Az elmúlt időszakban az érzelmi, társas viszonyainkba meghátrálást, megtorpanást, akadályokat érezhettünk. Valami látszólag véget ért vagy arra ösztönzött minket, hogy gondoljuk át újra a kapcsolódásainkat, különösen a párkapcsolatunkat vagy az ahhoz való hozzáállásunkat. Az alászállás közepette, kicsit most lehetőségünk van a fellélegzésre, az eddig önmagunkban megértett dolgok működtetésére és tánclépéseire.

Október 16.-án a Vénusz hátraarcot vágott a Skorpió jegyében, hogy mélyre vigyen minket. Teszi ezt egészen november 16.-ig. Hátrálása során október 31.-én visszalépett a Mérleg jegyébe, ahol marad is, egészen december 2.-ig.

A skorpiós mélységekben, énünk legsötétebb árnyaival nézhettünk szembe. Röviden és tömören, érzelmileg nehéz napokon vagyunk túl, pokoljárás, fent-lent állapotok szélsőségesváltakozása. Ez egy komoly belső harc volt. Magány, árulás, féltékenység, kishitűség, manipuláció és szeretlek-gyűlöllek érzések is jelen lehettek bennünk egyszerre. A legnagyobb feladat a felszín alatt, aminek megérésére mindezek a „kellékek” ösztönöztek, az elengedés volt. Minden helyzet, belső megértés, az elengedő erőhöz akart minket elvezetni. Nem voltunk egyedül, hiszen csillagképi értelemben, mindez, a Szűz angyali fényterében történt és zajlik most is. A legsötétebb órákban is érezhettük, hogy ez a fény, még nem aludt ki és támogatóan mutatja az utat, súg, hogy engedjünk annak, aminek most meg kell történnie, mert tényleg értünk történik minden.

Mostanra kipucoltuk a halott, lehúzó gondolatokat, sémákat, béklyókat az életünkből, melyek mázsás súlyként nehezedtek rá a kapcsolatainkra, és a valódi akadályokat jelentették abban, hogy az önálló, másoktól független, belső örömforrásunkat elérjük. Ennek még lesz egy kis visszahatása, mikor a Vénusz majd előre indul és újra eléri a Skorpió jegyet, ennek minősége kicsit, más, kicsit talán könnyebb lesz, mert már tudni fogjuk, „merre van az előre”.

Most, hogy lelkileg kicsavartak ezek az energiák, egyre inkább érezhetjük, hogy tulajdonképpen sok mindentől megszabadultunk. Az érzelmi hullámzásaink ellenére, lehetséges, hogy már belátjuk, energiarabló kapcsolatoknak vethettünk véget, vagy régóta húzódó, érzelmi kérdésekben tehettünk nagyon alapos, mélységesen átalakító belső rendet. Ugye, ami nem öl meg, az megerősít. Valami ilyen érzés már ott lebeg a levegőben és mi egyre inkább befogadjuk.

Amíg a Vénusz hátrál, máshogy éljük meg az érzéseinket, a kapcsolódásainkat. Hogy mi okoz igazán örömet és milyen kapcsolódásokra vágyunk igazán, egy teljesen más nézőpontot feszeget bennünk. Menjek vagy maradjak? Akarom meg nem is. Kihátrálunk, elzárkózunk, elvágjuk. Önmagunkba mélyedünk, hogy rendezzük, ami szükséges, mert érzelmileg nem vagyunk stabilak.

Ráébredhetünk arra is, hogy talán nem is a másikkal van a baj, csak a saját félelmeinket, belső meghasonlásainat vetítettük ki és mindezeket most az arcunkba kaptuk, hogy letegyük, begyógyítsuk, egyedül, önmagunkban. Függőségeinkre is egy újabb szinten ráláthatunk, és dolgozhatunk rajtuk.

