Meg kell tanulnunk, hogyan legyünk önmagunk legjobb barátja. Néha könnyebb beleszeretnünk a rossz tulajdonságainkba és ezek miatt egyre kevésbé értékeljük és szeretjük magunkat. Sokat teszünk azért, hogy mások szeressenek minket, miközben elfelejtjük, hogy előbb nekünk kell önmagunkat szeretni.

Meg kell értenünk, hogy a legnagyobb feladatunk nem az önszeretet felfedezése, sokkal inkább arról van szó, hogy lebontsuk a falakat, amelyeket ellene építettünk. Amikor barátságot kötünk önmagunkkal, akkor átjutunk ezen a falon. Képesek leszünk átölelni emberségünket, hibáinkat, és ha többé nem utasítjuk el magunkat, megnyílnak az ajtók. A saját szívünk ajtaja és a világé is, így több gondoskodásban, empátiában és valódi intim kapcsolódásokban lehet részünk. Hiszen már tudjuk, és elhisszük, megérdemeljük a szeretetet. Itt az ideje, hogy visszatalálj önmagadhoz.

#1. Mondd el magadnak, mit szeretsz magadban

Kezd el összegyűjteni, és el is mondani magadnak, azon tulajdonságaidat, amiket szeretsz magadban, vagy ami miatt értékesnek tekinted magad. Fontos, hogy tudd milyen vagy, és itt az idő, hogy a rossz tulajdonságaidról a fókuszodat pozitív jellemzőidre irányítsd. Dicsérd meg magadat sokkal többször, nézd meg magad a tükörben és az adottságaidra figyelj ilyenkor, ne a hiányosságaidra. Ne felejtsd el, amit látsz a tükörben, az van a valóságban.

#2. Ne várj mások jóváhagyására

Emlékeztesd magadat, hogy nem kell azt tenned, amit mindenki más is csinál, és nem kell engedélyt kérned arra sem, ha Te valamit nem úgy csinálnál. Az időd értékes. Amit ma teszel, fontos, mert éppen egy napot cserélsz el érte. Ne várj másra, hogy engedélyt adjon neked élni.

#3. Fogadd el, hogy tévedhetsz

Aki hosszú távon szeretne békében élni önmagával, annak meg kell tanulnia néha elengednie a gyeplőt. Ne az életet vedd komolyan, hanem a játékot. Ne hagyd, hogy a rossz döntéstől való félelmed, megakadályozzon, hogy bármilyen döntést hozz és stagnálj.

#4. Csinálj valamit minden nap, ami boldoggá tesz

Nagy különbség van az üres fáradtság és a kielégítő kimerültség között. Szervezz magadnak olyan tevékenységeket, amit mindig is szerettél volna kipróbálni, de eddig nem tetted meg. Fokozatosan ajándékozd meg magad olyan dolgokkal, helyzetekkel, programokkal, fejlődési lehetőségekkel, amik kimozdítanak a komfortzónádból és amik igazán érdekelnek. Minél többször adsz magadnak ilyen ajándékokat, úgy nő az önbizalmad és a jókedved is. Ez az önmagaddal való igazi törődés. Igazán egyszerű így örömet okoznod magadnak, és nálad jobban nem is tudhatja senki, minek örülnél a legjobban.

#5. Keltsd életre a történetedet és ne olvasd

Légy jelen, létezz a saját életedben. Ne ess abba a hibába, hogy az életedet más emberek adatlapjával hasonlítod össze. A való világ nem a kék színű webes felületen zajlik, hanem itt kint, tudod, ahol vannak ilyen barna cölöpszerű képződmények, rajta nagy zöld koronával, ahol a szemedben süt a nap, és csicseregnek a madarak. Nem, nem a twitter, ezek repülni is tudnak. Fedezd fel újra a világot és hozd ki belőle a legjobbat. Vedd a kezedbe az életedet és töltsd meg valódi tartalommal. Ehhez nem kell wifi, sem mobilinternet, mert magadba töltheted fel ezeket a pillanatokat.

#6. Indíts el azokat a változásokat, amire tudod, hogy szükséged van

Csak azért, mert valami boldoggá tett a múltban, nem jelenti azt, hogy örökre meg kell tartanod. Az élet áramlik, éppen ezért minden folyamatosan változásban van. Ha nem vagy elégedett és szeretnél látni változásokat az életedben, akkor nyomd meg magadon a cselekvés gombot. Nincs lehetetlen, csak tehetetlen ember. Valójában nagyon is tudod, hogy mi az, amit képes lennél megtenni, azért, hogy a dolgok más irányt vegyenek. Sokszor pont az a mi utunk, amitől vonakodunk, amire nehéz rálépni és kifogásokat gyártunk, húzzuk az időt, de csak magunk alatt vágjuk a fát. Minden kezdet nehéz, de az elindulás után miénk az a felbecsülhetetlen érzés, hogy végre tettünk valamit a saját boldogságunkért. A jutalom ebben az esetben sosem marad el.

#7. Bocsásd meg magadnak, aki voltál

Amikor szembenézel árnyékos részeiddel és elkezdesz dolgozni magadon, a démonjaid elutasítása szeretetlenséget szül benned. Jó dolog hogy szeretnél változni, de ezt sem teheted görcsösen. Ne fordíts magadnak hátat és ne bíráld magadat. Fogadd el azt a személyt, aki voltál, minden múltbéli és jelenlegi gyengeségeddel együtt, mert a jelenben így szeretheted igazán magadat. Az elfogadásban nagy erő lakozik, ez jelentheti számodra az igazi felszabadulást. Mikor nem küzdesz önmagad ellen, észreveszed, hogy pontosan úgy vagy nagyszerű, ahogy vagy. Ez a szeretet megerősít, és segít elhagyni azokat a tulajdonságaidat, amiket hibának véltél. Erősítsd meg az önmagadba vetett hitedet, nézd meg mi mindent értél el, mikor tudtad, hogy képes vagy rá. Így szűnnek meg észrevétlenül a félelmeidből eredő visszahúzó erők, a negatív énképed, hogy a bábból pillangó bújhasson elő.

Te hogyan szereted magad?

Kép: stocksnap.io

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.