Hallottál már korábban a földelésről? Ha még nem, ne aggódj, nem vagy egyedül. A közelmúltban végzett tanulmányok szerint a „földelés” potenciális megoldás lehet számos problémára, mint például a krónikus degeneratív betegségekre, álmatlanságra és még a stresszre is. Most már biztos vagyok benne, hogy Te is kíváncsi vagy, mi a fene az a földelés?! Lássuk!

A földelés egyszerűen azt jelenti, hogy a lábaidat a talajon, cipők vagy zokni nélkül, azaz mezítláb érinted a földhöz. Így a lábaid közvetlenül érintkezni fognak a Föld erőteljes negatív töltésével.

Ez a töltés „elektronban gazdag”, amely jó antioxidáns és szabad gyököket felszabadító elektronokat szolgáltat. Gondoltad volna?

Csökkenti a gyulladást és a fájdalmat

Az Inflammation folyóiratban megjelent tanulmány szerint, a földelés hozzáférhető és természetes módja lehet a krónikus gyulladás és az autoimmun betegségek csökkentésére és megelőzésére.

A kutatás szerint a földelés „mérhető különbségeket okozhat a fehérvérsejtek, a citokinek és a gyulladásos válaszban résztvevő más molekulák koncentrációjában”.

Sőt, a földelésről úgy találták, hogy csökkenti a fájdalmat és megváltoztatja a keringő neutrofilek és limfociták számát.

Javítja a vérkeringést

Egy másik tanulmány, a Kaliforniai Egyetemen megállapította, hogy egy óra mezítlábas séta a földön, elősegíti a véráramlás szabályozásának jelentős növekedését hatva a fejre és a törzsre, ami fokozhatja a bőrszövet javítását, egészségét és vitalitását, valamint optimalizálja az arc megjelenését.

Fokozott lazítás

A Mentális és Fizikai Egészségügyben megjelent tanulmány szerint, egy órás földelés csökkenti a stresszt és hatékonyabb pihenést nyújt, mint egy kényelmes, párnával és takaróval eltöltött idő a fotelben.

Csökkenti a vér viszkozitását – ami a szív- és érrendszeri betegségek egyik fő tényezője

A Journal of Alternative and Complementary Medicine című kiadványban megjelent, hogy a földelés növeli a felszíni töltést az RBC-ben(vörösvértestek) és ezáltal csökkenti a vér viszkozitását és a zsugorodást.

Így arra a következtetésre jutottak, hogy a földelés lehet „az egyik legegyszerűbb és mégis a legfontosabb beavatkozás a szív- és érrendszeri kockázat csökkentésére”.

Javítja az alvást

Egy tanulmányban a résztvevők 8 hétig a földön aludtak egy vezetőképes matrac pad használatával.

8 hét elteltével megállapítást nyert, hogy a földelés javíthatja a cirkadián ritmust és csökkenti az alvászavarokat, a fájdalmat és a stresszt.

Ez minden bizonnyal egy érdekes gyakorlat és ha megtehetjük, az egészségünk javításának érdekében, ugyan miért ne érne meg egy próbát? Mindössze egy óra a szabadban, mezítláb és frissebbek, egészségesebbek lehetünk, mint azelőtt.

Kép: unsplash.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.