Kényelmetlen érzés lehet, mikor a változás szélén állunk, hiszen a változás mindig feszegeti a komfortzónánkat, a már ismert biztosat. Az ember félelme abból ered, hogy nem látja mi következik ezután, az ismeretlen terület ízé elbátortalaníthat bennünket az elindulástól, vagy kétségbeejthet, egyáltalán merre menjünk tovább?

A félelmeinknek, vagy a kényelmetlen érzéseknek mégis lehet haszna, ha megtanuljuk jól értelmezni, és különválasztani, hogy csak azért félünk valamitől, mert nem ismerjük vagy azért, mert az ösztöneink, az érzékeink feletti energiák, figyelmeztetni szeretnének minket valamire.

#1. Az érzés, mintha újra élnéd a gyerekkorod küzdelmeit

Felnőttként újra átéled azokat a félelmeket, azokat az akadályokat, amiket gyermekkorodban tapasztaltál. Mintha elementáris erővel csapnának le rád, szorítanák össze a gyomrodat, mert újra szembetalálod magadat az egyik legbensőbb, mélyen elrejtett félelmeddel. Valójában az élet azért hozta el ezt a helyzetet neked ismét, hogy felülírd korábbi negatív tapasztalatodat, élményedet. Nézd meg, hogy az, ami egykor megijesztett, valóban létezik benned még most is? Van még most is valóság alapja, így, felnőtt, érettebb hozzáállással, vagy már csak a múlt beidegződései hatnak rád ilyen mélyen? Ha az utóbbi, itt a lehetőség, hogy új nézőpontból tekints rá, és hogy észrevedd, ma már nem ugyanaz az ember vagy, ma már nem foghat ki rajtad.

#2. Az érzés, hogy elvesztél, céltalan vagy

Az ilyen jelzések az életed egyes szakaszaiban, gyakran arra próbálnak téged ösztönözni, hogy stagnálsz, egyhelyben toporogsz. Talán túl sok olyan dolgot csinálsz, ami nem visz előre, pontosan azért, mert valójában nem azt teszed, amit igazán szeretnél csinálni, nem rólad szólnak, csak a fejedben élő helyesnek vélt ítéletekről, vagy a környezeted elvárásairól.

Lehetséges, hogy ideje lenne ezt a “megállást” arra felhasználnod, hogy visszatérj a jelenbe. Vess számot az életedről, nézd meg, mi az, ami miatt nem haladsz, mi az, amit valójában tenned kéne a saját boldogságodért, saját elégedettségedért. Mikor elkezdjük a kezünkbe venni az életünket, az egy döntéssel kezdődik. Hozz magadért határozott döntéseket, tűz ki magadnak olyan célokat, melyek valóban a szíved vágyáról szólnak és indulj el értük. Mikor ezt végre megtesszük, az élet azon nyomban kikövezi előtted az oda vezető utat.

#3. Irracionálisan rád törő negatív érzelmek

Ha sokáig elnyomunk valamit, az előbb vagy utóbb, utat fog törni magának, gyakran akkor, mikor nem is számítunk rá. A düh, a harag, a kedvtelenség indokolatlan megjelenése azt jelentheti, hogy valamit eltemettél magadban és most megakarja mutatni magát neked. Ne kövesd el mégegyszer azt a hibát, hogy most is hátat fordítasz neki. Engedd meg, hogy feljöjjön. Senki sem írja elő, hogy hogyan kéne érezned magad.

Ha szomorú vagy, vagy úgy érzed becsaptak, igazságtalanság ért, éld meg. Engedd meg, hogy feljöjjön, mert akkor szeretettel búcsút is inthetsz neki, nem kell plusz energiát fektetned abba, hogy ezt erőnek erejével elnyomd magadba. Hidd el, az elfojtás sokkal károsabb. Inkább tombolod ki magad, sírd ki magad és ezzel át is halad rajtad. Nem fog aztán hetekig, vagy hónapokig, a mélyben kísérteni. Ne küzdj az éppen aktuális érzéseid ellen, éld meg őket és megkönnyebbülsz.

#4. Insomnia

Sokan szenvednek az álmatlanságtól, vagy különböző alvászavarok miatt. Az agyunkban annyi inger van, annyi feldolgozatlan probléma és kérdés zakatol, hogy olykor képtelen lemerülni és nyugovóra térni. Ha ilyen állapotba kerülnél, írd ki magadból a gondolataidat! Meg fogsz lepődni, hogy az írásnak milyen hálás, és gyógyító ereje van. Vegyél elő papírt tollat, és csak gondolkozás nélkül írd le magadnak, ami benned van. De nem csak magadnak írhatsz, ha egy személlyel van problémád, címezd neki az írást.

Ez a kis terápia nem csak felszabadít a felgyülemlett érzések, gondolatok alól, hanem segít magadat, a problémádat, kívülről is megtapasztalni, megfigyelni. A fejedben lévő káoszt kivetíted láthatóan, rendszerezve a papírra, mintha egy lépést tennél a fejedben zakatoló gondolatoktól. Ezzel a módszerrel, sokkal tisztábban leszel képes látni az aktuális helyzetedet, és megtalálni a számodra legjobb megoldást. Sok helyzetben az a csoda is megtörténhet, hogy írás közben átéled már a felszabadulást, a megkönnyebbülést. A magaddal fojtatott levelezés sokszor egyből meghozhatja a megoldás kibontakozását, vagy a helyzeted teljes megértését.

