Mind ismerjük a mondást, „fiatalság, bolondság”. Néha arra gondolok, mennyire jó lett volna, ha bizonyos dolgokat előbb megértek az élettel kapcsolatban. Talán könnyebb lett volna vagy mégsem? Bár úgy hiszem, hogy mindent pont akkor tapasztalunk meg, amikor arra megértünk, de be kell, hogy lássam, sokszor túl aggódtam dolgokat, ahelyett, hogy egyszerűen élveztem volna az életem történéseit agyalások helyett.

Bizonyos leckék kemények voltak, de ezek is hozzátettek az életemhez. Minél több tapasztalaton esünk át, annál tudatosabban, bölcsebben kezeljük a felmerülő problémákat. Amin egykor még elhasaltunk, azokat az akadályokat ma már könnyen átugorjuk. Visszatekintve pedig lehet, hogy azt kívánjuk, hogy ezekre a felismerésekre bárcsak korábban ráébredtünk volna, valamiért mégis minden így volt jó.

A boldogságodért Te vagy a felelős

Az életünk pontosan olyan, amilyennek hisszük, amilyennek értékeljük. A gondolataink, a meggyőződéseink, befolyásolják a tapasztalatainkat. Amikor felelősséget vállalsz a boldogságodért, kétszer is meggondolod, hogy mennyire korlátozod le magadat és a lehetőségeidet. Elengeded az életedben a negatív hozzáállást, mert már érted és tudod, hogy hatással vagy az életedre. Senki más, csak te vagy azért a felelős, hogy minden helyzetből kihozd a maximumot és azt, hogy egy-egy tapasztalatot, hogyan könyvelsz el magadban. Megtanulod, hogy mi az, amit igazán szeretnél, mire figyelj, mi okoz örömet.

Megérted, hogy van beleszólásod, hatalmad, nem is kicsi, hogy mit teremtesz az életedben. Megérted, hogy mennyire lényeges az, hogy hogy beszélsz magadról és a körülményeidről. Amikor negatív vagy önmagaddal szemben és az eddigi rossz tapasztalataid alapján értelmezed azt, aki vagy, akkor ezt fogod erősíteni. Minden pillanatban van lehetőséged tiszta lapot nyitni. Rajtad múlik, hogy a jó dolgokra élezed ki a figyelmedet vagy hagyod, hogy a negatív örvénybe beleragadj.

Bizonyos dolgok áldozattal járnak

A legjobb dolgokat az életben nem adják ingyen. Nem is értékelnénk őket igazán, ha csak úgy az ölünkbe pottyanna. Ez az út pontosan erre tanít. Mire vagy hajlandó, hogy elérd egy álmod? Ha például szeretnél elindítani egy vállalkozást, akkor számolnunk kell azzal, hogy ez sokszor rengeteg lemondással, felelősséggel, olykor álmatlan éjszakákkal és befektetéssel jár, mire elérjük a várva várt sikert. Készek vagyunk ezt végig csinálni? Következetesen, kitartóan kell venni az akadályokat, ha valamit igazán szeretnénk, nem szabad feladnunk az első pofon után. Ez nagyszerű módja annak, hogy idejében felismerjük, mennyire akarunk valamit. Ha végig gondoljuk, hogy amit szeretnénk, az mivel jár és ráébredünk, hogy erre igazából nem vagyunk felkészülve, akkor az talán nem is a mi utunk.

Mindent nem lehet

Fontos átgondolni, hogy mi az, amire szükséged van és mi az, amit csak akarsz. Ez vonatkozik például arra is, hogy túl sokat dolgozol, csak azért, hogy meg legyen mindened, amire később rájössz, hogy igazából nincs is szükséged, nem ettől leszel igazán boldog. Légy rugalmas a kívánságaiddal szemben, ne akarj valamit görcsösen, így sokkal reálisabb és kiegyensúlyozottabb életet élhetsz.

A fantázia néha többet árt, mint segít

Jó dolog álmodozni, szükséges is, hogy legyen előtted egy kép, ami motivál, ami erőt ad, hogy elérd a célodat, de csak akkor, ha nem tart várakozásban, stagnálásban. Ne csak álmodd az életedet, hanem éld is! Ha valamit folyton csak fejben élünk meg, de nem indulunk el érte, nem hiszünk benne, magunkban eléggé és ezért félünk cselekedni, akkor az álmodozás, csak az idődet rabolja és még stresszben is tart. Kudarcként fogod megélni, hogy a valóságban még mindig nem látod az eredményt és kiszakít a jelenből, az életedből, ami éppen zajlik körülötted, amiről lemaradsz, ha folyton csak a fejedben élsz. A teremtés művészete nem csak abból áll, hogy valamit nagyon részletesen elképzelsz, ez csak a vázlatírás. Neked is meg kell érte mozgatnod minden követ, amit képes vagy felemelni, hogy az álmod valósággá váljon.

