Mind küzdünk valamivel az életben. Aggódunk, halogatunk, félünk, nem érezzük elég értékesnek magunkat, nem találjuk a társunkat, azt szeretnénk, hogy több pénzünk legyen, a listát a végtelenségig lehetne folytatni. Buddhának igaza volt, amikor azt mondta, hogy a boldogtalanság elsődleges oka a vágy és a ragaszkodás.

Amikor igazán ránézel ezekre a problémákba, ráébredhetsz, hogy ezek önállóan jöttek létre. Valóságosnak tűnnek, de csak mert létrehoztuk őket a fejünkben. Sokszor mi ragadtuk őket magunkhoz, a figyelmünkkel, ahelyett, hogy elfogadnánk azt, ami tényleg van és ami jó, ami nem a hiányról szól, hanem a bőségről.

Minden probléma csak a fejünkben létezik. A legfontosabb, hogy az életet lássuk olyannak amilyen. Az élet szép, tele lehetőségekkel és nem utolsó sorban apró örömökkel. Csak fogadd el és tapasztald meg a pillanatot úgy, ahogyan az felkínálja magát neked.

Íme néhány igazság az életről, amit elsőre talán nehezen fogadunk el, de ha mégis sikerül, hosszú távon megkönnyítjük vele az életünket.

Az életünk felett nincs teljes kontrolunk

Sok olyan dolog van az életben, amit nem tudsz irányítani. Igen, ez nem túl jó, de ez van. Viszont van egy dolog, ami felett mindig van hatalmad, még pedig az, hogy hogyan reagálsz bizonyos helyzetekben.

Az elvárásaink miatt szenvedünk a legtöbbet

Az elvárások általában csalódást okoznak, mert legtöbbször semmi sem úgy alakul, ahogyan azt gondoltad. Az elvárások megölik a dolgok természetes növekedését, szabad kibontakozását, leszűkítik a lehetőségeket. Saját magadtól is elveszed azt a lehetőséget, hogy a lehető legjobbat tapasztald meg az életedben, csak mert keretek, elvárások közé szorítod az elméd. Próbálj megszabadulni az elvárásaidtól és egyszerűen élvezd az életet, ahogy van.

Minden tökéletesen tökéletlen

Ha mindig arra vársz, hogy “majd ha..” akkor elmegy melletted az élet. Soha nincs tökéletesebb pillanat a mostnál. Itt mindig, minden készen áll ahhoz, hogy már is azt éld, aki lenni szeretnél. A tökéletesség illúzió, nem létezik.

Az aggodalom időpocsékolás

Semmi sem fog változni az életedben attól, hogy csontig rágod a körmöd és nyugtalan vagy. Próbálj a félelem helyett a megoldásra koncentrálni, mert az utóbbi előre visz, míg az aggodalom csak hátráltat.

A legnagyobb leckéket a nehéz tapasztalatok útján értjük meg

Néha meg kell mászni a sziklafalat ahhoz, hogy gyönyörű látványban legyen részed. Lehet időközben vért izzadsz, de a végeredmény minden nehézségért kárpótol.

A boldogsághoz kevesebb dologra van szükséged, mint gondolnád

Sokan úgy gondolják, hogy ha több anyagi bőséget halmoznak fel az életben, akkor boldogok lesznek. De ez egyszerűen nem így van. Az anyagi javak megszerzésének öröme nem sokáig tart és ahogy valamit megszereztél, máris újakat kívánsz. Mohóság. Az igazi boldogság nem megvehető és nem kívül kell keresned. Azért nem elég sosem az, ami már van, azért érzed a hiányt, mert nem vagy elégedett azzal, aki már most is vagy.

Könnyebb ragaszkodni, mint növekedni

Az elengedés és a változás művészete azt jelenti, hogy felismerjük, hogy bizonyos dolgok történetünk egy része, de nem az egész sorsunké. Merünk elindulni ezt felfedezni és kibontakoztatni. A megrekedés helyett, izgalommal vetjük bele magunkat az ismeretlen kihívásokba, nem kapaszkodunk olyan dolgokba, emberekbe, amiket csak a biztonság miatt szorongatunk már.

Ha van gondolatod, tapasztalatod a témával kapcsolatban, írd meg kommentbe.

Kép: pixabay.com

pexels.com/Nina Uhlíková

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.