Voltunk már olyan helyzetben, amikor azt éreztük, hogy valamit jobb lenne feladni, mert így megmentjünk magunkat a további stressztől, nem tesszük ki magunkat a felesleges csatározásoknak? Majd, amikor megtettük, a lelkünk mélyén, keletkezett bennünk egy elégedetlenség, mert igazságtalannak éreztük a szituációt, haragudtunk önmagunkra. Talán jobban kiállhattunk volna önmagunkért vagy azért, ami számunkra fontos? Hol van az igazság? Mikor cselekszünk igazán bölcsen? Hol van az arany középút, hogy ki álljunk önmagunkért és aközött, hogy ne makacsul ragaszkodjunk valamihez, amit már talán okosabb lenne elengedni? Mikor, melyik a jobb megoldás?

Néha az élet is rendez, néha elég, ha bízol abban, hogy minden időben a helyére kerül, de van, amikor nem várhatod a sült galambot, neked is tenned kell a vágyaidért.

Van néhány dolog, amiket megtehetsz ilyen szélsőséges helyzetekben, hogy egyensúlyba kerülj és amik segítenek a tisztán látásban, hogy helyesen cselekedj.

A drámát nyugodtan dobd a kukába

A dráma az első olyan dolog, amitől bátran megválhatsz. Legtöbbször, a hangulatingadozásaink színesítik meg az aktuális helyzetünket és ez, elfogulttá tesz minket, amikor döntenünk, cselekednünk kell. Érzelemből cselekedni nem biztos, hogy jó választás. Érzelem alatt, itt most, az egos érzelmekre gondolok, amit gyakran összekeverünk a valós érzéseinkkel, megérzéseinkkel, intuícióval. Az előbbi érzésnek félelem az alapja, esetleg harag, birtoklás, kishitűség. Vagyis programok, melyek olyan drámai hatást gyakorolnak ránk, amiktől elveszíthetjük a józan ítélőképességünket. Vagyis, az ego felülemelkedik. Amikor ezt érezzük, olyankor megtévesztettek vagyunk, az egonk hatalmába kerített és a gondolkodásunk sem tiszta. Éppen ezért, ilyenkor tudatosan távolítsd el a drámát, az erős érzelmeket és csak a tényeket vizsgáld meg.

Megérdemli a befektetett energiámat?

Kérdezd meg magadtól, hogy az ügy, a helyzet, ami foglalkoztat, valóban érdemes arra, hogy időt és energiát szentelj neki az életedből? Esetleg az energiád jobban összpontosulhatna más, lényegesebb dolgokra, ha elengednéd? Ha megéri, mennyit vagy hajlandó érte tenni?

Egy egyszerű példával szemléltetve, mondjuk egy barátod tartozik neked. Úgy gondolod, hogy megéri a fáradtságot, hogy megemlítsd neki és a barátságotok is van azon a szinten, hogy nyugodtan elé állj és emlékeztesd őt erre, minden kellemetlenség nélkül. Azonban, a barátod nem emlékszik erre, tagadja, esetleg elkezd veled vitatkozni. Ebben az esetben talán megérte az energiát az elején, de ha a barátod továbbra is tagadja, talán nem érdemes tovább harcolnod, inkább elengedned és nem adni több energiát a helyzetnek. Felvetülhet jogosan az a gondolat is, hogy jobb, ha csökkented a veszteségeidet és megszabadulsz egy ilyen “baráttól”.

Dönthetsz úgy is, hogy még több energiát, időt, bizonyítékot szerzel, hogy igazadról meggyőzd a barátodat és így tovább. A döntés rajtad áll, de először fontos, hogy feltedd magadnak azt a kérdést, vajon ez az ügy valóban megéri ezt a plusz energiát, hogy kiállj az igazadért vagy bölcsebb elengedni?

Fordítsd meg a nézőpontot

Amikor eldöntöd, hogy beleállsz egy helyzetbe, gondold végig a szituációt a másik ember nézőpontjából is. Lépj bele az ő cipőjébe. Hogyan értékeled a kialakult helyzetet az ő szemszögéből? Ez segíthet, hogy más megvilágításban is lásd az adott szituációt és gyorsabban, könnyebben megtaláld a megoldást.

Fontos megjegyezni, hogy az emberek reakciói, tettei, ahogyan kezelik a problémákat, annak legtöbbször semmi köze hozzád. Mindenkinek van keresztje, amit cipel és amit kivetít, ezért ezt ne vedd személyes sértésnek. Az sokkal inkább rólad szól, hogy benned ez, mit kapcsolt be. Hogy hogyan bánsz másokkal és milyenek a reakcióid, az a te felelősséged, ezért figyelj oda, hogy hogyan akarsz hatni a környezetedre. Harcos attitűddel vagy békével, szeretettel, függetlenül attól, hogy mások téged hogyan kezelnek.

Lásd meg a helyzeted mondanivalóját

Ha állandóan ugyanabban a helyzetben találod magad vagy ugyanazokkal a konfliktusokkal küzdesz, akkor talán el kell gondolkodnod azon, hogy mi az a közös dolog, amit ezekből a helyzetekből nem engedsz be? Mi az, amivel önmagadban ekkora ellenállásban vagy? Hiszen minden önmagunkból indul ki, minden, ami körülöttünk van, az a lényünk, energiánk kivetülése. Ha valami ismétlődik, az jel, hogy valamit meg kéne magadban oldanod. Addig fogod ezt kapni, amíg nem érted meg belőle a leckét, nem érted meg magadban azt, amit kivetítettél, hogy segíts magadnak azt feloldani.

Az is lehet, hogy pont azt kéne megadévá tenned, hogy kiállj magadért vagy pont azt, hogy megtanulj elengedni. A megoldás mindig ott van, amitől jobban félsz, amit nehezebb meglépned, vagy amire kifogásokat gyártasz.

Az ideális eset tényleg az lenne, ha megtalálnád az egyensúlyt a felvállalás és az engedés között. A cél, hogy hű maradj az igazságodhoz, de ne minden áron. Ezt az egyensúlyt legegyszerűbben úgy érheted el és tarthatod fent, ha képes vagy mások szempontját is figyelembe venni, együtt érzést mutatni és ha érzelmi és áldozati kártyák nélkül játszol.

Azonban, ha visszaélést tapasztalsz, akkor az egy egyértelmű jelzés, hogy jobb, ha eltávolodsz az adott helyzettől és a személytől, aki kihasználja a jóságodat.

 

Kép: pixabay.com

unsplash.com/Jeremy Thomas

Szeretettel
signature

Felemelő - Havonta megjelenő asztrológiai és önismereti online magazin

Iratkozz fel és olvasd el máris, az aktuális számot!
Please wait...

Öröm, hogy csatlakoztál!

Felemelő Magazin – Havonta Megjelenő online önismereti és spirituális magazin

Tags

No Comments Yet.