A változást nem kerülheted el

Az idő, amit itt a Földön töltünk korlátozott. Az élet ciklusai egymást követik. Egyedül a változás az állandó tényező ebben a képletben. Ha mindezt képesek vagyunk elfogadni, sokkal harmonikusabb, szabadabb életet élhetünk. Ha elfogadod, hogy bizonyos dolgokat nem tudsz befolyásolni, ha elengeded a ragaszkodást, az irányítást és megtanulod élvezni azt, amid van, akkor  kinyitod a bőség ajtaját. A változás nem rossz, csak azért félelmetes, mert a megszokás rabjai vagyunk, pedig az életben rengeteg lehetőség rejlik. Valaminek a vége, egyben valami új dolognak a kezdete. Miért hiszed, hogy ez az új kezdet, ami már az ajtódban toporog, nem jobb annál, amit most még foggal-körömmel szorítasz magadhoz? Ne korlátozd le magad, fedezd fel az élet sokszínű csodáit.

Bizonyos kapcsolatoknak vége szakad

Az elengedés az egyik legnehezebb lecke az életben. Különösen, ha egy olyan személyt kell elengednünk, aki sokat jelentett nekünk. Minden egyes ember okkal lép be az életünkbe, hogy valamit tanítson nekünk, tanítsunk egymásnak. Lehet, hogy csak egy időre kapjuk őket ajándékba, mert nem ő a végső cél, vagy még nem állunk egymásra igazán készen. Most ez számít? Nem. Ha képesek vagyunk elfogadni, hogy a jelen, most azt kéri tőlünk, hogy menjünk tovább, akkor ezt is meg kell tanulnunk elfogadni és bízni abban, hogy jelen pillanatban mindkettőnknek ez lesz a legjobb. Megtanulni tovább vinni a tanulságokat, a szép emlékeket és akkor megértjük, hogy mennyi mindennel gazdagodtunk. Sokszor azért nehéz ezt elfogadni, mert a boldog pillanatokat, a felemelő érzéséket, megrögzötten kötjük a személyhez, akivel ezeket átéltük. Az a csodálatos az életben, hogy az ajándékai nem csak „a készlet erejéig” tartanak, vár még ránk sok-sok szép pillanat mással is, ha megengedjük. Valójában a szerelem bennünk született, ez az érzés a miénk, a másik csak tükröt tartott rá, hogy erre képesek vagyunk. Ne gondoljuk azt, hogy nincs többé még egy hozzá fogható, nem lehetünk többé olyan boldogok, mint vele. Ha ez az érzés ott él a szívünkben, akkor újra lángra tudjuk lobbantani, újra a részesei lehetünk.

Légy hiteles

Ne viseljünk álarcot, bár nem könnyű meztelenre vetkőzni a mai világban, mégis sokkal fárasztóbb munka fent tartani azt a képet, hogy olyannak mutassuk magunkat, akik nem vagyunk. Bizalmat szeretnél teremteni? Őszinteséget látni a világban? Akkor kezd el Te. Mutass példát, indítsd el a láncreakciót, hidd el, működik. Ha elszomorít, amit magad körül látsz, ne a világot akard megváltoztatni, hanem magadat csiszold még egy kicsit, így fog a világ is egyre fényesebben ragyogni. Először legyél Te az az ember, akire kívülről vágysz. Úgy viselkedj másokkal, ahogyan Te is elvárod, hogy veled viselkedjenek. Ilyen egyszerű. Ne csak tudd, mi a helyes és ne is csak mások helyett tudd jobban, ne beszélj róla, éld, legyél hiteles abban, amit képviselni szeretnél. Az emberek megkérdezik majd, – Te hogy csinálod? Elmondhatod, az igazi példát a tetteiddel összhangban éred el, ez lesz a mérvadó és másoknak a motiváció. Ha Te hiteles vagy, akkor hiteles, hasonló gondolkodású embereket is fogsz bevonzani az életedbe, hiszen akik nem tudják tartani a lépést veled, azok le fognak morzsolódni, nekik a Te tükröd túl éles lesz még. Másokat viszont segíthetsz és ami nem kevésbé fontosabb, így Te is magadra találsz.

Ha van gondolotad, mesélni valód a tmával kapcsolatban, öröm, ha megosztod kommentben.

Kép: pixabay. com

pexels.com/Designecologist

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.