Minden csakrának megvan a megfelelő fizikai szerve, mirigyje és rendszere a testben, amely hatással van az egész szervezetünk működésére. Ha a hozzá társított szerv / mirigy / rendszer gyenge vagy kiegyensúlyozatlan, a releváns csakra blokkolt lesz és amikor a társult szerv / rendszer kiegyensúlyozott és egészséges, akkor a hozzá társított csakra is harmonikusan működik.

Ez a fizikai és éteri testek közötti összefüggés – ha van egy energetikai egyensúlyhiány valamelyik csakrában, például érzelmi zavarok következtében, akkor ez is okozhatja a hozzá kapcsolódó fizikai test, testrész, szerv gyengülését. Ezért fontos, hogy ne csak a gyógynövényekkel és az életmód-beállításokkal kapcsolatos fizikai egyensúlytalanságokat kezeljük, hanem energikus szinten is, mint például légzéstechnikákkal, meditációval, jógával vagy bármilyen más energetikai gyógyítással is segítsük a harmonizálást.

Fontos, hogy alaposan felmérjük, hogy milyen érzelmi blokkok, szervi problémáink vannak, hogy helyesen állíthassuk fel a diagnózist, melyik csakránk működik gyengébben. Megfigyelésem szerint, sajnos legtöbbször, egyszerre több csakra is képes kibillenni.

De melyek azok a növények, amik segíthetnek a csakráink kibillenését helyre állítani? Lássuk!

Gyökér csakra

Ajánlott növény: Shilajit

Shilajit több ezer különböző gyógynövény mellékterméke, mivel ez a Himalája alatt elterülő őserdők szilárdított ‘gyantája’. Ez a gyantás “gyógy anyag”, nagyon földelt, építő és fiatalító, gazdag ásványi anyagokban, amelyek szó szerint visszaállítják a testet a kezdeti, szinte újszülött állapotába. Segít energikusan földelni. Shilajit számos más rendszeren, szerven és mirigyen is dolgozik a szervezetben és számos egyéb figyelemre méltó előnnyel is rendelkezik.

Gyökércsakra problémái

Érzelmi, szellemi szinten: kevés energia, nem találjuk a helyünket a világban, problémák az anyagi javak megszerzésében és megtartásában, erős birtoklási vágy, félelem a veszteségektől, dühösek és agresszívak vagyunk, nem tudjuk véghez vinni a céljainkat.

Testi megbetegedések: aranyér, belek, gerinc, lábak, talp, hideg végtagok

Szakrális, keresztcsonti (szexuális) csakra

Ajánlott növény: Schisandra bogyó

A Schisandra egy rendkívüli gyógynövény, melynek számos pozitív hatása van a szervezetre, de különösen jól ismert a szexuális szervek megerősítésére. Enyhén vizelethajtóként tisztítja a különféle energiaközpontokat és táplálja a veséket, így kiváló gyógynövény a szakralis csakra számára, ami gyógyítja az egyensúlyhiányt.

Szakrális csakra problémái

Érzelmi, szellemi szinten: problémák a nemiségünk kifejezésével, szexuális blokkok, orgazmus hiánya, életörömök és kreativitás hiánya, úgy érezzük nem érdemeljük meg a boldogságot, félünk az intimitástól, zárkózottak vagyunk a másik nem előtt.

Testi megbetegedések: nemi szervek betegségei, fertőzései, meddőség, vizelettartási problémák, vese problémák, puffadás, bélgörcsök

Napfonat csakra

Ajánlott növény: Fenyő virágpor

Sok tekintetben a Napfonat csakra éterikusan és fizikailag a test erejének székhelye, emésztőrendszerünk felelős azért, hogy az általunk elfogyasztott élelmet, a testünket fenttartó létfontosságú energiává változtassuk. Ha az emésztőrendszer gyenge, mindenünk szenved. A harmadik csakra az önbizalom és a személyes hatalomérzés éteri-érzelmi székhelye is. Ennek megfelelően, amikor gyenge vagy vannak egyensúlytalanságok ezen a területen, az félelemnek, aggodalomnak és szorongásnak ad helyet az életünkben, mivel ezek az érzelmek felmerülnek, ha nincs önbizalmunk.

A természet legfontosabb növényi gyógyszereinek egyike, a fenyővirágpor, ami DHEA-ban gazdag, a test mesterséges hormonális elő anyagában, ami közvetlenül a mellékvese mirigyeket táplálja és egyensúlyozza az egész endokrin / mirigyrendszert, amely alapja a személyes hatalom és énünk érzékelésének.

A Napfonat csakra problémái

Érzelmi, szellemi szinten: túlzott hatalom iránti vággyal tölt el, mert azt érezzük, nem értékelnek eléggé. Elégedetlenek vagyunk a világgal, csakis önmagunkkal, a saját akartunkkal és önérvényesítésünkkel törődünk. Nincs elég önbizalmunk, esetleg félünk megmutatni önmagunkat és elmenekülünk az olyan helyzetek elől, amelyek kihívásnak, erőpróbának számítanak.

