Amikor meghalljuk a karma szót, gyakran az jut róla eszünkbe, hogy valami „rosszat” csináltunk, és ez az igazságszolgáltatás következménye, megérdemeljük. Ez elég sablonos gondolat, hogy mi is a karma valójában.

A karma szanszkrit eredetű szó, mely cselekvést jelent és mint tudjuk, nem egy vákuumban élünk, minden fellépésnek köszönhetően, a reakció eredményeként létrejön az ok-okozat. És ez mind pozitív, mind negatív is lehet. A fájdalom és a boldogság felfelé és lefelé irányuló, soha véget nem érő ciklusa miatt, a bölcsek és misztikusok a szenvedés, az elkülönülés, a társadalomtól távol eső karmikus kötődések és zavarások megkönnyítésére törekedtek, többek között azért, hogy a lehető legtisztábbak maradhassanak.

Persze nem tehetjük meg mind, hogy elmeneküljünk a himalájai barlangba, viszont mi is megtisztíthatjuk és visszaállíthatjuk a karmánkat pozitívabb ok-okozati ciklusra, egy kis gyakorlással és tudatossággal, miközben továbbra is aktívan részt veszünk a társadalomban. Íme pár tipp, hogy hogyan!

#1. Sorold fel mind azt a dolgot, amiért hálás lehetsz most. Le is írhatod őket és magadnál tarthatod, így minden alkalommal emlékeztethet téged a jó dolgokra és segít visszaterelni a pozitív érzéshez, amikor éppen nehéz helyzetben vagy.

#2. Írj levelet a megbocsájtásról annak, aki úgy érzed, hogy megbántott téged. (Nem szükséges elküldeni, önmagában a megbocsájtás feloldódást hagy maga után és lehetővé teszi, hogy neheztelés nélkül élj tovább, ami egyébként keserűséget okozna, karmikus kötelékeket, mert a harag és a szerelem egy olyan energia, amely megköt.)

#3. Írj bocsánatkérő levelet annak, akit megbántottál. (Ezt sem szükséges elküldened, ha nincs rá lehetőséged.)

#4. Gyakorolj véletlenszerű cselekedeteket a kedvességért, anélkül, hogy cserébe viszonzást várnál. Ez lehetővé teszi, hogy az egodnak szüksége legyen a jövőben a visszajelzésre.

#5. Ellenőrizd a cselekedeteid mögötti szándékokat. Vársz valamiféle jutalmat vagy visszajelzést, hogy az egodat kielégítsd? Tényleg csak rólad szól és a szíved szerint cselekedtél?

#6. Gyakorold az önismeretet minden nap, feszegesd a vélt személyiséged határait. Meditálj és igyekezz a középpontodban maradni, amennyiszer csak képes vagy rá.

#7. Bárhová is mész, törekedj arra, hogy adj a világnak, járulj hozzá a létezés öröméhez, tedd szebbé a saját és mások életét.

#8. Ne törődj azzal, hogy mások mit gondolnak vagy mondanak rólad.

#9. Mindig próbáld meg elképzelni, hogy milyen lehet a másik cipőjében járni, mielőtt ítélkeznél felette. Ez őszinte empátiára tanít.

#10. Ismerd fel, hogy soha nem ismerheted mások történetét, ahogy ők sem a tiédet.

Te mit teszel azért, hogy ne indíts el rossz karmát? Mennyire figyelsz másokra? Tudsz adni önzetlenül?

Kép: pixabay.com

unsplash.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.