A Vénusz a Mérleg jegyében, kicsit pihen, kiegyenlít, harmóniát teremt, elsimít és igazi békére lel. Otthon van, saját jegyében, jól érzi magát, nem véletlenül fordult ide vissza, erőt gyűjt, töltekezik. Készülődünk valamire, csinosítgatjuk magunkat, mert érezzük, hogy valami bizonyosan bekövetkezik, de ezt ne akarjuk előre tudni hogyan és mikor, csak tegyük a dolgunkat és minden megérkezik a legkiszámíthatatlanabb időpontban.

Az átütő, ugyanakkor kiszámíthatatlan erő, a Mars energetikájával kapcsolódik egy trigon fényszöggel a Vénuszhoz, aki Vízöntő asztrológia jegyében jár. Ez a kapcsolódás november 4.-től, november 16.-ig él és emel. A Mars csillagképi hátterét tekintve, a Vízöntő múltba ömlő tisztító vizében lubickol.

Láthatjuk, hogy szimbolikus szinten is, minden tökéletes rendben zajlik.

Egy belső folyamaton keresztül, lehámoztuk magunkról az élettelen, energia szívó minőségeket és most alkalmunk nyílik a rendezésre kívül és belül is. Érdekesség lehet, most nyitottan figyelni, engedni, hogy milyen változást indítottunk be azzal, hogy a Skorpióban járó Vénusz időszak alatt, mertünk merülni és újjászületni. Milyen új szintre tudjuk emelni a még életképes kapcsolatainkat most, hogy önmagunkat felszabadítottuk?

Ez az fényszögkapcsolódás egy igazi fellégzés lehet, az utóbbi időszak után, egy valódi és nagyon erős kiemelkedési lehetőség, ami annyira kézenfekvően ott van, hogy ha nem élünk vele tudatosan, el is veszhet. A trigon kapcsolatokban hatalmas potenciális erő rejlik, de éltetni kell, különben kényelmünkben nem fogjuk igazán hasznát venni.

Vegyük észre, hogy a férfi (Mars) és női (Vénusz) energiák igazán termékeny, kiemelkedést segítő, együttes erejét kamatoztathatjuk. Sarkalatos lenne általános következtetéseket egyénekre lebontani, hiszen minden élethelyzet más és más. Egyeseknek lehetősége van most, hogy önmagát megtisztította, valakivel igazán kapcsolódnia. Ahogyan egy meglévő kapcsolatot is lehetséges új szintre emelni, hiszen az elvárások, önszabotáló energiáktól mindkét fél már felszabadította önmagát, letették a függés játszmáit. Ez mindenkinél egyéni út, egyéni forgatókönyv, ellenben a megélhető emelő energiák mindenki számára a maga élethelyzetének megfelelően, adottak. Ha most sikeresen elengedtünk valami élettelent, beengedhetjük az élhetőt.

A Mérleg keresi a kapcsolódást, rosszabb esetben függ tőle, de alapvetően kellemes, romantikus, társas lény. Mindig a kiegyenlítődésre törekszik, diplomatikusan békít.

A Vízöntő pedig szabotál minden kötelező kört, a valódi belső szabadság megtestesítője, aki elveti az egyhangúságot és mindig az újításon jár az esze, a reform ötleteken. Amiben lehetőséget lát, azt emeli, tágítja, tovább növeszti és könnyedén megtisztít minden múltbéli berögződést, ami hátráltatja, amivel már nem tud előre haladni. A kecses Mérleg, pedig áramoltatja a harmóniát, a szépséget, a szerelmet, megteremti a kapcsolódást, ebben a tiszta, szabad, mindig megújulásra kész energiában. Ez az a közös tér, ahol most a férfi és a nő táncol és ahol a legjobbat hozhatják ki egymásból.

Mindenkinek kívánom, hogy sikeresen magatok mögött tudjátok hagyni, mindazokat a lelki terheket, melyek már csak hátráltatnak és hogy egy teljesen új szintre emelhessétek a férfi és a nő szent szövetségét.

Személyes képletelemzés kapcsán, keress bátran üzenetben!

Kép: unsplash.com/Ian Dooley

unsplash.com/Joao Silas

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.