Egy pozitív Bika szülöttének alapvető jellemvonása a megbízhatóság. A kielégítő munkához stabil, nyugodt, háttérre van szüksége, az érzelmi és anyagi biztonság, mindennél fontosabb számára. Józan ésszel rendelkezik, gyakran merev, földhöz ragadt, hiszen a Föld elem egyik képviselője a Bika.

Élete során kihívás számára, hogy felismerje, a rugalmasság elengedhetetlen feltétel az élet bármely területén és néha, még a jól átgondolt döntéseket is meg kell változtatnia. Elért eredményei külső jeleként, gyakorta anyagi javakkal veszi körül magát, mintegy ezzel is bizonyítva önmaga előtt társadalmi előrejutását.

A birtoklási vágya az egyik nagy hibája. Gyakran a társa is egy jól őrzött tulajdon lesz, bár minden bizonnyal szeretett és csodált, de makacsul sajátjaként tekintett értéktárgy, semmint szabad ember. Jellemző rá a körültekintő és célratörő, határozott gondolkodás. Legszembetűnőbb adottsága, az életnívó és a karrier állhatatos építése. Soha nem a rövidebb utat választja. Egyik legvonzóbb tulajdonsága, a sokféleképpen megnyilvánuló természetes báj, hangja például rendszerint lágy és halk. Úgy tűnik, mindig van ideje meghallgatni és bátorítania mindenkit, akinek erre szüksége van.

A Bika uralkodó bolygója a Vénusz, így nagyon fontos számára a kiegyensúlyozott társkapcsolat, ez nagyban befolyásolja és meghatározza az életét. A Bika szülöttének szüksége van a harmóniára, az érzelmi biztonság számára létfontosságú, és igen hűséges társ. A kiegyensúlyozott Bika végtelenül kedves, gyengéd és türelmes partnerével szemben. Szinte ég a vágytól, hogy nagylelkűen és gálánsan kifejezhesse szeretetét. Erősen szexuális beállítottságú, figyelmes és nagyon odaadó szerető. Vele nem lesz hiány érzéki örömökben, sem kényelemben, amihez a jegy szülötte igen csak ragaszkodik. Ő igazán az élvezetek hajszolója.

Egy Bika célja a jó kedélyű, kellemes, kényelmes és nagyon fontos: biztonságos élvezetekkel teli élet kialakítása. Semmit sem von meg magától és azoktól, akiket szeret. Hajlamos arra, hogy bizonyos dolgokat gyűjtögessen, felhalmozzon, hiszen birtokolni akar, ez az alapvető ösztönös mechanizmusa.

Hivatásában is fontos, hogy a munkahelye a munkáról szóljon, legyenek célszerű eszközök, berendezések, jól használhatóak, átlátható környezet vegye körül. Nagyon jó érzéke van az üzlethez, az értékteremtéshez. Általában sikeresek, ha megtalálták a számukra megfelelő hivatást, amiben előreléphetnek és kiteljesedhetnek. Otthonában inkább a kényelem a fontos, mint sem a trend. Egy Bika lakása, élettere a stabilitásról szól.

Ha egy Bikával szeretnél kapcsolatot létesíteni, tárgyalni, válaszd meg jól, a találkozó helyét. Legyen nívós, de ne túl hivalkodó és az ott áradó stílus ne legyen túl tolakodó. Kérdezd meg, hogy ő mit ajánl, hova menne szívesen? Egy Bikához rengeteg türelemre lesz szükséged, amíg elhatározza magát, de akkor elindul igazán, kitartóan.

Jelleme pozitív, normál üzemmódban szilárd, stabil. Ennek a szilárdságnak a legfontosabb eleme, hogy mindig a saját véleményére támaszkodik, saját tapasztalataiból indul ki. Ez részben jó, hiszen nem naiv, ugyanakkor, nehezen is enged be más nézőpontot, sokszor megnehezítve ezzel a saját életét is. Nagyon makacs öszvér, és ez az állhatatossága sokszor akkor is kitart, ha teljesen értelmetlen dolgot vett a fejébe. Még a kudarc után is képes sokáig kitartani, mire belátja az a valami nem az ő útja.

Nagyon jó lelkű, tele van szeretettel, bár nehezen enged betekintés érzelmi mélységeibe, de segítőkészen fordul a világ felé. Ő gyakorlati megoldásokat kínál, azért, mert elvárja, hogy Te is tegyél magadért. Kedveli a vidámságot, igényli a szeretetet, ha valaki igazán fontos neki, azért nagyon sok mindenre képes, de ha megrendül benned a bizalma, akkor az örök érvényű marad. Számára nagyon fontos, hogy bízhasson a másikban. Kedves, jó lelkű, közvetlen, barátságos, tele humorral, de ezt titkon tőled is elvárja. Viszont van egy láthatatlan határvonal a közvetlenségben és a bizalmasságban, amit ha átlépsz, elég egyetlen szó, egy rosszul elsütött tréfa, oda a bizalomkörnek és a Bika meghátrál, elhatárolódik és nem biztos, hogy újra megnyílik. Ekkor a játszmát elvesztetted, megjegyez magának, óvatos lesz veled, vagy egyszerűen kizár a köreiből.

Egy Bikának nincs szüksége arra, hogy valaki kioktassa, vagy megkérdőjelezze az értékrendjét. Neki igen is van álláspontja és ezt tiszteletben kell tartani, hagyni hogy tegye azt, amit ő szeretne. Nem szereti azt sem, ha valaki nem egyenes, nem őszinte és titkolózik, az ilyen emberrel szemben inkább megtartja a két lépés távolságot, ha nem többet. Biztonsági vágyából adódóan hajlamos lehet akkor is gyanakvó lenni a másikkal szemben, amikor erre semmi oka nincs, csak a másik is nehezen tud megnyílni.

Ő jobban szereti, ha valami nem lóg a levegőben, hanem a szálak el vannak varrva, és a másik stabil konstrukcióval áll elő. Teljesen elbizonytalanítja a ködös beszéd, és úgy fogja érezni, számára itt nincs meg a megfelelő biztonság, amiben hátra dőlhet, amiért megéri neki beleadni szívét- lelkét. Mindenben szeret a biztosra menni, nem szeret kockáztatni. Mind a tárgyi, anyagi, vagy szellemi értékek terén nagyon határozott értékrendet vall, olyan ember, aki kiszámítható, akivel mindig tisztában lehetsz.

Kép: pixabay.com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.