A húszas évek közepe és vége, talán a legszebb időszak az életünkben, amikor még fiatalok vagyunk, tele energiával, de érettebbek és bölcsebbek is, fiatalabb énünknél. A harmadik x-hez közel, érdemes a jövőnk érdekében néhány gondolatunkat újraírni.

1. Állítsd be az életed prioritását

A húszas éveid közepén, egyre tisztábban kezded látni, hogy mi számít neked igazán, mire vágysz, vagy hogy mi az életcélod. Ha most még zavaros a kép, akkor itt az idő, hogy tisztára mosd magad előtt, és felfedezd, mire vágysz igazán. Bármi is legyen a cél, állítsd a legfontosabb helyre a teendőid listáján és sziklaszilárdan higgy benne, hogy eléred. Tegyél meg érte mindent, amire csak képes vagy, és ha így cselekszel, az út további részét az élet is kikövezi majd előtted.

2. Fejezd be azt a munkát, amit utálsz, és csináld azt, amit igazából szeretnél

Az oktatási rendszer arra kényszerít minket, hogy nevetségesen fiatalon találjuk ki, mi az munka, amit szívesen csinálnánk egész életünkben. Folyamatosan változunk, és olyan fiatalon, mint ahogyan azt az oktatási rendszerünk megköveteli tőlünk, nem biztos, hogy érettek és felvilágosultak vagyunk annyira, hogy megtaláljuk a tökéletes szakmát, munkakört, amit szívesen végeznénk életünk hátralévő részében. Döntésünkben sokszor nagy nyomást gyakorol ránk az is, hogy a választott hivatás anyagilag is stabil hátteret biztosítson a későbbiekben. Sosem késő újra kezdeni, ne hagyd elnyomni magadban az álmaidat. Fedezd fel, mi az a munka, ami boldoggá tenne, az élet egyébként is egy örökös tanulás. Vágj bele bátran abba, ami igazán érdekel, és ami valóban örömet okoz számodra. Azt az embert, akinek a hivatása a szenvedélye is, mindig siker koronázza.

3. Tedd ki az életedből azokat a személyeket és dolgokat, akik és amik nem tesznek már boldoggá

Ahogy telnek az évek, rájössz, hogy nem éri meg az energiádat, olyan személyekre, olyan kötelező muszáj dolgokra pazarolnod, amik valóban nem visznek előre, és csak boldogtalanná tesznek. Feláldozni az idődet mérgező negatív emberekre, azt csinálni, amit mások akarnak hosszú távon cseppet sem kifizetődő. Ez a Te életed, Te rendelkezel vele, Tiéd a felelősség is, hogy mit kezdesz vele. Amikor olyan emberekkel találkozol, akik valójában csak hátráltatnak, vagy csak szociális kötelességből tartod fent velük a kapcsolatot, nem igazi vágyból, az a saját energiád és időd felesleges szétforgácsolása. Persze nem könnyű ezt jó lelkiismerettel megtenni, de gondolj arra, hogy mit súg a szíved, mikor magadtól értékes energiát, minőségi időt adsz olyan dolgoknak, embereknek, aminek köze sincs a szíved igazságához. A megfelelés sosem hozza el számodra a boldogságot.

4. Gondoskodj az egészségedről

Amikor fiatalunk vagyunk, egy-egy náthán kívül, szerencsés esetben, nem találkozunk más egészségügyi problémával. Ilyenkor a könyökünkön jön ki a szüleink, a nagyszüleink féltő gondoskodása és figyelmeztetései. Napjainkban mégis korábban találjuk magunkat szembe olyan betegségekkel, kezdődő panaszokkal, amikkel a nagyszüleink csak nyugdíjas éveiben találkoztak. Lehet, hogy néha az agyunkra mennek az örökös féltéseikkel, de bölcs dolog lenne időnként a már tapasztaltabb emberek hibáikból előre okulni, és jó tanácsaikat megfogadni már most. A mostani időkben, sokkal több méregnek és levegő szennyeződésnek vagyunk kitéve, mint nagyanyáink idején. Az életvitelünk tempója, a gyorsan fogyasztott alacsony minőségű élelmiszerek, a kevés alvás, kétszer annyi munka, és nem utolsó sorban a stressz, aminek ki vagyunk téve, nem éppen hálás gondozása értékes testünknek, szervezetünknek és egészségünknek. Közhely, de érdemes lenne komolyan venni, ne akkor kapj észhez, amikor már baj van!

5. Fogadd el magad úgy, ahogyan vagy

A társadalmi sztereotípiák káros téveszméket ültettek el bennünk, és ültetnek el ma is a fiatalokban. A személyiségünktől kezdve, a stílusunkig, a testünkig, meg van szabva a hivatalos trend. Na és? Ne legyél tömegcikk. Pontosan úgy nagyszerű és egyedi, ahogy vagy! Nem csak fárasztó tökéletesnek lenni, nem csak unalmas, de egyenesen mű is! Nincs benne semmi eredetiség. Ezrével mászkálnak öntudatlanul, a magukat el nem fogadó, önbizalom hiánytól, szenvedő “Valaki akarok lenni, de valójában el vagyok veszve” kiáltó, ugyanolyan arcú, Kardashianok, meg Bieberek. Viseld a saját arcod, viseld a saját trended. Csillogtasd meg csodálatos személyiségedet. Szeresd magadat azért, amilyen csak Te lehetsz! Mutasd meg, hogy ki vagy Te igazán! Sportolj, ha jól esik, tegyél az egészséges önképedért, ha úgy még szebbnek érzed magad, de csak is magad miatt tedd, és lásd meg, hogy most is gyönyörű vagy. Ennek a magabiztos kisugárzásnak valódi ereje van, igazi varázsa és ez nem múlandó szépség ezt Te élteted belülről! Hidd el, tündökölni fogsz, minden divatnak számító dolog nélkül is, mert belőled csak egy van!

És te mit tennél meg 30 éves korod előtt? Írd meg kommentben.

Kép: stocksnap.io

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.