Az otthonunknak annak a helynek kell lennie, ami rólunk szól, ami a szentélyünk, ahová visszavonulhatunk egy nehéz nap után, ahol feltölthetjük magunkat energiával. Ezért is nagyon fontos figyelni arra, hogy milyen energia hatja át a lakásunkat. Bemutatok pár egyszerű, de hasznos tippet, amivel otthonod energiaszintjét megtisztíthatod és pozitív irányba növelheted.

#1. Szűntesd meg a zűrzavart

Az otthonod tere pozitív energiát, inspirációt kell hogy sugározzon számodra, ezért nem célszerű, hogy ha káosz, átláthatatlanság uralkodik a lakásodban. A zűrzavar, stagnáló energiát, depressziót eredményezhet. Figyeld meg, hogy mi az, amire már nincs is szükséged, amit már régóta nem is használsz, és ha teheted szabadulj meg az ilyen tárgyaktól, vagy ami még jobb, ajándékozd el őket.

Sokszor tudat alatt bizonyos tárgyakhoz érzéseket kapcsolunk. Figyeld meg, hogy egyes tárgyak mit váltanak ki belőled, vagy mik azok a tárgyak, amik a múltad egy olyan szereplőjéhez kötnek, aki már nem a jelened része és negatív érzéseket kötsz hozzá. Ahhoz, hogy új színt vigyél az életedbe, helyet kell teremtened az újnak, hogy aztán megjelenhessen a fizikai valóságodban is.

#2. Levegő és világítás

A sötét helyek negatív energiákat vonzzanak. Törekedj arra, hogy a lakásodat minél jobban átjárja a fény. Nyiss ablakot, húzd el a függönyöket napközben, és az olyan helyekre, ahová nehezen jut el a természetes fény helyezz el például egy sólámpát. A sólámpa nem csak hangulatos, de jótékonyan hat az egészségedre is. Tisztítja a levegőt és csökkenti a stresszt. Ha a lakásod valamilyen oknál fogva nehezen szellőztethető, vagy ha a levegő minősége nem megfelelő, akkor vedd magad körbe növényekkel. A növények segítenek megtisztítani az otthonod levegőjét és kiegyensúlyozzák a hangulatodat is.

#3. Fehér zsálya

A fehér zsályát évszázadok óta használják a negatív energiák ellen. A zsálya biztonságot hoz a házra, védi és azt tartják róla, hogy távol tartja a kellemetlen betolakodókat. Gyógyító ereje nyugtatja az idegeket, és tisztítja a levegőt. Füstölj el egy kis zsályát a lakásod központi helyén, hogy mindenhová eljusson vagy járd vele körbe a lakásodat, hogy füstje minden sarokba elérjen.

#4. Csengők

A hangok erőteljes gyógyítók, növelik a tér rezgését. Az éneklő tálak, szélcsengők, harangok különböző frekvenciákon szólalnak meg és segíthetnek a pozitív energiaáramlásban, emellett a csakrákra is jótékony hatással vannak. A hangok egyensúlyba hozzák a bal és a jobb agyfélteke működését, stresszcsökkentő, relaxáló hatásúak és csökkentik az aggodalmat. Az otthonodba nyugalmat, békét csempésznek.

#5. Kristályok

A kristályok újra kalibrálják a hely energia rendszerét, mivel képesek elnyelni és megtisztítani a teret a negatív energiától. Rezgésük jótékonyan hat az emberre is. Néhány jótékony kristály az otthonodba:

Hegyikristály: Az “adu ász kő”. Elnyelni a negatív energiát, és megtisztít mindent. Segít felszámolni a stresszt, az aggodalmakat és kiegyensúlyoz. Érdemes számítógép, tv, konyhai eszközök közelében elhelyezni, hogy elnyelje a negatív sugárzásokat.

Rózsakvarc: Megteremti a harmóniát, elősegíti a békét, javítja a kapcsolatokat. Tökéletes pároknak a hálószobában tartaniuk egy rózsakvarcot, ami romantikát csempész az életünkbe, elmélyíti a szeretetet és a bizalmat.

Ametiszt: Segíti a spirituális fejlődést, a szellemi munkát. A stagnáló, elakadt, negatív energiákat elnyeli és hatalmas védelmet nyújt. Jótékonyan hat a kreativitásunkra, felerősíti az intuícióinkat. Érdemes a lakásunk olyan pontjára helyezni, ahol elmélkedünk, pihenünk, vagy dolgozunk.

Jáde: A családi harmónia és a barátság egyik jótékony köve. Földeli az érzelmeket, stabilitást, jó egészséget, szerencsét hoz. Helyezzük a dolgozószobába, a lakás bejáratához vagy a lakás központi területére.

Tigrisszem: Segít távol tartani a negatív energiákat, embereket, helyzeteket. Nagyon erős energia töltő képessége van, csak bizonyos ideig használjuk. Ösztönöz, segít elérni a céljainkat, megerősít. Alkalmas dolgozószobába, vagy olyan helyre, ahol úgy érezzük szükség van egy kis energia pótlásra.

#6. Illóolajok és füstölők

Az illóolajok vagy füstölők, egy másik nagyszerű módja annak, hogy megtisztítsd az otthonodat és elősegítsd az pozitív energiát. A tömjén, a jázmin vagy a szantálfa nagyszerű lehetőséget nyújt erre, mivel elősegítik a védelmet és kifüstölik az alacsonyabb energiát. A citrus félék, mint a citrom, narancs, a boldogságot, a motivációt támogatják. A virágos illatok, mint a rózsa vagy a levendula csökkentik a szorongást, elősegítik a harmonikus kapcsolatokat.

Te milyen módszerrel emeled az otthonod energiarendszerét? Oszd meg a tapasztalataidat kommentben.

Kép: pixabay.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.