A megfelelési kényszer, a beilleszkedés, olyan méreteket öltött a tudatunkban, hogy időközben kinőttük a saját szerepünket, elfelejtettük, hogy mi az, amire igazán szívből vágyunk és ezeket az álmokat lecseréltük azért, hogy.. miért is? Mert túlságosan is érdekel minket az, hogy kinek mi lenne a véleménye rólunk, hogy ha vállalnánk azt, akik igazán vagyunk? Tényleg annyira lényeges ez? Milyen természetellenes szokást szedtünk fel út közben, nem igaz? Ebben a bejegyzésben szeretném megmutatni, hogy miért válaszd mindig önmagadat mások helyett.

Semmi sem tart örökké

Ha azt hiszed, hogy hibáztál, csak azért, mert hallgattál végre a szívedre és emiatt esetleg elítéltek, kinevettek, emlékezz arra, hogy minden csoda három napig tart és ezután, már senki sem fog emlékezni a botlásodra. Nem mellesleg, miért is szégyenkeznél valami olyanért, ami Te vagy, ami a Te igazságod volt, akkor is, ha azzal mások nem értenek egyet vagy furcsán néznek emiatt rád? Csak a pillanat örök és a Te kezedben van a döntés, hogy az életedben a saját boldogságodra törekedsz vagy arra, hogy mások jóváhagyják az életedet.

Nem tudod elkerülni az ítélkezést

A világon sok ember elmehetne bírónak, mert mások élete felett tökéletesen képesek pálcát törni és szeretnek is. Az az igazság, hogy mindig lesz olyan, akinek szálka leszel a szemében, amikor Te ragyogsz és amikor mersz igennel válaszolni a szíved hívására. Tudod miért? Mert rengetegen nem merik ezt megtenni és Te éles tükör leszel a szemükben ilyenkor, hogy ezt a hibát újra és újra elkövetik önmagukkal szemben. De ez ne fékezzen le, inkább gondolj arra, hogy a bölcs ember ezt felismeri, a szamár meg tanul a saját kárán, egyszer. Legyél büszke magadra azért, mert van bátorságod az lenni, azt élni őszintén, aki vagy. Sokan nem tudják, hogy ezt hogyan csinálják.

De most komolyan, kit érdekel?

Ha mindenki a saját háza táján söprögetne, a világban igazi béke lenne. Na de nem baj, felőlem jöhet söprögetni a szomszéd is, ha ennyi ideje van, hogy még az én portámra is jut energiája. Nem érdekel! Lepereg, mert én tudom, hogy amit teszek, az az én igazságom, az én leckém és nem szükséges, hogy ezt más megértse vagy helyeselje, csak az számít, hogy én, mit fogok belőle tanulni és megélni.

Nem hagyom, hogy a saját félelme, amit kivetít rám engem is befolyásoljon. Meghallgatok másokat és amit hasznosnak találok, azt talán még meg is fogadom, de végül a saját szívem szerint fogok dönteni, mert én tudhatom igazán, hogy nekem mi a jó és nem más. És neked mi a jó? 

Vedd észre a saját ítéleteidet

Ha mégis nagyon szeretnél adni valaki véleményére az életedben, az a valaki Te legyél. És hogy miért van ebben is csapda? Észrevetted már, hogy sokszor önmagaddal szemben vagy a legkritikusabb? Jó, ha az embernek van egy egészséges önkritikája, de figyeld meg, hogy a nap folyamán, hányszor ítélkezel önmagad felett. Ezek a berögzött önostorozások, sokkal károsabban hatnak ki az életedre, mint a környezetedből eredő ítélkezések.

Légy jóban önmagaddal, hiszen Te vagy az örök és egyetlen igazi társad az életedben. Támogasd magad és bírálat helyett, vedd észre többször, hogy mennyi jó képességgel rendelkezel és milyen sok csodálatos dolgot értél már el az életedben.

Amikor igazán önmagadat éled és nem másoknak akarsz már megfelelni, hanem mered a szívedet választani és bízol az életed mozaikdarabkáiban, akkor egyszerre csak minden a helyére kerül körülötted. Ez az a pont, amikor szabad leszel és boldog.

Téged miért érdekel mások véleménye? Mennyire tudnak hatni rád, hogyan kezeled? Oszd meg a tapasztalataidat kommentben.

Kép: stocksnap.ip

unsplash.com

 

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.