Manapság egyre több ember hisz a holisztikus gyógymódokban. Az emberek kezdenek belefáradni abba, hogy hosszan tartó betegségeik nem javulnak. Orvosról-orvosra, rendelőből-rendelőbe járnak és semmilyen vizsgálat, méreg drága gyógyszer nem hozott tartós javulást. Sokszor még a betegség valódi oka is ismeretlen marad. Marad a tompítás, a tüneti kezelés és a 15. gyógyszer, amit be kéne szedni – talán ettől majd jobb lesz.

Már az ősi kultúrákban is, a gyógyítás a lélekről szólt, a gyökér problémát a lélek és a szellem szintjén tárták fel. Tudták, hogy a valódi blokkok, amik végül magát a testet is anyagi szinten megbetegítette, valójában ezeken a területeken keletkeztek és amíg ezek az energia blokkok bennünk vannak, addig a gyógyulás sem lesz teljes.

Bach-virágterápia

Az 1930-as években Edward Bach, brit orvos, homeopata és bakteriológus által kifejlesztett alternatív gyógyszerek egyike, melyet a homeopátia elvei ihlette.

Élettartamának és kutatásának köszönhetően Dr. Bach megállapította, hogy ezek az esszenciák segítettek megkönnyíteni az emberek érzelmi állapotát. A homeopátia magasabb rezgésre való felemelésére törekszik. Dr. Bach maga volt a homeopátia de az eljárást túl bonyolultnak találta, ezért szerette volna leegyszerűsíteni. Amit kifejlesztett, a vibrációs gyógyszer egy egyszerű formája volt. A gyógyító eszenciák egyik módja például az, hogy a virágot a legtisztább vízbe helyezzük és hagyjuk, hogy a napsugarai átjárják a virágot és a vizet, így a virágból származó energia beáramlik a vízbe.

Bach, mint sok más, ébredező egészségügyi szakember, megértette az ősi tanításokat, hogy a megoldatlan érzelmek és érzések, amelyek negatív hatással vannak a test jólétére, végül betegségben nyilvánulnak meg, valamilyen módon. Különösen a stressz olyan érzelmi állapot, amely kezeletlenül hagyva fizikai problémákhoz vezet. Olyan tanulmányokról is tudunk, amelyek azt mondják, hogy az összes betegség akár 90% -a stresszes tényezőkből ered.

Mi a közös a Bach-virágterápiában és a hangterápiában?

A hangterápia azért hasonlít a Bach terápiára, mert lényegileg vibrációs, ami segíthet a stressz és az érzelmi nehézségek gyógyításában. Egy vibrációs világban élünk, és személyes tapasztalataim keresztül tudom, hogy virág esszenciák bizonyos érzelmi gyógyulásokban nagyon is segíthetnek. A testünk jól reagál bizonyos rezgésekre, hiszen 70%-a víz, ami kitűnően vezeti a hangokat.

 Amikor ez a struktúra felbomlik sokkal fogékonyabbak vagyunk a betegségek kialakulására. Évezredek óta tudatában vannak ennek, az ókori kultúrák is hangot használtak a test bizonyos területeinek, belső szerveinek és az érzelmi problémák gyógyítására. Napjainkban, olyan technológiával rendelkezünk, amivel most már meg tudjuk határozni a természetes világban megtalálható frekvenciákat és a testnek azokat a vonatkozásait, amelyek ezekhez harmonikusan kapcsolódnak, megfelelnek.

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

No Comments Yet.