Érzelmileg nagyon megterhelő hét áll mögöttünk. Ez a hullámvasút, november 15.-én indult el, amikor is a Nap egyedül kullogott fényszögkapcsolat nélkül, ráadásul a Skorpióban. Az elmúlt héten, tényleg meghaltunk. Az egonk legalább is biztosan és ez jó volt, szükségszerű. Az égi energiák, sosem sorscsapások, ha tudatosan tudunk velük együtt dolgozni és nem merülünk el az önsajnálatban. Mint ahogyan minden más is az életünkben, ezek az energiák is csak a személyes fejlődésünk érdekében formálnak és igen, olykor komoly kihívásokkal, erőt próbáló lelki tusákkal segítenek minket a saját korlátaink alól felszabadulni.

A Nap az életerőnket, a vitalitásunkat, a tudatosságunkat képviseli. Egy bolygó fényszögkapcsolat nélkül, olyan, mint egy árva gyermek, akit nem támogat senki, nem fogja senki a kezét. Ez a magány, a Napunkat a Skorpió jegyben érintette, vagyis a poklok poklában, a legnagyobb sötétségben, káoszban érezhettük magunkat. Érzelmileg, lelkileg teljesen magunkra maradva, ám ha bátrak voltunk merülni, elveszni a mélységekben, óriási gyógyításban részesülhettünk, hiszen a Skorpió energetikája a feltámadás. A meghalás és újjászületés lehetősége az által, hogy hajlandóak vagyunk szembenézni legmélyebben rejtett félelmeinkkel, akár titkainkkal is.

November 17.-én csúcsosodott ki minden, mikor is a Skorpióban A Nap mellett még három planéta tartózkodott egyszerre. A Hold, a Vénusz és a Jupiter. A Hold az érzelmi világunk tükre, a tudat alatti terület és a Skorpióban járva, mindig kiborul a bili. Az elnyomott, mélyben rejtegetett elfojtott érzéseket, dühöt, haragot, félelemet, fájdalmat, magányt, most bevilágította szépen Hold. A Skorpió Holdat, mindig nehezen éljük meg, különösen igaz ez azokra, akik a saját képletük miatt erősen érintettek (Skorpió aszcendens, Nap, Skorpióban lévő Hold). Az emberek ilyenkor egyébként is sokkal-sokkal feszültebbek az átlagos napoknál. Akár irracionális kibillenéseket, önkontrol vesztést, véglet állapotok eluralkodását is megfigyelhettük saját magunkon vagy a környezetünkben (Bár, ugye érdemes mindig felülvizsgálni, hogy “ami kint, úgy bent” …).

A Vénusz adta az alap a témát, emberi kapcsolatok, párkapcsolat, harmónia, pénzügyi kérdések, amiben most vizsgázhattunk. A Jupiter pedig szépen felnagyította mindezt, megadta hozzá a kellő bölcsességet, tudást, rálátást és az igazság oltárán felsorakoztatta. Mi az, ami értékálló most az életünkben? Minek van még helye és mi az, ami már csak lehúz? Ráadásul az idegeinket egyébként is próbára teszi a Bak Plútó és a Mérleg Mars kvadrátja, ami október óta feszít és erősen próbára teszi a kapcsolatainkat, különösen a párkapcsolatunkat. Mintha soha nem lenne vége, újra és újra jön valami pofon a párunktól vagy valami akadály, ami szabotálja a harmóniát és a szerelmet. Ez a türelem próbája, nem biztos, hogy az a megoldás, ha ilyen időszakban kiöntjük a gyereket a fürdővízzel, inkább azt nézzük meg, amit a másik felhozott bennünk, amit bekapcsolt és inkább azt próbáljuk magunkban kisimítani, meggyógyítani, helyre rakni. Ezen a héten, már egyre jobban enyhülni fog ez a fényszögkapcsolat.

Aztán még jött egy Skorpió Újhold, november 18.-án, hogy feltegye az i-re a pontot. Ez a nap volt a teljes meghalás és újjászületés pillanata. Hiszen az Újhold, ahogy a nevében is benne van, mindig segít lezárni egy ciklust és valami egészen újat elindítani. Lehetne szebb helyen ezt megtenni, mint a Skorpióban, akinek a halál és az újjászületés az analógiája? Látjuk, milyen szépen összeáll a kép?

Volt itt minden, semmiből támadt, mindent felforgató kiborulások, veszekedések, nagy belső elengedések, akár szakítások. Volt, ami már tényleg szükséges volt, amiről már egy ideje éreztük, csak nem akartuk tudomásul venni (- csak még egy kicsit..), talán magunk előtt is rejtegettük, hogy ennek már lejárt az ideje. Most viszont rákényszerültünk, hogy végre megtegyük, szembe nézzünk vele, bármennyire is nem tetszett a felállás.

