Vannak emberek, akik nem törődnek azzal, hogy ki mit gondol róluk. Egyszerűen nem akarnak megfelelni. Tudják, hogy a boldogságunknak semmi köze sincs ahhoz, hogy ki szereti őket vagy éppen ki nem. Elég, ha saját magukkal jól bánnak, mert ők már békében élnek lényük minden részével.

Ha Te is a saját utadat járod, Te kormányzod életed minden pillanatát, ahogy az éppen neked jól esik, akkor nagy valószínűséggel erős személyiséged van, amivel a legtöbb ember nem tud mit kezdeni.

#1. Nem keresed a figyelmet

A mai világban mindenki figyelemért kiált. Kétségbeesetten könyörögnek egy kis törődésért, egy visszacsatolásért, egy like-ért, egy újabb követőért. Megosztunk, de nem azért, hogy adjunk, hanem hogy kapjunk, legfőképpen figyelmet, elismerést, mert az önértékelésünket kívülről próbáljuk megerősíteni.

Ha Te egy erős személyiség vagy, erre nincs szükséged. Az életedet a való életben éled, nem egy profiloldalon. Tele vagy élettel, célokkal és élvezed minden percét az életednek, résztveszel benne, nincs időd, sem vágyad arra, hogy ezt szüntelen bizonygasd a külvilágnak. Nem azért ülsz be egy étterembe, hogy meglegyen a napi gusztusos képed, amit feltölthetsz, hanem jelen vagy. Nem szomjazod a nézettséget, sem azt, hogy kényszeresen megmutasd a világnak “mennyire jól vagy, trendi vagy és milyen szuper menő életed van.” Ezt azok teszik, akik megakarják győzni a világot arról, hogy minden oké, miközben mindenki tudja, hogy ő is mennyire elveszetten figyelem éhes és magányos.

#2. Nem vágysz népszerűségre

Ismered a saját értékeidet, mások elismerése vagy megerősítése nélkül is. Tudsz nemet mondani embereknek, helyzeteknek. Egyensúlyban adsz és fogadsz. Nem akarsz mindenkit megmenteni, mert tudod, hogy mindenki ott tart, ahol lennie kell és tiszteled őket annyira, hogy nem veszed el tőlük a tapasztalatot, hogy felfedezzék a saját ösvényüket. Hagyod, hogy mások elessenek, pontosan azért, mert szereted őket. Szereted magadat is annyira, hogy egészségesen önző légy, elhatárolódj, ha szükséges, mert nem veszed a válladra mások batyuját, csak felsegítesz másokat, ha kérik.

#3. Nem fogadod el mások kifogásait

Őszinte vagy, előre tekintesz, ismered az igényeidet, a céljaidat, értékeled a saját idődet, ezért ugyanezt várod el másoktól is. Nem ítélkezel mások hibái felett, elfogadod őket, de tudod, hogy nincsenek kifogások, ezért szépen odébb állsz, ha nem kapod vissza a megbecsülést és a tiszteletet.

#4. A felszínes beszélgetés untat téged

Olyan ember vagy, aki tudja, hogy mit akar és mit nem. Mély vagy és őszinte. A dolgok valódi értelmét keresed, igaz kapcsolódásokban akarsz résztvenni és nem szívesen fecsérled az idődet felszínes, közhelyes jópofizásokra. Ha megkérdezed valakitől, hogy hogy van, azért teszed, mert komolyan érdekel, nem azért, mert éppen így illik. A látszat kapcsolatok több energiát vesznek el belőled, mint egy egész estés beszélgetés valaki olyannal, akivel valóban emeltétek egymást.

#5. Képes vagy szóvá tenni, ha valaki hibázott

A múltban elkövetett hibákra mindig van mentség, képes vagy megbocsájtani, de az érzéketlenség az ember jelleméről árulkodik, ez érzelmi intelligencia kérdése. Nem félsz megmondani másoknak őszintén, ha valaki helytelenül viselkedett veled, rendelkezel önkritikával és a saját hibáidért is képes vagy bocsánatot kérni. A barátaidtól sem azt várod, hogy azt mondják, amit éppen hallani akarsz, hanem azt, ami épít, ami előre visz.

#6. Nem félsz változtatni

Ha nem tetszik az, amit épp látsz, tudod, hogy nem a körülményeiden kell első sorban változtatnod, hanem önmagodon. Ezek a változások néha a teljes személyiségedet újra írják, de Te nem bánod, mert amúgy sem akarsz egy szinten megöregedni, örökösen a kihívásokat és a fejlődés lehetőséget keresed.

#7. Vállalod, ha hibáztál

Az erős személyiségekre nem jellemző a játszma. Egyenesek minden helyzetben és képesek azt is elfogadni, ha vereséget szenvedtek. Őszintén vállalják a hibájukat és inkább azt kutatják, hogy mit tanultak meg az adott helyzetben.

#8. Szeretik a határozott hozzáállást

Az erős személyek képesek jellemük minden aspektusát megélni. Felismerik és szeretik, határozott erős énjüket, amivel kézben tartják az életük irányítását. Szeretik a független szabad személyiségüket és mindig tele vannak célokkal, megvalósításra váró feladatokkal. Felnéznek azokra az emberekre, akik hozzájuk hasonlóan tudják, hogy mit akarnak az életben és nem hezitálnak az elinduláson, hanem cselekszenek. Mások gyakran irigylik tőlük ezeket a tulajdonságaikat, néha mégis félelmet kelt másokban ez a szenvedélyes dinamika, ahogyan az életüket kormányozzák.

Rád mennyire igaz? Te is erős személyiség vagy? Írd meg a tapasztalataidat kommentben.

Kép: stocksnap.io

unsplash.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.