Ábrándozunk és csak nézünk a semmibe, miközben az elménk akaratlanul átveszi felettünk az irányítást. Belevisz minket kisded játékokba, egoharcokba, ahol a múltban átélt félelmeink újjáélednek. Az elme ezzel a kis figyelemeltereléssel, máris kiszakít a jelen csodálatos és megismételhetetlen pillanatából és mi önkéntelenül nyitjuk ki Pandora szelencéjét.

Sokszor ezek a belső utak, amiket a fejünkben követünk, rossz emlékek, szenvedések és régi fájdalmas tapasztalatok, megkövesült hitrendszerek, melyek fogságban tartanak. Egy kis gyakorlással könnyedén kikapcsolhatjuk az automata pilóta üzemmódot és visszatérhetünk a pillanatba. Számos kutatás bebizonyította már, hogy például azok az emberek, akik rendszeresen meditálnak, sokkal több időt töltenek a jelen pillanatban, elméjük kevésbé vándorol el a múltba vagy a jövőbe, és sokkal kiegyensúlyozottabbak.

Figyeld a tested

Figyeld meg, hogy van-e valamilyen feszültség a testedben. Amikor a test nyugodt, akkor lelkileg és mentálisan is kiegyensúlyozott vagy. Ha feszültséget vagy stresszt észlelsz, sokszor egy egyszerű légzőgyakorlattal is segíthetsz magadon. A feszes izmok kiaknázására pedig használhatsz nyújtást.

Kütyük hálójában

Nézd meg mennyire függsz a telefonodtól, a laptopodtól, a tévétől. Néha szentelj magadra egy kis időt, amikor ezeket a kütyüket teljesen kikapcsolod vagy figyelmen kívül hagyod őket. Legyél együtt a családoddal vagy barátaiddal, vegyél részt több társas rendezvényeken. Ügyelj arra, hogy ezeket a dolgokat nem használod a nap bizonyos időszakaiban.

Ébreszd fel a kreatív, játékos énedet

Ébreszd fel a gyermeki énedet. Legyél kreatív. Rajzolj, táncolj, vagy barkácsolj. Az alkotás művészete segít szabadjára engedni a fantáziádat és az elmédet is megnyitja. Ha olyan dolgokat teszel, amelyek örömet szereznek, akkor sokkal jobban átéled a létezést, a jelent és kevésbe élsz a fejedben.

Tudatos légzés

Ez egy egyszerű gyakorlat, az eredményei mégis káprázatosak. Mindössze annyit kell tenned, hogy a figyelmedet a lélegzésedre fordítod, tudatosan részt veszel a ki és belégzés folyamatában.

Ha ezt teszed, már nem is gondolkodsz. Nem kell erőfeszítéseket tennünk azért, hogy a gondolkodást megállítsuk. Ha azon kapod magad, hogy már megint elvittek a gondolataidat és felesleges dolgokon agyalsz, csak fordítsd a figyelmed a lélegzetedre.

Neked mikor a legnehezebb kontrollálni az elméd? Oszd meg kommentben a tapasztalataidat.

Kép: unsplash.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.