A Telihold mindig magában rejti egy ciklus lezárását és egy új kör elindítását, de az új év második teliholdja nem csak ezért ígérkezik izgalmasnak. Január 31.-én éjszaka három, egymástól független jelenséget figyelhetünk majd meg rövid időn belül az égen. Egy hónapon belül másodszorra lesz Telihold és szinte egyszerre lesz látható a “kék” hold, a “vérhold”, illetve a szuperhold. Már ebből is érzékelhető, hogy nem mindennapi energiák részesei lehetünk ezen a napon.

Kék holdnak nevezzük az egyazon hónapon belüli második teliholdat. Ez a jelenség nem túl gyakori, általában két-három évente kerül rá sor. A szuperhold az a jelenség, amikor a telihold az égitest pályáján a lehető legközelebb fekszik a Földhöz. Ilyenkor az objektum látszólagos mérete és fény ereje is nagyobb a megszokottnál.

A Hold ezen a napon a Rák csillagkép elengedő lábánál fog járni, a levágást szimbolizáló ollójánál. Most nem csak a Telihold energiája miatt lesz lehetőségünk minden olyan helyzetet, minket nem szolgáló kötéseket, személyeket, magunk mögött hagyni, amik már csak visszahúznak, hanem azért is, mert a Rákkal analóg a múltbéli szálak, különösen érzelmi szálak, elengedését is segíteni fogja ez az égi jelenség.

A Telihold energiája minden hónapban betekintést ad a következő hónap feladataira, feszítő helyzeteire, ellentétes poláris minőségeire (Nap szemben a Holddal) ami jelen esetben a biztonságunkat és a függőségeinket (különösen párkapcsolati) fogja érinteni. Érdemes ezeket a kérdéseket jól végig járni ezen a napon magunkban és engedni, ami feljön, ránézni, mert most lehet, most van rá szemünk és érzékünk, hogy felhozzunk magunkból minden segítséget, hogy jól vizsgázzunk az előttünk álló hetekben, hogy felszabadítsuk önmagunkat ezek alól a lehúzó minőségektől.

Az Oroszlán uralkodó bolygója a Nap, aki az ösztönvilágunkat szimbolizálja és ő fogja bevilágítani a tudattalan félelmeinket (Hold) és segít ezen minőségeket megtisztítani és elvágni minden múltbéli terheinket, amiket már régóta cipelünk (Rák olló csillakép). A Rák csillagkép a belső otthonunkat is szimbolizálja, a hozott mintáinkat, illetve a befogadás lehetőségét nyitja meg a lelkünkben. Vizsgáljuk meg magunkba, hogy ezekkel a fogalmakkal, hogy állunk vagy éppen mi dolgunk lehet most velük? Mi vár ezekből elengedésre és mit kéne magamhoz ölelnem ebből? Micsoda véletlen, hogy egyébként a Rák jegy uralkodó bolygója a Hold. Látjuk, ahogy az energiák oda-vissza bekapcsolják egymást? Ezzel is felhívva a figyelmet arra, hogy ez egy kiemelten fontos energetikai nap lesz többszörös erővel támogatva.

Amikor a Nap bevilágítja a Holdat, ahogy azt teszi minden egyes Telihold idején, lehetőségünk van teljes életnagyságban érzékelni a lelkünket. Itt az idő elengedni minden olyan erőt magunkban, helyzetet, személyt, amik vagy akik visszatartanak minket, hogy sorsfeladatunkat felvállaljuk és véghez vigyük. Kérdezd meg magadtól, hogy valóban abba az irányba haladsz éppen, amerre a szíved húz vagy csak valami mögé rejtőzől, mert félsz elindulni a szíved hívására? Az önmagunkkal szembeni könyörtelen őszinteségnek jött el az ideje.

A Nap a Vízöntő csillagképében lubickol, megtisztítva előttünk a jövőképet, hogy tisztán láthassuk, mit is szeretnék elérni igazán. Bátorsággal vértez fel minket, hogy mondjuk ki, ismerjük el, már egy ideje csak a megszokásaink rabjai vagyunk és olyan dolgokat erőltetünk az életünkben ragaszkodásból, aminek már réges-régen lejárt az ideje. Ezek a ragaszkodások tartanak még vissza, hogy elinduljunk szívünk igazi vágyaiért, de most lehetőségünk van ezeket elvágni, lezárni, szeretettel búcsút inteni nekik. Ne felejtsük el, hogy a Vízöntő két bolygója is bekapcsolódik ebbe a tisztító folyamatba vagyis a Szaturnusz és az Uránusz. A Szaturnusz nem fog semmit sem átmenteni, ami már nem menthető, ami már nem életképes és az Uránusz is lefogja rombolni a régit, a már elavultat, hogy a helyébe egy igazi remekművet építhessünk. Hozhat briliáns megoldást, régóta húzódó elakadt ügyek kimozdítására, hirtelen, váratlan helyzeteket, melyek új szintre emelik az életünket vagy a szóban forgó megrekedt állapotokat, de amit már nem lehet emelni, amiben már nincs fejlődés, azt a Szaturnusz nem engedi, hogy tovább szorongassuk, elveszi tőlünk vagy arra kér engedjük el, a mi érdekünkben, mert valami sokkal jobbat tartogat már a számunkra.

A biztonságot ne kívül keressük, ne másokba kapaszkodjunk, hanem belül, magunkban találjunk rá a stabil erőnkre, képességeinkre és önmagunk szeretetére, mert ez az egyetlen állandó az életünkben, amiért mi felelhetünk és amit igazán a kezünkben tarthatunk. Minden más rajtam kívül álló dolog, mulandó, de biztosan változó. Egyedül magamban teremthetem meg a stabilitást és a biztonságos támaszt, amíg ezt kívülről vágyom addig fűggő, kiszolgáltatott, bizonytalan én vagyok, nem szabad lélek.

Spirituálisan nézve, azokban a hónapokban, amikor két teliholdas éjjel van, olyankor a teremtőerő is hatványozottan működik. A kívánságoknak, a vágyainak, az akaratunknak, a szómágiának, ilyenkor sokkal nagyobb ereje van, és ezért nagyobb valószínűséggel válhatnak valóra. Az idő tökéletes egy kis lélek rituáléra, aki szereti az ilyesmit, gyakorlattal összekötve ünnepelni. Sokan viccesnek tartják az efféle listát írunk, jelképesen elégetjük című játékokat, ám ezeknek a rituáléknak az ősi időkben is fontos szerepük volt és hittek benne. Egy dolgot életre kelteni, teremteni, előhívni, mind három síkon tudni kell. Nem elég gondolni, érezni, az anyag szintjén is meg kell cselekednem, hogy a várt hatás ne maradjon el. Erre pedig kitűnően alkalmas egy kis sajátos, meghitt szertartás.

Csodálatos megélések, sok felismerést kívánok!

Kép: pixabay.com

unsplash.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.