#5. Az élet kiszámíthatatlan változásai

Szerintem mindannyiunkkal megesett már, hogy szembetaláltuk magunkat egy problémával és hirtelen, ez a negatív energia, lavinaként söpört végig az egész életünkön. Elveszítettük a munkánkat, szakítottak velünk, összetörtük a kocsinkat, lebetegedtünk és azt kérdezzük, mi jöhet még?! Isten csapásának, balszerencsésnek érezzük a velünk történteket, pedig valójában bármennyire is nem tetszik, az élet sokkal jobb irányba akar terelni minket. Mindent letisztít és új alapokra emel éppen.

Talán lett volna idő, hogy ezt a változást, mi magunk sokkal finomabban, átmenettel iktassuk bele az életünkbe, de akkor nem tettük. A kényelem (rosszban ülni is kényelmes, ha nem elég kényelmetlen, hogy felálljunk), a biztos pont, a félelem az ismeretlentől gyakori fék az emberi elmében, hogy változtassunk, jobb dolgokat teremtsünk, mert ahhoz ugye ki kéne lépni a komfortzónából.

Ha már szükségszerű a változásakkor az élet fog borítani mindet, és igen, az lehet, hogy fájdalmasabb és drasztikusabb lesz, mintha mi tettük volna meg azokat a lépéseket, amiket nagyon is éreztünk, hogy kéne már.. De ha már így alakult, ne bosszankodj, mert minden ellenállással a saját helyzetedet rontod. Itt az ideje, hogy újra rendezd az életedet, ha magadba nézel, tudni is fogod a választ, hogy hol kezd.

#6. Intenzív álmok

Vannak bizonyos emberek, akik soha sem emlékszenek az álmukra, jobban mondva nem tudják felhozni a tudatos énjükbe. Az álmokról azt mondják, hogy a tudatalatti dolgok teremtéstörténetei. A napi ingerek, feldolgozatlan problémák, elnyomott érzések, mélyben gyökerező félelmeink színterei. Az álmok kutatása hosszú időre visszanyúlik a történelemben és az igazán bölcs emberek sokkal többre tartották, mint a mai hétköznapi emberek. Sigmund Freud és Carl Gustav Jung pszichológus párosa is nagy jelentőséget tulajdonított nekik munkásságuk alatt. Egymás között is megvitatták saját álmaikat, tudván, hogy a személyiség rejtett, tudatalatti dolgairól mesélnek ezek a sokszor értelmezhetetlennek és olykor még őrültségeknek is hitt álomképek.

A kevésbé álmodók is beszámolnak olykor intenzív átélésű álmokról, és ezekre kiemelten fontos odafigyelni. Ha ilyen történik veled ébredéskor írd le, mielőtt tovaszáll, és ízlelgesd neked mit akar üzenni. Minden álom egyedi, és jelentésüket saját személyiségünkön keresztül kell megvizsgálni. Mit váltott ott ki belőled egy-egy kép, szín, esetleg illat, személy. Miért azt láttad, és neked így tudatosan most mit jelent, hogyan viszonyulsz hozzá? Ha valami többször is visszatért esténként az álmaidba, akkor biztos lehetsz benne, hogy a tudatalatti lényed, valamire nagyon szeretné felhívni a figyelmedet.

#7. Túl sok negatív ember vesz körül

“Ami kint úgy, bent, ami fent, úgy lent” Mikor sok negatív, rosszindulatú, megkeseredett ember vesz körül, érdemes magadba is nézned, hiszen minden körülöttünk vibráló helyzetet, mi keltünk életre azzal, hogy belül mit érleltünk. Nem feltétlenül jelenti azt, hogy Te is panaszkodó, negatív ember lennél, de valami benned sem kerek, ha kint ezt látod magad körül.

Ha Te békében vagy önmagaddal és az életeddel, vagy már úgy érzed nem az elégedetlenség, panaszkodás szintjén szeretnél létezni, és úgy érzed, ezek az emberek csak energiát szívnal el tőled, akkor bármennyire is nehéz, de távolodj el ezektől az emberektől kicsit.

Hogy milyen emberekkel veszed körbe magad, az nagyon sokat számít az életed teremtésének szemszögéből nézve. Persze, ha még számodra is befektető energiacsere péntek este kipanaszkodni magad és siránkozni, hogy milyen shit az élet, akkor még éld meg ezt, de ha szeretnél változtatni a jövőbeli tapasztalataidon, akkor lépj hátrébb az ilyen közegtől. Ez nem önzés, akkor sem, ha családtagról van szó, hanem a szuverén jogod. Ha hozzád nagyon közel álló személyről van szó, nem kell vele teljesen megszakítanod a kapcsolatot. Beszélhetsz is vele erről őszintén, de vedd figyelembe, hogy bizonyos emberek, bármennyire is szeretjük őket, sokszor már csak hátráltatnak és visszahúznak a haladásban.

Neked voltak már ilyen jelek az életedben? Oszd meg a saját tapasztalataidat, gondolataidat, nem vagy egyedül az érzéseiddel.

Kép:pixabay.com

Pexels.com/Joano Pablo Arenas

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.