Szeretnél elmenni egy jógaórára de fogalmad sincs, hogy melyik ágát válaszd a lehetőségeket böngészve? Attól függően, hogy mire van szükséged, segítünk a döntésben. Szeretnéd kiizzadni magadból a hét során felgyülemlett stresszt, meg akarod dolgoztatni az izmaidat vagy egyszerűen csak lelki feltöltődésre vágysz? Olvasd el, hogy mikor, melyik jógatípust érdemes választanod!

Tipp kezdőknek: Mindenképp vigyél magaddal egy üveg vizet, saját törölközőt és matracot! Nagyon fontos, hogy ne terheld túl magad. A meleg hatására könnyebben nyúlnak az izmok, lazábbak, rugalmasabbak, óvatosan végezd a gyakorlatokat. Fokozatosan szoktasd a tested a terheléshez.

Ha meg akarod izzasztani magad és egy jó adag endorfin adaggal szeretnél távozni az óráról:

Válaszd a Bikram jógát: A Bikram jóga a 70-es évek elején indult hódító útjára. A gyakorlatokat Bikram Choudhury válogatta ki a hatha jóga ászanái közül és állította megfelelő sorrendbe. A teljes sorozat 26 ászanából áll, amelyet 38-40 °C-ra felfűtött teremben végeznek 90 percen keresztül. A gyakorlatok egymásra épülnek, mindig előkészítve a testet a következő ászana végrehajtására. Célja, hogy megdolgozza a test minden egyes részét, friss, oxigéndús vérhez juttassa a belső szerveket, ezáltal helyreállítva egészséges működésüket.

Válaszd a Hot jógát: A Hot jógát szintén magas hőmérsékletű, 28-32 °C-os teremben végzik, azonban a bikrammal ellentétben nem 26 ászanát variálnak, leginkább a vinyasa flow jógára hasonlít. A mozdulatok táncszerűen vannak összekötve, a bikram jógánál változatosabb ág.

Ha le szeretnél adni pár kilót:

Válaszd az Ashtanga jógát: Az Ashtanga kiváló mozgásforma, ha szeretnél megszabadulni a súlyfeleslegedtől és az izmaidat szeretnéd erősíteni. Az ashtanga jóga az ászanákat három sorozatba osztja. Minden sorozaton belül az ászanák pontos sorrendbe vannak rendezve, köztük átvezető mozdulatsorokkal (vinyasa). Így a gyakorlás folyamatosan, megállás nélkül zajlik, és ritmusát a légzés adja

Válaszd a Vinyasa flow jógát: A vinyásza jóga nagyban eltér a többi jógairányzattól: erőteljes dinamikus jógarendszer, a gyakorlás egyhuzamban zajlik. Mindenkinek ajánlható, aki szereti a kihívásokat és a dinamikus mozgásformákat. A vinyasa jógával elérhető eredmények: javítja a test rugalmasságát, építi az izmokat, csökken a zsírszövet, erőt és állóképességet ad, erősíti a szív- és keringési rendszert, megindul a méregtelenítés.

Ha jókedvre vágysz:

Válaszd az Anusara jógát: Az Anusara jóga még szinte újszülöttnek mondható jógafajta, legalábbis a többi ághoz képest. Az Anusara jógát 1997-ben alapította Houstonban egy amerikai jógi, John Friend. Az anusara szó jelentése “könnyed lebegés”. Ez a jógatípus nagyon hamar népszerű lett a jógázók körében, hiszen az órák mindig jó hangulatúak. Ez annak az eszmerendszernek köszönhető, ami az Anusara sajátja, azaz hisznek abban, hogy minden lény, jónak született, a szívet pedig hátrahajlásokkal és kiegyenesedéssel nyitják meg a pozitív energiák előtt. Az Anusara azoknak való, akik nem csak fizikai, hanem lelki fejlődésre, jóllétre vágynak.

Válaszd a Sivananda jógát: A Sivananda gyakorlati rendszer középpontjában áll a test vitalitásának megőrzése, a betegségek esélyének csökkentése, egyszerűen és természetesen fejlesztve a testet. A Sivananda jóga gyakorlatok fontos hangsúlyt fektetnek a relaxációra és a jóga légzésre. Megfelelő a kezdő jógázóknak, mivel ennek a jógafajtának köszönhetően először szinte teljesen ugyan azon gyakorlatsoron keresztül ismerkedhetnek meg a jógával, illetve az ászanákkal.

Kép: pixabay.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.