Testi megbetegedések: gyomorpanaszok, fekély, emésztési zavarok, cukorbetegség, epebántalmak, szorongások, félelmek, fóbiák

Szívcsakra

Ajánlott növény: Reishi gomba

A taoista tradícióban a Reishi gomba a legfontosabb Qi tonizálója a szívnek, ami azt jelenti, hogy növeli a szívben lévő létfontosságú energia áramlását és ennek eredményeként erősíti. Ugyancsak megnyugtatja és kiegyensúlyozza az idegrendszert. A Reishi egyben a legmagasabb “Shen” tonik, amely a szellemet tápláló gyógynövényre utal. A szív maga, a test egyik legfontosabb intuitív központja. A Reishi a szív és a tüdő véráramlását is növeli, ezáltal tovább erősítve a szívcsakrát.

Szívcsakra problémái

Érzelmi, szellemi szinten: Akinek gyenge a szívcsakrája, az képtelen kimutatni az érzelmeit, annyira fél a csalódástól, hogy inkább közel sem enged senkit magához, nem tudja elengedni magát, érzelmeiben merev és megközelíthetetlen, túlságosan sebezhető, a mindennapokban inkább szomorú és magába forduló, mint életvidám, és zavarba jön attól, ha valaki gyengéd hozzá.

Testi megbetegedései: Szívpanaszok, vérkeringési problémák, vér, fertőzések, immunrendszer, autoimmun betegségek

Torokcsakra

Ajánlott növény: tengeri moszat/hínár

Számos tényező befolyásolja a pajzsmirigy egészségét, talán mégis a legmegfelelőbb, a biológiailag is hasznosítható jód táplálása a szervezetben. Kevés olyan igazi jó jódforrás van, mint a tengeri moszat. A tengeri moszatok a jód mellett, gazdag nyers tápanyagokkal látják el a testet, melyekhez egyébként nehéz hozzájutni a modern nyugati étrenden keresztül, még azok számára is, akik egészségesen étkeznek. A hínárban lévő ásványi anyagok szintén erősítik az egész endokrin / glandularis rendszert, és ez egy nagyszerű táplálékkiegészítő azok számára, akik rendszeresen energiát vagy gyógyító munkát végeznek.

Torokcsakra problémái

Érzelmi, szellemi szinten: Gyenge energiaáralmás esetén az ember félénk és visszahúzódó lesz, aki fél megszólalni és kifejezni gondolatait. A diszharmonikus Torok-csakra működés azt eredményezi, hogy túlságosan félünk attól, mások mit gondolnak rólunk, hatalmas a megfelelésvágyunk, éppen ezért soha nem magunkat mutatjuk, hanem álarcokat használunk, hogy erősnek lássanak.

Testi megbetegedések: torok, mandula, légutak, minden beszéd és mozgásszervi problémák és betegségek

Harmadikszem csakra

Ajánlott növény: Ázsiai gázló

Az ősi ayurvédikus gyógymód egyik legfontosabb gyógynövénye az ázsiai gázló, amely az agy és az ehhez kapcsolódó mirigyek és rendszerek erőteljes gyógynövénye. Az ázsiai gázló, fokozza az agyban az oxigénfelvételt, specifikusan regenerálja a test sejtjeit és kimutatták, hogy hosszan tartó fogyasztás mellett, valóban növeli az intelligenciát. Azt is kimutatták, hogy fokozza és harmonizálja a transzfélgömbös kommunikációt az agyban, amit hagyományosan csak a meditálók használnak. Az agyféltekék szinkronja mérhető változásokat hoz létre az agyhullám állapotában, az alfa-, gamma- és théta-spektrumban, amelyek a kibővített tudatállapotokkal társulnak. Az ázsiai gázló, közvetlenül a tobozmirigyre hat, részben a fenti mechanizmusokon keresztül, illetve ez egy értágító is, ami mind vér-, mind oxigénáramlást okoz a kulcsfontosságú területeken, a mirigyekben az agyban és a testben.

Harmadikszem problémái

Érzelmi, szellemi szinten: Ha nem egészséges az energiaáramlás, akkor vagy túlságosan földhöz ragadtak és materialisták vagyunk vagy éppen az ellenkezője: fanatikusak, naivak és becsaphatóak.

Testi megbetegedései: pszichés zavarok, fejfájás vagy látási zavarok.

Koronacsakra

Ajánlott növény: Zsálya

Mivel a koronacsakra a magasabb nem fizikai síkok / energiák és a test közötti átjáró, ezért a zsálya, alkalmas arra, hogy energikusan tisztítja és harmonizálja, nem pedig mélyen fizikai hatásaival, bár a zsálya természetesen rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal is. Néhány lenyűgöző tanulmányban nemrégiben felfedezték, hogy a zsálya, segít koncentrálni, növeli a figyelmet, a tudatosságot, az intelligenciát, jótékonyan hat az agy működésére és a memóriára. Nem utolsó sorban, fokozza a finom energiák iránti érzékenységet.

Koronacsakra problémái

Érzelmi, szellemi szinten: Ha gyenge az energiaáramlás, akkor céltalannak és értelmetlennek érezzük az életünket, bizonytalanok vagyunk és betegesen félünk a haláltól.

Testi megbetegedések: lelki és pszichés zavarok, mint például depresszió.

Kép: pexels.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.