A keleti filozófiai hagyománya kiemelten hangsúlyozza, hogy az ember sorsa mennyire összefonódott a világegyetem többi részével. Minden hatással van ránk, ami a világegyetemben történik és ez fordítva is igaz. Mai gyakorlatában a feng shui tanácsot adhat nekünk, hogy miképpen alakítsunk ki egy olyan környezetet, amely kényelmet, támogató energiát és biztos alapot nyújt nekünk.

Napjainkban a feng shuiból kihagyhatatlan a természeti környezetünkkel való törődés. Egyre jobban tudatára ébredünk annak, hogy a modern technológia bizonyos vonatkozásai, az általunk felhasznált, valamint a légtérbe kibocsátott anyagok tartós károsodást okoznak nem csak a környezetünknek, de saját egészségünknek is. A feng shui annak a lehetőségét kínálja, hogy a környezetünkkel való harmonikus együttélés révén egészséghez, boldogsághoz és jó közérzethez jussunk.

Feng Shui alapjai

A Feng Shui azon az elgondoláson alapul, hogy minden anyag rezonál a Chi-val vagy az energiával. Ez, az ókori taoista elképzelésekből ered, amely abból a meggyőződésből fakad, hogy minden körülöttünk, egymáshoz és hozzánk is kapcsolódik. A Feng Shui egy ősi kínai művészet és térrendezés tudomány, amely több mint 5000 éve létezik.

Kínában született meg ez az irányzat és azzal foglalkozik, hogyan lehet egyensúlyt teremteni egy adott tér energiáival, hogy elősegítse a jó egészséget és a szerencsét a benne lakók számára.

A Feng jelentése a szél és a Shui jelenti a vizet . A kínai kultúrában ez a két elem a jó egészséghez kapcsolódik, és ma is jó szerencsésnek bizonyul. Míg a rossz Feng Shui rossz szerencsével vagy szerencsétlenségével jár.

Ha az otthonod zsúfolt, rosszul világít vagy a bútorok hiányosak, az életünkben akadályok keletkezhetnek, amelyek a növekedés lehetőségeit, a Feng Shui elvek szerint, akadályozzák. A kis változások az otthonunkban segíthetnek a dolgok megváltoztatásában, energiáink kiegyensúlyozásában.

Feng Shui otthon

Számos módon lehet pozitív energiát létrehozni az otthonunkban a feng shui-val. Nem kell nagyon mélyen beleásnunk magunkat a feng shui világába ahhoz, hogy kis változásokat, eredményeket elérjünk. Már az is elég, ha egyszerű, alap feng shui technikákat alkalmazunk.

Rendetlenség felszámolása

Ha felhalmozod a dolgaidat és emiatt rendetlenség vesz körül, az azt jelenti, itt az ideje, hogy megszabadulj az összes feleslegesen gyűjtött szeméttől. Ha régi magazinjaidat már elő sem veszed, ne tárold őket, szabadulj meg tőlük. És azok a ruhák, amiket idén még egyszer sem vettél fel? Talán itt az ideje elengedni, eladni őket vagy elajándékozni őket. A környezetünk döntő fontosságú a harmonikus otthon kialakításában. Távolíts el minden olyan tárgyat, amelyek negatív emlékeket idéznek elő benned és szabadulj meg az elromlott tárgyaidtól is.

Természetes fény és jó minőségű levegő

Húzd fel a rolókat és fogadd be a természetes fényt az otthonodba. Nyisd ki az ablakokat minél gyakrabban, hogy friss levegőhöz juttasd az otthonod.

Az egészség javítása és a jóléted érdekében, a fából készült bútorok és növények ebben segíthetnek. Ezeket helyezd, a lakásod délkeleti részére.

 

Neutrális színek az otthonodban

A hidegebb napokat is könnyebben elviseljük meleg színek között. A puha sárgával és zölddel festett falak, elősegíti az egészséget és az energiát. Segít emelni az általános hangulatot. Alternatívaként, színes párnák vagy dobok is kiválthatják ezt a trükköt.

Növények és víz

A növények megtisztítják a levegőt.

A jáde növények és szökőkutak a gazdagság és a pénzügyek szimbolikája. Helyezd őket a lakásod délkeleti részére.

A bútorok elhelyezése

Ne helyezd a kanapét vagy az ágad ugyanarra a falra, mint ahol az ajtód van. Ha nem láthatod, hogy ki lép be, az érzékenyen hat a személyes energiáidra.

Az illóolajok használata

Az illóolajok használata párologtatóban, ehhez készült gyertyatartókkal vagy egy kis permetező palackban csepegtetve, segít a negatív energia kitisztításában, és pozitív hangulatot ad az otthonodnak. Kiemelten jó olajok például a tömjén, a fahéj, a rózsa és a narancs keveréke.

Mit hova?

A báguatérkép nyolc irányának meghatározásához, meg kell keresnünk a lakásunk középpontját. Egy iránytű segítségével rajzoljuk fel a lakásunk alapterületés és jelüljük be rajta mind a nyolc égtájat. Ennek ismeretében már tudni fogjuk, hogy ha bizonyos életterületünket szeretnénk megerősíteni, akkor hova helyezzünk el segítő tárgyakat, szimbólumokat.

A ház közepe, az emberi test közepét képviseli. Ez a terület jó, ha szabad és tehermentes marad. 

Észak: Karrier

Északkelet: Fejlődés, Tudás

Kelet: Egészség és család

Délkelet: Siker, gazdagság

Dél: Hírnév

Délnyugat: Szerelem és párkapcsolat

Nyugat: Kreativitás

Északnyugat: Utazások és segítők

A feng shui mélyebb ismereteivel, számos módon segíthetjük általános jó létünket, közérzetünket, szerencsénket. Sokszor az is segíthet, ha egy alapos tisztítást végzünk a lakásunkban vagy ha úgy érezzük, hogy megváltoztatnánk az otthonunk elrendezését, bútorait, ne féljünk hallgatni ezekre a sugallatokra.

Kép: pexels.com

unsplash.com/Vinicius Amano

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.