Fontos megjegyezni, hogy az önuralom gyakorlása is nagy lecke volt a napokban, igazi kihívás, hisz ilyen erős Skorpiós energiákban ez valószínűleg, most azoknak sem ment könnyen, akiknek birka türelmük van. Ne ostorozzuk magunkat miatta, ha nem ment, csak lássuk meg. Fél siker, ha látjuk, ha észrevesszük az elakadásokat. Ne egy nap alatt akarjunk tökéletesek lenni.

Mindig az a lényeg, hogy mivel tudunk dolgozni, mi jött fel. Ha nem címkézünk, ha nem ragadunk bele a sztoriba jobban, mint amennyire szükséges, csupán csak egyet hátra lépve nézzünk rá a saját történetünkre, akkor óriása fejlődésen mehettünk most keresztül. A show most nem biztos, hogy látványosan történt (jobb esetben). Az igazi buli belül zajlott a lelkivilágunkban. Mindent, ami már ideje múlt volt, amitől már rég meg kellett volna szabadulnunk, mert csak feszített, hátráltatott, legyen az egy idea, egy régi berögződés, feleslegesen cipelt félelem, hátráltató minta, önromboló gondolatok és hiedelmek, akár kiüresedett kapcsolatok, helyzetek, azt most csúnyán az arcunkba tolták fentről, hogy – Nézd meg, ezen a kakin ülsz, már jó rég, nem unod még?

Nézd meg mi jött fel, most ne fuss el előle, hanem nézz szembe vele, mit rejtegetsz a mélyben? Mitől félsz a legjobban? Mi fáj? Tényleg olyan félelmetes, vagy csak berögzült ez a program? Ami a világodban történt azt Te teremtetted, nem más, nem a Juci néni, hanem Te, azzal, amit hiszel, ahogy eddig magadat láttad és értékelted, erre reflektál éppen most az életed. Képes vagy ezt megváltoztatni. Meddig szeretnéd még ezt növeszteni? Meddig szeretnél ennék még energiát adni? Hol van a vége? Mennyire kell, hogy még fájjon, hogy változtass, hogy végre felülemelkedj önmagadon és a kishitűségeden, hogy többet kaphass? Mert jár, mert megkaphatod, mert megérdemled, ha engeded, ha végre elhiszed, hogy érdemes vagy rá.

Ez az energia most teljesen lerombolt belül mindent, üressé tett, lenullázott minket érzelmileg, hogy a jövőben tiszta lapot indíthassunk. Bizony, mert ez az Újhold most a Mérleg csillagkép jövő serpenyőjében ragyogott fel, azaz, ez a mostani belső munka, a jövőnk alapjait fekteti le.

Mindent meg lehet élni pozitívan és negatívan. Ha kiegyensúlyozottak voltunk ezeken az életterületeinken, akkor a Vénusz és a Jupiter bolygó (kis és nagy szerencsebolygó) miatt, egy kellemesebb, harmonikusabb emelkedés vagy megújulás részesei lehettünk, de még ezt a pozitívabb megélést is kísérte egy fajta befelé fordulás és csak ezután voltunk képesek teljesen más színben látni az életünket. A nagy önvizsgálatot, mint feladatot, így vagy úgy, de megkaptuk. A párkapcsolatunkban esetleg simulékonyabbak lehettünk, vagy sokkal nyitottabbak voltunk arra, hogy megértsük a másikat, hogy felfedezzük egymás mélységeit és így sokkal intimebb szintre emeljük a kapcsolatunkat. A bizalom kérdésköre is mindenképpen téma volt, akkor is ha pozitívabban éltük meg ezeket a napokat és akkor is, ha a gödör aljáról pislogtunk.

Ezek az energiák még rezegnek pár napig és a megértés miatt fontosnak tartottam megmutatni, mi volt az elmúlt napok nehézségei mögött. Bár már túl vagyunk a nehezén, a konklúziót még most is levonhatjuk, még összegezhetjük a dolgokat, még dolgozhatunk magunkon. A Skorpióban vagyunk még pár napig és bár a viharfelhők egyre jobban távolodnak, használjuk ki amíg csak lehet, e jegy pozitív analógiáját, mert most tényleg sokat fejlődhetünk, lelkileg újjászülethetünk. Tudatosan pucoljunk, kicsit vonuljunk vissza a belső lelkivilágunkba, hogy regenerálódjunk, hogy összerakjuk a puzzle darabokat. Hagyjuk meghalni a kicsi én-t, hogy hamvaiból újult erővel feltámadhasson a lelkünk.

Mindenkinek nagyon sok lelkierőt és belsőgyógyulást, regenerálódást kívánok!

Kép: piaxabay. com

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

No Comments Yet.