A mai pörgős, modern világban nagyon nehéz lelassulni, megtalálni a belső nyugalmunkat, pedig fontos lenne, hogy az elménknek megadjuk a pihenést. Összegyűjtöttem 8 egyszerű dolgot, amivel ez lehetséges lehet!

#1. Kapcsold ki a telefont

Az utóbbi időben, a napi stressz egyik forrása számomra az okostelefonom. Felébreszt, aztán minden percenként hangjelzést ad, emlékeztetőket, Facebook értesítéseket, e-maileket, szöveges üzeneteket, hívásokat, amíg az akkumulátor 10% -ra csökken, és a telefon ordítani kezd a töltésért. Kapcsold ki az összes felesleges értesítést és riasztást, és ha tényleg szükséged van egy kis békés időre, a telefon kikapcsolása az egyik legjobb dolog, amit tehetsz. Lehet, hogy hiányolni fogsz néhány fontos közösségi hírt és néhány fotót a legjobb barátod macskájáról, de csak azért, mert már függsz tőle, átvette feletted a hatalmat. Káros szokás, tudatosan kapcsold le magad róla, megéri.

#2. Meditálj.

A meditáció remek időtöltés ebben a túlhajszolt életvitelben, melyben élünk. A napi 10 perc meditáció, elcsendesedés is jelentősen javíthatja az életünket. Amikor meditálsz, megtanulod, hogy ne csak az agyadat, hanem a környező hangokat is leállítsd. Kezd el lassan (mondjuk 5 perccel) és fokozatosan növeld a meditációs idődet.

#3. A víz gyógyító ereje

Ha folyó, tó, tenger vagy óceán közelében élsz, akkor nagyon szerencsés vagy! Menj el hajókázni, vagy egyszerűen csak ülj le kicsit a partra, hogy megtaláld a békét és csendet az emberektől távol, és kizárd a városi zajokat. A megnyugtató hullámok, a szél és a víz közelsége, harmóniát teremt az érzelmi állapotunkban.

#4. Válaszd néha a természetet a nyüzsgés helyett

Ha van rá lehetőséged, menj el néha egy erdőbe, a hegyek közé, vagy egy nemzeti parkba kirándulni, sétálni túrázni. Szakadj el a várostól egy kicsit. A szellemi és lelkibékénket semmi sem tölti fel jobban, mint a természet energiája. Vigyél magaddal egy könyvet, vagy csak szívj magadba egy kis friss levegőt. Teljesen más emberként térsz haza egy természetben töltött nap után. Ha teheted, iktasd be az életedben rendszeresen, hogy az énidőd egy részét zöldövezetben töltöd.

#5. Csak hajts

Van, aki szeret zenét vagy hangoskönyveket hallgatni vezetés közben, de szerintem néha vezetésközben is megengedhetnénk magunknak, hogy beiktassunk egy kis pihenő időt, amikor csak kivezetjük magunkat a gondolatainkból. Beülni az autóba és csak menni céltalanul, ismeretlen helyekre, barátságos kis utakon. Ez sokkal jobb időtöltés, mint bámulni otthon a tv-t. És ha már zenét hallgatsz közben, akkor lejátszhatsz valami olyat, amit igazán szeretsz, ami feltölt, a rádió helyett.

#6. Olvass

Az olvasás egy teljesen más szellemi síkra képes repíteni az embert. Akik szeretnek olvasni, azok tudják ezt igazán. Mindegy, hogy milyen műfajban olvasol, a lényeg, hogy az elméd fókuszát a mindennapi problémákról áthelyezd egy sokkal békésebb állapotba. Az olvasás tudattágító, függetlenül attól, hogy milyen témába mélyedsz el. Egy regény épp úgy megnyitja a szellemi és kreatív erőidet, ahogyan egy filozófiai könyv.

#7. Használj füldugókat

Olykor a békét és a csendet megtalálni egy lehetetlen küldetés, de egy pár jó füldugóval minden helyet csendes hellyé változtathatsz. Fektess be például egy jó pár zajcsökkentő fejhallgatóba, vagy csak jó minőségű habszivacsos füldugóba. Vedd elő, amikor úgy érzed, hogy kicsit kikapacsolnád magad körül a világ zaját.

#8. Tartsd távol a TV-t és a rádiót

Sokan közülünk megszokásból bekapcsolja a tv-t vagy a rádiót. Az igazán tudatos embernek nincs szüksége felesleges, stressz növelő hírekre, népbutító műsorokra, melyekre az csak értékes idejüket pazarolják. Ezt az időt fordíthatnánk a családra, a közösen eltölt hasznos időre és figyelemre is.

Kép: unsplash.com/Ravi Roshan

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.