Az empaták karizmatikus személyek, vonzzák az embereket és különleges képességgel vannak megáldva. Úgy érzik a környezetüket, a teret és az embereket, ahogy mások nem. Olvasnak a testjelekből, bele látnak az ember lelkébe és sokszor fel is veszik mások érzéseit. Egy emapata elől semmit nem tudsz eltitkolni. Sok olyan tulajdonságuk van, amivel mások nem rendelkeznek, de ez számukra nem mindig áldás, olykor teherként élik meg a rájuk zúduló érzelmeket, amit a külvilágból érzékelnek.

Mire számíthatsz, ha egy empatával találkozol? Milyen vonásokról ismerhetőek fel? Lássuk!

Nagyon érzékenyek

Rendkívül érzékenyek mindenre. A fényekre, a hangokra, az illatokra, bizonyos helyekre, de legfőképpen az emberek hangulataira. Olyanok, mint a szivacsok, bizonyos emberek teljesen lemerítik őket, akik után úgy érzik muszáj, hogy mindentől és mindenkitől elvonuljanak egy kicsit, hogy regenerálják testi, lelki és szellemi energiáikat.

Ami a szívükön, az a szájukon

Az empaták nem fognak neked hazudni, ami a szívükben van, azt nehezen tudják titkolni, többnyire nem is teszik, hacsak nem sérültek már túl sokat, de még így sem fogják sokáig bírni, hogy őszintén vállalják azt, amit gondolnak vagy éreznek. A szívük a lámpásuk, azt teszik és mondják, amerre a szívük tereli őket. Mélyen szeretnek, mindenüket képesek odaadni a másiknak.

Nem bírják a zsúfolt, rendetlen helységeket

Az empatákat rengeteg inger éri, minden ember energiája hatással van rá és ez ellen nem is nagyon tudnak védekezni. Emiatt viszont sokszor kimerültek és érzékenyek. Egy zsúfolt partin, vagy egy káosz uralta szobában, hamar frusztráltá válnak, mert érzékeny, finom receptorait bántják a durva emberek és a rendetlenség. Az empaták tudat alatt kötelességüknek érzik, hogy törődjenek másokkal, hogy segítsenek az elesetteknek, ez rengeteg energiájukba kerül. Egy empata otthona biztos, hogy nagyon letisztult, barátságos, kellemes hangulatú, de ami a legfontosabb, hogy átlátható, rendezett, mert képtelenek olyan környezetben élni, ahol nincs rend.

A boldogságot belül keresik és meg is találják

Ha egy empata nem érzi jól magát, sok időt tölt egyedül, számára ez az igazi gyógyulás és megnyugvás. Ilyenkor az érzései alá merül, szembenéz velük, megéli és elengedi őket, tudatosan begyógyítja, betakarja azon részeit, ami fájdalomként megjelent benne. Az érzéseiért soha nem másokat vádol, mert tudja, hogy nem ez fogja előre vinni, hanem az, ha tudatosan dolgozik azon, ami éppen feljött. Tudja, hogy csak az segít, ha önmagát képes felülírni és növekedni, felülemelkedni a problémán.

Ezért ilyenkor kerüli is azokat az embereket, akik bár együttérzésből, védelemből, de helyettük próbálnak másokat hibáztatni. Ez az energia nagyon mérgezően hat az érzékeny empatára, mert nem képes ezzel az áldozati nézőponttal azonosulni. Ő esendőnek lát másokat, nem pedig bűnösnek, nem ítélkezik, azon változtat, amin tud, azaz magán. A visszavonulást is tudatosabban kezelik, pontosan tudják, hogy legyenek éppen bármilyen mélyen, ez csak pillanatnyi állapot, amit most gyógyulásra fordítanak. Ezután újult erővel térnek vissza az életükbe.

Ezek az érzések nem fognak távozni

Ha van a környezetedben empata, bizonyára felfedezted már, hogy a szenzitív érzéseitől soha nem fog tudni megszabadulni. Az élete része ez a képesség. Tudja, hogy ez sokszor nehézségekkel jár, rengeteget dolgozik azon, hogy ezt egészséges mederben tartsa, de a tömegtől, az emberek elszívó energiáitól, nem tud végleg megszabadulni, csak bizonyos mértékben tudja megvédeni magát. Ennek ellenére szereti és elfogadja, hogy ilyen, hiszen tudja, hogy azzal, hogy érez olyan dolgokat, amit a legtöbb ember nem, azzal nagyon sokat segíthet másokon.

Jó tanácsadók és hallgatók

Használd ki az esélyét, ha egyszer egy empatához fordulhatsz a problémáddal. Olyan nézőpontokat fog megnyitni előtted, amit ritkán hallasz másoktól, nem mellesleg, ő tényleg együtt fog veled érezni, hiszen minden sejtjével érez téged. Meghagyja a választásod jogát, nem veszi el tőled a fejlődésed lehetőséget akkor sem, ha tudja, hogy még kemény pofonok várnak rád. Ő nem akar megkímélni semmilyen tapasztalattól, mert tudja, hogy ezzel megfosztana a saját utadtól. De ha bármiben is a segítségét kéred, biztos lehetsz benne, hogy figyelmesen fog meghallgatni és tiszta szándékkal fog neked segíteni.

Könnyen kizökkennek

Egy empata kívülről nagyon határozottnak, nyugodtnak, és összeszedettnek látszik. Az igazság az, hogy a koncentráció nem az erősségük, mivel minden, de tényleg minden hat az érzékelésükre, ezért könnyen kibillenek, különösen, ha még nem tudják uralni azt, hogy mások negatív érzései ne zavarják meg a harmóniájukat.

Magadra ismertél? Öröm, ha megosztod a saját tapasztalataidat

Kép: unsplash.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.