, amire éppen képesek vagyunk. Minden kis lépés, változás, számít és mindig van valami, amire képesek lehetünk, csak a komfortzónánkat kell elhagyni.

Hogyan állíthatjuk le a kifogásokat?

#1. Fedezd fel, a kifogásaid gyökerét

Néha jogos indokaink vannak arra, hogy miért nem tehetünk meg valamit ebben a pillanatban. Ritkán, de megesik. Az esetek többségében mégis inkább a félelem bújik meg a háttérben. Használd az igazság mérlegét, hogy kitaláld, honnan származik ez a “kifogás”. Jogos? Ha nem, mitől félsz? Miért ellenállsz? Miért érzed, hogy kifogásokat kell gyártanod? Ha nem lennének kifogásaid, amibe kapaszkodhatsz, akkor mit éreznél, mi ijesztene meg az elindulással kapcsolatban? Legyél nagyon őszinte magaddal és akkor megláthatod a gyökérproblémádat.

Ha megvan, nézd meg, hogy ennek a félelemnek mennyire van valóságalapja? Tényleg igaz vagy csak a fejedben létezik,mert amerre indulnod kéne, ami miatt visszahúzod magad, az valóban meghaladja a képességeidet vagy csak számodra ismeretlen, járatlan út?

Az ismeretlen csak akkor lesz félelmetes, ha előre a kudarc energiáival öleljük át,de ha lehetőségként tekintünk az ismeretlenre, akkor kihívást, fejlődést, pozitív erőt vélhetünk benne felfedezni. Ez a hozzáállás csak rajtunk múlik. Ha túl komolyan vesszük az élet kihívásait, akkor azok valóban félelmetesnek tűnhetnek, de ha tapasztalatként tekintünk rájuk, akkor könnyedebb, szabadabb megéléssel lehet a miénk.

#2. Engedd el az „ Én a világ ellen” felfogást

Nem, nem ezen fog múlni az életed. Hidd el, hogy bár az elméd kockázatos lépésként látja az egészet, valójában nem minden ennyire fekete és fehér.

Most még talán el sem tudod képzelni,  hogy az elindulásod mennyi új nézőponttal, lehetőséggel gazdagít. Lehet, hogy útközben olyan ajtók is megnyílnak előtted, amire korábban nem is számítottál. És ha esetleg látszólagos kudarc ér? Talán abból nem fogsz tanulni? Soha nem tudhatod meg, hogy „mi lett volna, ha..”, ha meg sem próbálod. A vélt biztonságod is összeomolhat egy perc alatt. Semmire sincs garancia, azt ne is keresd.Te csak indulj el, mert a növekedésben a változásban van az igazi erő. Akkor fogsz igazán élni, ha képes vagy és mered használni a szárnyaidat, mert nem azért kaptad őket, hogy csak ülj egy fa tetején.

#3. Már csak repülnöd kell

Miután beismerted önmagadnak, hogy az okaid, csak kifogások és hogy azok miből erednek, már tudod, hogy ezek csak az elméd korlátai. Nem több. Még semmi sincs kőbe vésve, még bármit létrehozhatsz.Végre itt az idő, hogy tiszta fejjel, kidolgozz egy stratégiát és számba vedd, hogy mi az, amit meg tudsz tenni annak érdekében, hogy elindulj a vágyaid felé. Ahogy elkezded és megteszed a kis lépéseket, garantáltan ígérem, hogy sorra megnyílnak előtted a lehetőségek, a további lépésekhez. Neked csak azt kell tudnod, hogy mostmi az éppen előtted álló feladat, amit megtehetsz önmagadért és az álmodért.

Amikor merünk nagyot lépni és kockázatot vállalni, az élet kivétel nélkül, mindig megjutalmaz. A legtöbb ember sikersztorija, mind úgy kezdődik, hogy mertek nagyot álmodni és lépni. Elsőre talán félelmetesnek tűnő lépéseket tettek meg. Nem féltek maguk mögött hagyni minden vélt biztonságukat. Hogy mijük volt ezeknek az embereknek? Bátorságuk és hitük önmagukban.

Te még milyen kifogásokkal fékezed magad?

 

Kép: picjumbo.com

unsplash.com/Court Prather

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.